ZIARUL BURSA

06 martie 2023
Ediţia din 18.09.2024
Escrocii din spatele clonării site-ului bursa.ro, devoalaţi de autoritatea de supraveghere a pieţei de capital britanice

Escrocii din spatele clonării site-ului bursa.ro, devoalaţi de autoritatea de supraveghere a pieţei de capital britanice

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 6 martie 2023

FCA: "Ştim că escrocii folosesc detaliile FCA ca să înşele consumatorii"  

"Pe baza informaţiilor pe care ni le-aţi furnizat, credem că aţi fost contactat de o firmă clonată", ne-a transmis supraveghetorul pieţei britanice

În ultima lună, în mediul online au circulat mai multe clone ale paginii site-ului BURSA, cu articole false prin care oamenii erau ademeniţi să depună bani, cu "promisiunea" unor câştiguri fabuloase

Una dintre firmele aflate în spatele schemei susţine că este autorizată în Regatul Unit; supraveghetorul pieţei britanice a infirmat acest lucru

Liontrust Investment LLP, una dintre firmele din partea căreia eşti sunat după ce parcurgi toţi paşii indicaţi în articolele false ce imită pagina site-ului ziarului BURSA, prin care oamenii sunt ademeniţi să depună bani, cu "promisiunea" unor câştiguri fabuloase, nu figurează în evidenţele Financial Conduct Authority (FCA), reiese din informaţiile pe care ni le-a transmis supraveghetorul pieţei de capital din Marea Britanie.

Statul de drept şi democraţia

Cristian PîrvulescuEditorial / 6 martie 2023

Cristian Pîrvulescu

În zgomotul mediatic infernal produs de luptele din Ucraina sau de alte evenimente, precum manifestaţiile de stradă din Franţa legate de reforma sistemului de pensii, problema statului de drept pare să fi trecut pe un plan secundar.

Comerţul dintre UE şi Rusia - puternic afectat de invadarea Ucrainei

Comerţul dintre UE şi Rusia - puternic afectat de invadarea Ucrainei

F.A.Internaţional / 6 martie 2023

Comerţul Uniunii Europene cu Rusia a fost puternic afectat de invadarea Ucrainei, restricţiile impuse de blocul comunitar ducând la o scădere semnificativă a importurilor şi exporturilor, faţă de nivelul anterior invaziei ruseşti, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres.

AI: Plan de pace în 15 puncte şi un statut aparte pentru republicile separatiste

AI: Plan de pace în 15 puncte şi un statut aparte pentru republicile separatiste

I.GHE.Politică / 6 martie 2023

Planul recent, în 12 puncte, al Chinei pentru încetarea conflictului din Ucraina declanşat în 24 februarie 2022 de Federaţia Rusă, a fost respins atât de autorităţile de la Kiev, cât şi de cele de la Kremlin, pentru că el nu propune de fapt nicio soluţie cu privire la rezolvarea diferendului privind republicile Doneţk şi Lugansk şi privind Crimeea.

Dezinflaţie fără recesiune nu se poate

Dezinflaţie fără recesiune nu se poate

Călin RecheaMacroeconomie / 6 martie 2023

Călin Rechea

Într-o perioadă în care toţi bancherii centrali încearcă să ne convingă că poate exista "dezinflaţie imaculată" şi că încă o majorare uşoară a dobânzilor va rezolva problema inflaţiei fără a trimite economia în recesiune, vine un fost bancher central care susţine că Federal Reserve are nevoie de o recesiune pentru a câştiga lupta împotriva inflaţiei.

Sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic CF nr. 2 Bucureşti

Ministerul Transporturilor vrea să scape de spitalele CFR

GEORGE MARINESCUPolitică / 6 martie 2023

Guvernul României pregăteşte transferarea reţelei de spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii - este vorba despre spitalele CFR - către autorităţile locale, pentru ca aceste servicii să fie aduse cât mai aproape de nevoile comunităţii.

Sursa foto: news.ubbcluj.ro

UBB a majorat taxele de şcolarizare în baza unor obligaţii legale

O.D.Miscellanea / 6 martie 2023

Educaţia ţine pasul cu economia şi a început să se ..."scumpească". Mai multe universităţi au decis să-şi majoreze taxele de şcolarizare, existând şi explicaţii legale pentru acest lucru. Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca anunţă că majorarea taxelor de şcolarizare s-a făcut în baza unor obligaţii legale şi după ce au fost consultaţi şi reprezentanţii studenţilor.

Raiffeisen Bank creşte dobânzile la depozite

Raiffeisen Bank creşte dobânzile la depozite

E.O.Bănci-Asigurări / 6 martie 2023

Raiffeisen Bank şi-a actualizat oferta de economisire în lei şi valută (EUR, USD) pentru clienţii persoane fizice, majorând dobânzile la depozitele de 3 luni în EUR la 2% pe an şi, în funcţie de perioadă, pe cele la depozitele în lei până la 7,5% şi la depozitele în USD - până la 3,25% pe an, după cum a anunţat banca.

Sursa foto: oradesibiu.ro

Banderole albe la filarmonică

O.D.Cultură / 6 martie 2023

Spaţiul cultural nu îşi regăseşte liniştea după problemele din perioada pandemiei. Frecvent, în spaţiul public ajung diverse scandaluri din interiorul unor instituţii culturale respectabile.

Consiliul UE amână votarea acordului privind electromobilitatea

Consiliul UE amână votarea acordului privind electromobilitatea

G.M.Politică / 6 martie 2023

Consiliul Uniunii Europene a amânat votarea acordului la care a ajuns în urma negocierii cu Parlamentul European privind electromobilitatea, prin care se prevede că din 2035 constructorii auto nu vor mai pune în piaţă motoare cu ardere internă, au anunţat, vineri, reprezentanţii preşedinţiei suedeze a instituţiei de la Bruxelles.

Sursa foto: Facebook / Turism Covasna

Turism Covasna a realizat un profit de 2,63 milioane lei anul trecut, faţă de o pierdere în 2021

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 6 martie 2023

Afaceri de 21,9 milioane lei, cu 57% peste cele din anul anterior  

Turism Covasna, companie controlată de Transilvania Investments, a raportat pentru anul trecut un profit net preliminar de 2,63 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,41 milioane de lei în 2021, conform raportului societăţii publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Finanţarea europeană a şomajului tehnic, accesată doar de statele cu rating slab privind creditarea

Finanţarea europeană a şomajului tehnic, accesată doar de statele cu rating slab privind creditarea

I.GHE.Macroeconomie / 6 martie 2023

SURE, programul Uniunii Europene pentru finanţarea şomajului tehnic şi pentru menţinerea locurilor de muncă în timpul pandemiei de coronavirus, a fost accesat doar de statele membre care au un rating slab de ţară în privinţa creditării internaţionale, se arată într-un studiu realizat de Centrul pentru Cercetare Economică Europeană din Mannhein şi Universitatea din Heidelberg, care au publicat un material pe site-ul www.breakinglatest.news.

Eurostat: România - printre ţările cu cele mai mari creşteri ale preţurilor din producţia industrială, în ianuarie

Eurostat: România - printre ţările cu cele mai mari creşteri ale preţurilor din producţia industrială, în ianuarie

F.A.Companii / 6 martie 2023

Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au crescut cu 16,4% în Uniunea Europeană şi cu 15% în zona euro, în ianuarie comparativ cu perioada similară din 2022, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) şi preluate de Agerpres. Acestea arată că preţurile producţiei industriale au crescut în toate statele membre UE în ritm anual, cu excepţia Irlandei (minus 7,2%), iar cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Ungaria (64,6%), Letonia (38,8%), Slovacia (34,5%) şi România (29%).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 6 Martie 2023

MACRO NEWSLETTER 6 Martie 2023

Macroeconomie / 6 martie 2023

Producţia industrială din Franţa a scăzut cu o rată anuală de 2,2% în ianuarie 2023, după o creştere de 1,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 1,9%, după o creştere de 1,5% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo