Turneu regal îndoliat

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 septembrie 2022

Sursa foto: Instagram / @theroyalfamily

Sursa foto: Instagram / @theroyalfamily

Regele Charles al III-lea vizitează, conform protocolului, Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor Prima oprire a fost ieri, în Scoţia, unde a avut loc o parte din evenimentele legate de întregul ceremonial privind funeraliile mamei sale, regina Elisabeta a II-a

Regele Charles al III-lea şi-a început ieri turneul în Marea Britanie, primul popas fiind Edinburgh, în Scoţia. În prealabil, regele Charles al III-lea a fost la Westminster Hall unde a primit mesajele de condoleanţe pentru moartea reginei Elisabeta a II-a, din partea Camerei Comunelor şi Camerei Lorzilor.

În faţa membrilor Parlamentului britanic, regele Charles a spus:

"Vă sunt profund recunoscător pentru mesajele voastre. Regina Elisabeta a fost un model. În timp ce mă aflu astăzi în faţa dumneavoastră, nu pot să nu simt greutatea istoriei care ne înconjoară şi care ne aminteşte de tradiţiile parlamentare vitale cărora le sunteţi dedicaţi. Jurământul pe care draga mea mamă l-a făcut cu devotament neegalat a arătat un exemplu de altruism pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al vostru, sunt hotărât să-l urmez cu credinţă".

La finalul ceremoniei, în prezenţa membrilor Parlamentului a fost intonat imnul "God Save the King", după care regele Charles al III-lea şi regina consoartă Camilla s-au deplasat la Edinburgh, la Palatul Holyroodhouse, sediul Parlamentului scoţian, unde au primit condoleanţe din partea aleşilor scoţieni.

După aceea, cuplul regal a ajuns la catedrala St. Giles din Edinburgh, unde ieri după-amiază a avut loc o slujbă religioasă în memoria reginei Elisabeta a II-a, slujbă la care au asistat şi alţi membri ai familiei regale. După slujbă, supuşii scoţieni ai Coroanei britanice au avut la dispoziţie 23 de ore pentru a-şi prezenta omagiile la catafalcul reginei.

Trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a va fi adus astăzi, după ora 17, cu avionul, la aeroportul Northolt din Londra. Pe tot parcursul zborului, sicriul va fi însoţit în avion de prinţesa Anne, fiica reginei Elisabeta a II-a. Odată ajuns în capitala britanică, sicriul Reginei va fi dus de o maşină funerară la Palatul Buckingham, unde va fi plasat în centrul sălii de bal, pentru a oferi membrilor familiei regale şansa de a-şi aduce omagiile.

Miercuri, 14 septembrie, deasupra sicriului vor fi aşezate Coroana Statului Imperial şi o coroană de flori. La ora 14:22 (16:22 în România), sicriul va fi dus în procesiune cu trăsura de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster, cu Regele Charles, membri ai familiei regale şi personal din casa regală mergând în urma ei. Sicriul va ajunge la Palatul Westminster la ora 15:00, după care Arhiepiscopul de Canterbury va ţine o scurtă slujbă. Începând de joi, timp de trei zile, 23 de ore din 24,

cetăţenii britanici îşi vor putea aduce ultimul omagiu reginei Elisabeta a II-a, la catafalcul din Westminster Hall.

În paralel, în aceste zile, aşa cum cere protocolul, regele Charles al III-lea îşi va continua turneul în Irlanda de Nord şi în Ţara Galilor.

În ceea ce priveşte funeraliile reginei Elisabeta a II-a care vor avea loc luni, 19 septembrie, publicaţia Politico arată că autorităţile britanice le-au solicitat şefilor de stat care vor merge la Londra să se deplaseze cu zboruri comerciale şi li s-a transmis că li se interzice folosirea elicopterelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb