ŢUŢUIANU, DESPRE SITUAŢIA DE LA TRANSPORTURI ŞI MDRAP:  "PSD nu a făcut propuneri care să fie în afară de orice discuţie"

M.L.
Politică / 21 februarie 2019

Adrian Ţuţuianu (Sursa foto: Twitter)

Adrian Ţuţuianu (Sursa foto: Twitter)

Senatorul Adrian Ţuţuianu, membru al Pro România, a opinat, ieri, la Alba Iulia, referindu-se la nominalizarea lui Răzvan Cuc şi Daniel Suciu pentru conducerea Ministerului Transporturilor şi, respectiv, a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, că PSD şi Guvernul ar fi trebuit să facă propuneri "în afară de orice discuţie" şi care să fie astfel acceptate de preşedinte.

"Din noiembrie până astăzi, două ministere, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale, nu au titulari. Au fost mai multe solicitări de nominalizare pentru Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu, care au fost respinse, repetat, de preşedinte. Comitetul Executiv al PSD a făcut două noi nominalizări, domnul Răzvan Cuc şi domnul deputat Suciu, pentru cele două ministere. Iată, la ora 24 expiră interimatele miniştrilor interimari, Orlando Teodorovici, respectiv Rovana Plumb. Este o situaţie fără precedent dacă preşedintele va refuza desemnarea celor două persoane. Guvernul se află într-o situaţie extrem de dificilă. Este greu de spus dacă poate continua să funcţioneze în această formulă, după cum este foarte clar că nu vor putea fi iniţiate de către cele două ministere proiecte de lege şi proiecte de ordonanţe de urgenţă ale guvernului care să reglementeze relaţiile sociale specifice domeniului lor de activitate", a declarat, într-o conferinţă de presă, fostul social-democrat, potrivit Agerpres.

Adrian Ţuţuianu a adăugat că această situaţie, "cu totul deosebită", va avea "consecinţe" şi cu privire la implementarea programelor pe care le au cele două ministere în 2019, precum şi cu privire la ceea ce are de făcut România în calitate de deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului UE.

În opinia lui Ţuţuianu, "vinovate sunt ambele părţi", adică atât şeful statului, despre care a susţinut că este "evident" că a intrat într-o campanie electorală pentru cel de-al doilea mandat, cât şi cei care conduc PSD şi guvernul, pentru că "nu au făcut propuneri care să fie în afară de orice discuţie şi care să fi fost acceptate de către preşedintele României".

Ţuţuianu a susţinut că, "sub aspectul calităţii profesionale" a celor doi nominalizaţi, preşedintele "poate să aibă argumente", adăugând, totodată, că şi acesta ar face "un joc politic, electoral".

"Domnul Cuc a fost scos din guvernul Tudose - şi-a dat demisia, dar a fost scos (...), pe motiv că programul de guvernare nu a fost pus în aplicare. Deci nu cred că cineva care a fost rău atunci, în opinia lui Dragnea, a devenit brusc bun doar pentru că a mai trecut timpul şi că ştie câte ceva despre acel minister. Eu cred că dacă dorea Dragnea să dea un pic de consistenţă guvernului, trebuia să vină cu un specialist adevărat la un minister care este, mereu, restant în ultimii 20 de ani la infrastructură", a declarat Adrian Ţuţuianu.

În ceea ce îl priveşte pe Daniel Suciu, senatorul a menţionat că nu îl cunoaşte foarte bine, dar că nu i se pare suficient argumentul că ar fi condus bine grupul parlamentar. "Eu nu cred că are experienţa administrativă necesară pentru un minister care e foarte complicat. (...) Tare mi-e teamă că domnul Suciu nu are expertiza necesară pentru a conduce un domeniu atât de delicat", a spus Ţuţuianu.

Prezent la conferinţa de presă, secretarul general al Pro România, deputatul Ion Mocioalcă, a intervenit şi a susţinut că PSD ar putea avea o soluţie, şi anume, restructurarea guvernului.

"Dacă doamna premier vine în faţa Parlamentului şi spune 'am venit cu un nou guvern, restructurat, nu mai sunt 28 de ministere, sunt 18, cu alţi oameni' (...), atunci, preşedintele nu mai poate comenta. Am impresia vagă că PSD se teme şi majoritatea actuală se teme de o astfel de decizie grea", a declarat Ion Mocioalcă, deputatul susţinând că PSD-ALDE a pierdut majoritatea şi că jocul îl face UDMR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb