TXSE - o nouă bursă de valori americană, în Texas

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 10 iunie

Foto: www.linkedin.com/in/jameshleetx

Foto: www.linkedin.com/in/jameshleetx

English Version

O nouă bursă naţională de valori, cu sediul în Dallas şi susţinută de "greii de pe Wall Street", precum BlackRock şi Citadel Securities, va deveni un concurent pentru renumitele pe plan mondial New York Stock Exchange (NYSE) şi Nasdaq, conform CNN.

Nou-înfiinţatul grup TXSE, compania-mamă a Texas Stock Exchange, şi-a anunţat recent planurile de a depune actele necesare înregistrării la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA (SEC), în cursul acestui an. Grupul este susţinut de numeroşi investitori cu finanţare de 120 de milioane de dolari.

"Suntem încântaţi să materializăm ceea ce a fost viziunea privind o bursă naţională de valori în Texas", a declarat, săptămâna trecută, fondatorul şi CEO-ul TXSE Group, James Lee, menţionând: "Texasul şi celelalte state din zona de sud-est au devenit puteri economice. Alături de cererea pe care o vedem din partea investitorilor şi a corporaţiilor pentru alternative extinse la tranzacţionare şi listare de acţiuni, acesta este un moment oportun pentru a pune bazele unei burse naţionale majore în Texas".

TXSE speră să beneficieze de cele peste 5.200 de companii susţinute de capital privat din regiune, care ar putea dori să se listeze.

Lee a declarat pentru The Wall Street Journal că noul grup speră să lanseze oficial bursa în 2026.

America şi-a pierdut jumătate din companiile listate din anii 1990. În 1996, erau 8.000 de companii la bursele din SUA. Astăzi, acest număr a scăzut cu peste 50%, la doar 3.700, conform datelor Centrului de Cercetare a Preţurilor Valorilor Mobiliare. Potrivit CNN, problema care apare nu este că America are, acum, jumătate din numărul de companii listate în urmă cu 30 de ani, ci că societăţile aleg din ce în ce mai mult să fie private (nelistate). Cerinţele de raportare intensificate, cheltuielile mai mari cu litigiile, reglementările costisitoare, presiunea câştigurilor trimestriale au îndepărtat, printre altele, companiile de pieţele publice de acţiuni.

Potrivit economiştilor de la Wells Fargo, acum există de cinci ori mai multe firme susţinute de capital privat în SUA decât companii listate, iar tendinţa este în creştere de ceva timp.

"Companiile care rămân private pot evita povara şi costurile cerinţelor de reglementare şi se pot concentra pe planuri strategice pe termen lung", spun economiştii de la Wells Fargo.

Grupul TXSE a menţionat într-un comunicat de presă că speră să ajute la atenuarea parţială a acestei poveri.

TXSE subliniază: "Emitenţii corporativi şi sponsorii de produse tranzacţionate la bursă cer mai multă stabilitate şi predictibilitate în ceea ce priveşte standardele de listare şi costurile asociate. TXSE intenţionează să extindă accesul la pieţele de capital din SUA pentru toţi investitorii, oferind în acelaşi timp un acces sporit la capitalul public".

În timp ce cele mai populare burse din SUA se află în New York, există aproximativ 13 burse de valori în întreaga ţară, inclusiv în Philadelphia şi Miami. TXSE va funcţiona în principal pentru listarea companiilor din Texas şi din sud-estul Statelor Unite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb