Ucraina ameninţă cu judecata mai multe ţări UE, printre care şi România

Sabin S. Brandiburu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 septembrie 2023

Ucraina ameninţă cu judecata mai multe ţări UE, printre care şi România

Ucraina cere ţărilor europene să ridice restricţiile impuse importului de cereale Polonia spune că va menţine restricţia pentru cerealele ucrainene, afirmând că deschiderea pieţei europene pentru produsele din Ucraina a fost un gest de bunăvoinţă, nu o obligaţie

English Version

Ucraina ameninţă că va aduce Uniunea Europeană în faţa Organizaţiei Mondiale a Comerţului dacă România, Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia nu vor ridica restricţiile impuse importului de cereale ucrainene, potrivit Politico. Conform sursei citate, Taras Kachka, ministrul ucrainean adjunct al Economiei, cunoscut pentru declaraţiile sale controversate, a afirmat că această "ameninţare sistemică" asupra intereselor Ucrainei nu lasă ţării o altă opţiune.

"Cu întreaga noastră consideraţie şi recunoştinţă faţă de Polonia, dacă după data de 15 septembrie vor fi impuse orice restricţii, Ucraina va depune o plângere împotriva Poloniei şi a UE la Organizaţia Mondială a Comerţului", a declarat Taras Kachka, într-un interviu pentru Politico.

Exporturile de cereale ale Ucrainei - principala lor resursă de export- sunt în prezent interzise pe pieţele Poloniei, Ungariei, României, Bulgariei şi Slovaciei, în urma unui acord încheiat cu Comisia Europeană la începutul acestui an, pentru a proteja fermierii de o creştere a importurilor de produse mai ieftine din Ucraina. Cu toate acestea, Kachka a recunoscut că a Ucraina a fost asistată de ţările vecine, care au facilitat tranzitul mărfurilor ucrainene către Europa.

"Am primit un sprijin considerabil în asigurarea unui mai bun tranzit de mărfuri pe teritoriul Poloniei şi al statelor vecine membre UE, mai ales din partea Poloniei şi a Ungariei. În ultimele câteva luni, am înregistrat progrese semnificative în cooperarea cu România în ce priveşte transportul de bunuri provenind din Ucraina" a afirmat Taras Kachka, conform sursei citate.

Polonia menţine restricţia pentru cerealele ucrainene

Polonia a anunţat că va menţine restricţia pentru cerealele ucrainene, afirmând că deschiderea pieţei europene pentru produsele din Ucraina a fost un gest de bunăvoinţă din partea Uniunii Europene, nu o obligaţie.

"Deschiderea pieţei europene pentru produsele ucrainene a fost un gest unilateral de bunăvoinţă din partea Uniunii, nu o obligaţie legală bilaterală", a declarat Jacek Saryusz-Wolski, eurodeputat membru al partidului polonez de guvernământ Lege şi Justiţie.

Totodată, acesta a acuzat Kievul de rea credinţă, afirmând că Ucraina foloseşte războiul drept scuză pentru a pune presiune asupra Uniunii Europene.

"Exceptările de la plata taxelor vamale pentru cerealele ucrainene în UE sunt un privilegiu unilateral, limitat în timp şi revocabil acordat Ucrainei", a spus eurodeputatul polonez. În acelaşi timp, guvernul de la Kiev insistă să respingă cererea statelor UE vecine cu Ucraina de a prelungi restricţiile asupra importului unor produse agricole ucrainene, restricţii ce expiră în 15 septembrie.

"Ucraina acţionează cu rea credinţă în această chestiune, folosind războiul pentru a obliga UE să-şi deschidă piaţa agricolă în mod permanent şi să perpetueze acest precedent pe termen nelimitat", a adăugat eurodeputatul. De asemenea, comisarul pentru agricultură al Uniunii Europene, Janusz Wojciechowski, a declarat, recent, că interdicţia importurilor de cereale din Ucraina trebuie prelungită până la finalul anului.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Hehehe!

    Ce obraznic!

    Il ajuti din toate punctele de vedere si el te da in judecata!! 

    1. Sunt ramură rusnacă....nesimțiți.Dar,Uk raina dă acum ora exactă în Europa și mai toate țările "dansează" la comanda lor.Romănia e deja supusa Ukrainei.

      Isi permit fiindca ii sprijina mosul.ala cu partidul lui.

    Trebuie un pretext serios si Să le dăm cù zat

    Asta inseamna sa cresti sarpela la san

    QED

    Calul troian american tropăie în continuare obraznic din copite în grajd. 

    Vrea să iasă din țarc.

    Aviz celor cu Slava Ukr în inimi și în gură, se pare că a turbat și vrea să muște pe cine apucă. Inclusiv pe vizitiu și stăpân:) 

    1. caramba la rusnacia, lasa-ne pe noi aici cu prietenii nostri americani cu tot ::))

      bilet numai dus vi-l cumpar eu 

      Amice, mă amuzi. Știi ce zicea Caragiale despre cei ca tine? Nu cred.

      Oi fi vreun "refugiat" cu jeep de neam prost care si-a cumpărat proprietăți la Mamaia :)) Ești doldora de grivna.

      Ai învățat repede să gavaresti în limba română:) Panimaiu? 

      sincer mi e mila de rusii obisnuiti, ei n au nici o vina ca au asemenea conducator. Dupa distrugerea totala a economiei ruse la sfarsitul razboului, vor i si mai saraci. Eu acum sunt in Antalya si sunt foarte multi turisti rusi. Vad ca pastreaza un low profile, chiar sunt decenti. Turcia e printre putinele tari in care isi mai pot face co concediul. Sper ca razboiul sa se termine pana la iarna si Putin sa fie pedepsit

      ASA e n-au nici o vina. cum nu au avut parintii nostri vreo vina pt ce facea ceasca. cu o mana de securisti si de turnatori la securitate tinea in frica un popor intreg. ca n-aveai curaj sa zici ceva pe fata contra lui ceausescu. asa si in rusia, cine comenteaza contra razboiului ia 15 ani cu executare. cine a protestat s-a trezit trimis pe front. n-au ce face deocamdata. pana nu explodeaza si la ei mamaliga

      Rusi așteaptă iarna pt Ukraina!

      Iar ai sarit cu gura in apararea ucrainenilor,tradator de serviciu ce esti!Ia si tu o pauza si mai scuteste-ne.Avem dreptul sa tinem cu tara noastra,cu Romania,nu cu Rusia,Ucraina ,SUA sau ce mai vrei tu!

      Tara noastra face parte din UE unde e candidata si ucraina si speram in curand si membra. la fel face parte din nato. ce viseaza auristii sa iesim din ue si nato(si mai tarziu sa puna labele pe noi rusii) n-o sa se intample niciodata. pt ca in majoritate romanii nu-s fraieri sau prosti.

      Rusii nu vor pune labele pe noi dar nici Ucraina nu va intra in NATO.Utopii,nu corespunde din niciun punct de vedere.Nici in UE nu va intra,sunt niste escroci,ma refer in special la autoritatile ucrainene.

      ucraina va intra , sau nu vom vedea dar romania nu va iesi din UE sau nato.

      Nu vorbea nimeni pe aici despre iesirea Romaniei din NATO sau UE.Discutia era despre impertinenta autoritatilor ucrainene dar unora cand nu le convine adevarul o dau cotita,asa cum faci tu acum.

      care este motivul pentru care ai atatea visuri si sperante pentru ucraina ? te plictisesti ?

    Interdictia pentru importuri de cereale din Ucraina trebuie prelungita pe termen nelimitat.Avea dreptate Staty cand spunea ca astia sunt mai ai dracului decat rusii.Nu le cere nimeni sa fie recunoscatori dar macar sa nu fie obraznici si sa nu muste mainile care le-au dat ajutor!

    Romania sa le dea un sut in kur la nesimtiti.atat.

    Dau pe naiba in judecata! Comisarul european pt agricultura a explicat foarte clar ca o decizie UE care inceteaza o facilitate temporara nu poate fi atacata nicaieri. Las la o parte obraznicia deja obisnuita a astuia, asa e cand dai nas unui mitocan, ei traiesc din banii nostri si vor sa ne dea in judecata, incredibil!

    Cerealele din Ucraina NU Corespund legislației de securitate alimentara a UE,

    după lege NU ARE CE CAUTA în Europa.

    Restul texte și propaganda politica.  

    cam mult tupeu pe ucraineni

    Da eu zic sa ju mai producem nimic. Sa cumparam totul din Ucraina si de la zelenski ca sa fie ei bine

    Graul ucrainean e mai de calitate decat ce producem noi!

    1. Cum.sa nu,ai argumente?Pana la razboiul asta nenorocit am trait din graul ucrainean?Sa si-l vanda in Africa si Asia !

    Ucraina nu poate amenință pe nimeni, fiindcă este în faliment statal oficial, de anul trecut, și este un biet executant a celor care dau bănuții, ptr. pensii, salarii și enervarea rusilor.

    Niște nesimțiți acești ucrainieni. Sa-i ocupe rusii mai repede.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb