Ucraina cere Rusiei despăgubiri de război în valoare de 300 de miliarde de dolari

V.G.
Internaţional / 9 septembrie 2022

Ucraina cere Rusiei despăgubiri de război în valoare de 300 de miliarde de dolari

Ucraina urmăreşte să ceară Rusiei despăgubiri de război în valoare de peste 300 miliarde de dolari, potrivit unei declaraţii a ministrul justiţiei ucrainean, Denis Maliuska, notează Agerpres.

Kievul doreşte adoptarea unei rezoluţii de către Adunarea Generală a ONU care să stabilească un mecanism internaţional de compensare, a declarat Maliuska grupului media german Funke în comentarii publicate astăzi.

În timp ce daunele provocate infrastructurii ucrainene de invazia rusă sunt estimate la valori ce depăşesc suma menţionată ca reparaţii de Maliuska, cifra de 300 miliarde de dolari reprezintă valoarea totală a activelor pe care Banca Naţională a Rusiei le deţine în ţările membre ale Grupului celor şapte state cele mai industrializate din lume (SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Marea Britanie) şi care au fost îngheţate în baza sancţiunilor impuse Moscovei ca urmare a invaziei în Ucraina.

Pe lângă accesul la fondurile îngheţate ale statului rus, Maliuska a declarat că Ucraina doreşte totodată confiscarea activelor din străinătate ale companiilor de stat ruseşti şi ale proprietăţilor de la oligarhii ruşi.

Separat, potrivit dpa, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că trupele ucrainene au recucerit de la începutul lunii septembrie peste 1.000 de kilometri pătraţi de teritoriu ocupat anterior de forţele ruse în urma invaziei.

"În total, peste 1.000 de kilometri pătraţi din teritoriul nostru au fost eliberaţi de la 1 septembrie", a adăugat el.

Zelenski confirmase anterior că forţele ucrainene au preluat controlul asupra oraşului Balakliia, în regiunea Harkov (nord-est), un alt indiciu că această contraofensivă împotriva trupelor ruse progresează din estul ţării, notează DPA.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. DA , DA !!! STATI PE APROAPE !!! SI ASTEPTATI !!! 300 MILIARDE DE ANI , SA ASTEPTATI !!! VOI , CE-ATI FACUT CU POPULATIA RUSOFONA IN DONBASS ?????? I-ATI MACELARIT PANA N-ATI MAI PUTUT , LE-ATI DISTRUS S-AU INCENDIAT CASELE , A-TI MITRALIAT ''''''' LA GURA TEVII ''''''', MII SI MII DE FEMEI , COPII SI BATRANI NEVINOVATI , INTENTIONAND CA SA-I IZGONITI CU TOTUL DIN LOCALITATILE LOR DE BASTINA , SA FUGA IN RUSIA SI SA SCAPATI DE EI !!!!!!!!!!!!!!!!! VOI , A-TI PLATIT CUIVA VREUN BANUT CA DESPAGUBIRE ??????????? PAI CE , S-AU INTALNIT ISTETII CU IDIOTII ???????????? SI A-TI SAVARSIT TOATE ACESTE CRIME MONSTRUOASE , CU COMPLICITATEA TACITA A AMERICII SI A OCCIDENTULUI , CARE ''''''' S-A FACUT CA PLOUA '''''''', SI CARE ZBIARA ACUMA DE MAMA FOCULUI , CUM CA : RUSII ASA , RUSII PE DINCOLO !!!!!!!!!!!! ATUNCI , IN 2014 - 2015 ''''''' NU ERA TREABA VOASTRA !!!!!!!!! ''''''''', DAR ACUMA , '''''''ESTE TREABA VOASTRA ?????????? ''''''''. PAI , S-AU INTALNIT HOTII CU PROSTII ??????????????

    1. Cu atatia rusi acolo in Donbass si ucrainienii i-au macelarit? Ani la rand? Unde a fost teribila armata, abila diplomatie si versata propaganda rusa? I-au lasat pe fratii lor rusofoni sa fie macelariti fara sa faca o poza, sa ia niste serii de pe obuze, niste urme de ghinturi de pe gloante si sa mearga cu toate cu jalba-n protap la toate forurile mondiale? PAI , S-AU INTALNIT HOTII CU PROSTII ??????????????

      omu asta stabileste dinadins tinte prea departe astfel incat nimeni sa nu le poata atinge

      propagandist, cel mai probabil autoamagit (ca asta e boala de care sufera in masa omenirea), al regimurilor occidentale 

      macar de ar face propaganda in scopuri bune, dar de unde, in scopul inavutirii clicilor internationaliste capitaliste si in folosul strangerii surubului de catre state, ce vor cat mai multa putere in mainile lor, alesi si birocrati deopotriva

      Au trimis,au trimis peste tot dar toți sau făcut ca ploua ca doar erau girati de americani,când ucrainienii nazisti au dat foc la Casa Sindicatului unde au ars de vii o mulțime de oameni consilierul lui zelenchi întrebat de de ce sa întâmplat acolo a spus ca dacă dacă este nevoie ar mai da foc încă o data

      Au trimis povesti reciclate. Din astea de care posteaza trolii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb