Ucraina desemnează compania Bacardi drept "sponsor internaţional al războiului"

F.D.
Internaţional / 11 august 2023

Ucraina desemnează compania Bacardi drept "sponsor internaţional al războiului"

Compania Bacardi, producător privat de băuturi spirtoase din lume, al cărui sediu american este în Coral Gables, a fost sancţionată de Ucraina pentru extinderea operaţiunilor sale în Rusia, relatează Agerpres.

Conform guvernului de la Kiev, Bacardi a oferit sprijin economic războiului declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Agenţia Naţională pentru Prevenirea Corupţiei din Ucraina a inclus joi Bacardi Limited, cu sediul în Hamilton, Insulele Bermude, pe lista de "sponsori internaţionali ai războiului", acuzând compania că sprijină economia rusă şi sponsorizează "agresiunea împotriva Ucrainei".

"După invadarea pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, Bacardi continuă să trimită produse în Rusia în valoare de milioane de dolari şi să atragă acolo noi angajaţi", afirmă agenţia într-un comunicat, adăugând că grupul a plătit Rusiei peste 12 milioane de dolari în impozite pe venit.

Desemnarea ca "sponsor internaţional al războiului" nu implică repercusiuni legale precum îngheţarea activelor sau interdicţii de călătorie. Totuşi, scopul este de a pune într-o situaţie stânjenitoare şi de a cauza prejudicii reputaţiei companiilor internaţionale majore care continuă să facă afaceri cu Rusia în timpul războiului. Lista include în prezent 32 de companii, printre care Unilever şi Procter & Gamble, aminteşte DPA.

Bacardi nu a răspuns imediat unei cereri de a comenta din partea cotidianului Miami Herald.

Includerea sa pe lista neagră a Ucrainei vine la trei zile după ce ziarul american Wall Street Journal a detaliat cum compania nu şi-a respectat promisiunea de a întrerupe exporturile către Rusia la scurt timp după ce a început invazia din Ucraina.

În schimb, afacerea din Rusia a lui Bacardi, Bacardi Rus LLC, a importat produse de 169 milioane de dolari între iunie 2022 şi iunie anul acesta. Bacardi Rus a raportat de asemenea o creştere a veniturilor de 314 milioane de dolari anul trecut.

Alţi concurenţi direcţi precum Pernod Ricard, distribuitorul romului Havana Club - a cărui marcă înregistrată a făcut obiectul unei dispute juridice între Bacardi şi Cubaexport, administrată de statul cubanez - au părăsit piaţa rusă după invadarea Ucrainei.

Fondată la Santiago de Cuba în 1862 de Facundo Bacardi Maso, Bacardi îşi vinde romul cu acelaşi numele şi alte mărci cunoscute precum votca Grey Goose, tequila Patron şi vermutul Martini în peste 170 ţări, conform site-ului său.

Familia a trebuit să plece în exil după ce Fidel Castro le-a confiscat bunurile fără compensaţie în 1960, dar a continuat să producă rom în distilerii din Puerto Rico şi alte locuri. În 1965, compania a deschis un birou în Miami şi apoi s-a mutat în sediul actual din oraşul Coral Gables, Florida, în 2006.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce tare e = actorasul planetar deja dicteaza si comertul mondial,

    cine cu cine are voie sa faca profit = e mortal de haios 

    1. nu e haios = e tragic !

      si tragic e ca multi il asculta ! 

    Alta "victorie" importanta ,pe langa liberalizarea canabisului ;

    "Un jurnalist transgender, Sarah Ashton-Cirillo,din Statele Unite este acum purtător de cuvânt oficial al Forțelor de Apărare Teritorială ale Forțelor Armate Ucrainene, anunță publicația americană Newsweek și publicația ucraineană Kyiv Post.

    Abstinentul Zele e tare de tot, în loc sa se bucure că Bacardi sabotează rusnacii încercând să-i amețească și să-i facă inapți pe front.

    Acum mercenarii echipei Wagner au un sponsor oficial, Bacardi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb