UE, criticată într-un raport al Curţii Europene de Conturi pentru politica sa de repatriere ineficientă a migranţilor

G.U.
Internaţional / 13 septembrie 2021

UE, criticată într-un raport al Curţii Europene de Conturi pentru politica sa de repatriere ineficientă a migranţilor

Uniunea Europeană trebuie să amelioreze modul în care cooperează cu ţările din afara blocului comunitar pentru a-şi îndeplini obiectivul de a deporta mai mulţi migranţi cărora li s-au respins cererile de azil, potrivit unui raport publicat astăzi de Curtea Europeană de Conturi, relatează DPA şi AFP, citate de Agerpres.

"Cooperarea UE cu statele non-UE nu a fost eficientă în asigurarea faptului că migranţii aflaţi ilegal pe teritoriul UE se întorc în propriile ţări", le-a declarat Leo Brincat, membru al Curţii Europene de Conturi, jurnaliştilor, prin videoconferinţă.

Numai o treime din cei circa 500.000 de oameni cărora li se refuză dreptul de şedere într-o ţară UE în fiecare an sunt de fapt obligaţi să părăsească blocul comunitar, relevă raportul Curţii Europene de Conturi. Această rată de repatriere scade sub 20% când este vorba despre state situate în afara continentului european.

Motivele pentru această rată scăzută de repatriere - care a făcut obiectul unui plan de acţiune al Comisiei Europene în 2015 - sunt variate. Dificultăţile în a determina state non-UE să-şi primească cetăţenii înapoi reprezintă o parte a problemei, a spus Brincat.

Analizând strategia UE în privinţa a zece ţări cu număr mare de cetăţeni nereturnaţi între 2014 şi 2018, Curtea Europeană de Conturi vede numai progrese limitate în semnarea de acorduri de readmisie, dar mai mult succes în încheierea unor înţelegeri informale.

În plus, UE ar putea face mai mult în a determina alte ţări să-şi îndeplinească obligaţiile de readmisie, menţionează raportul.

"Voinţa politică arătată de ţările din lumea a treia a fost şi rămâne esenţială", a spus Brincat, încurajând blocul comunitar să folosească o abordare de tipul "morcovul şi băţul" pentru a determina statele non-UE să-şi primească cetăţenii înapoi.

Stimulente precum liberalizarea vizelor sau ajutorul de dezvoltare ar putea funcţiona dar nu au dus mereu la efectul dorit, a spus el. De asemenea, sancţiunile pentru eşecul de a coopera în materie de deportări ar putea fi eficiente, dar ar putea avea şi un efect contraproductiv, a observat Brincat.

"Concluzia este că nu poţi forţa cooperarea ameninţând o ţară", a spus acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb