UE, cu ochii pe măsurile fiscale propuse de Macron

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 decembrie 2018

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Comisia Europeană va monitoriza impactul bugetar al măsurilor fiscale pe care vrea să le introducă guvernul francez, potrivit vicepreşedintelui Executivului de la Bruxelles, Valdis Dombrovskis.

Acesta a declarat luni: "Monitorizăm îndeaproape posibilele măsuri anunţate, dar nu putem comenta înainte să fie prezentate în mod cores­punzător şi detaliat", a spus Dombrovskis în faţa parlamentarilor europeni.

Declaraţiile sale au fost făcute după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a promis reduceri de taxe pentru pensionari şi majorarea salariului minim cu 100 de la 1 ianuarie 2019, ca urmare a valului protes­telor "vestelor galbene" împotriva sa.

Luni seara, Macron s-a adresat naţiunii printr-un mesaj televizat, spunând că decretează stare de urgenţă economică şi socială. Pe lângă o serie de măsuri propuse pentru diverse categorii sociale, preşedintele francez le-a cerut angajatorilor să le acorde prime salariaţilor la final de an.

"Vreau ca lumea să înţeleagă că va fi răsplătită proporţional cu munca depusă", a spus preşedintele, adăugând: "Le voi cere tuturor angajatorilor să ofere salariaţilor o primă la sfârşit de an. O parte foarte importantă a naţiunii noastre sunt vârstnicii şi din acest motiv am decis ca anul viitor să anulăm anumite cotizaţii pe care le plătesc pensionarii".

Macron a precizat că lansează o dezbatere naţională pe toate temele sensibile, inclusiv imigraţia. Acesta a criticat actele de violenţă din cadrul protestelor, însă a recunoscut că exis­tă nemulţumiri legitime ale protestatarilor.

"Înţeleg foarte bine ce vă nemulţumeşte şi mi se pare corect. Înţeleg situaţia muncitorilor care lucrează lună de lună şi nu se ajung cu banii. Înţeleg situaţia pensionarilor care trăiesc modest, care au venituri mici, care nici cu ajutorul copiilor nu reuşesc să se descurce. Dar, această situaţie nu e de ieri, de azi. Sunt 40 de ani în care s-au acumulat aceste nemulţumiri. Sunt probleme ale vieţii într-o democraţie, atunci când oamenii au impresia ca vocea lor nu mai e auzită", a afirmat Macron, adăugând: "Recunosc că nu am ştiut să venim cu un răspuns mai clar în acest an şi jumătate".

Macron a mai spus că Guvernul şi Parlamentul trebuie să facă paşi importanţi pentru combaterea evaziunii fiscale.

Macron a menţionat că, deşi înţelege nemulţumirile protestatarilor, consideră inacceptabil comportamentul violent.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat că, potrivit recomandărilor UE, Franţa trebuie să îşi reducă deficitul structural în 2019 cu 0,6% din PIB. Potrivit acestuia, guvernul de la Paris s-a angajat la o îmbunătăţire structurală de 0,2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb