UE deschide în Polonia un centru medical de evacuare pentru ucraineni

UE deschide în Polonia un centru medical de evacuare pentru ucraineni

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 septembrie 2022

Uniunea Europeană a deschis un centru medical în Polonia pentru a primi răniţii şi bolnavi din Ucraina înainte de evacuarea lor pe calea aerului spre alte ţări europene, a anunţat joi Comisia, informează Agerpres.

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, împreună cu miniştrii sănătăţii polonez şi ucrainean, a inaugurat acest centru Medevac, situat lângă aeroportul Rzeszow (sud-estul Poloniei, la aproximativ 80 km de graniţa cu Ucraina).

Pacienţii, civili sau militari, pot primi acolo îngrijiri, se pot vaccina, pot beneficia de depistarea bolilor şi de sprijin psihologic. Norvegia asigură două zboruri săptămânale pentru evacuarea lor către spitale din alte ţări europene şi pentru a slăbi presiunea asupra Poloniei, Republicii Moldova şi Slovaciei, vecini ai Ucrainei.

"Numărul răniţilor din Ucraina creşte în fiecare zi, iar spitalele care nu dispun deja de echipamente se străduiesc să răspundă nevoilor. În acelaşi timp, distrugerea structurilor de sănătate îi privează pe pacienţii cu boli cronice de tratamentul de care au nevoie pentru a supravieţui. Nu putem abandona aceşti oameni", a declarat Janez Lenarcic, citat în comunicatul executivului european.

"Centrul de evacuare medicală va juca un rol esenţial în transferul rapid al pacienţilor către spitalele din Europa", a subliniat el.

De la stabilirea de către UE a programului său de evacuare la 11 martie, la două săptămâni după începutul invaziei ruse, 1.143 de pacienţi ucraineni au fost transferaţi în 18 ţări europene (Germania, Franţa, Irlanda, Italia, Danemarca, Suedia, România, Luxemburg, Belgia, Spania, Portugalia, Ţările de Jos, Austria, Norvegia, Lituania, Finlanda, Polonia şi Republica Cehă).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb