UE majorează tarifele la importurile de cereale din Rusia şi Belarus

F.D.
Internaţional / 30 mai

UE majorează tarifele la importurile de cereale din Rusia şi Belarus

Consiliul Uniunii Europene a adoptat astăzi un regulament prin care majorează în mod semnificativ tarifele la importurile în UE de anumite produse din Rusia şi din Belarus, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Măsurile sunt menite să elimine importurile în UE de cereale, de seminţe oleaginoase şi de produse derivate, precum şi de mazăre uscată şi de pelete din pulpă de sfeclă, fără a afecta exporturile către ţări terţe şi menţinând securitatea alimentară la nivel mondial. Tarifele majorate se aplică şi Belarusului, având în vedere legăturile politice şi economice strânse ale acestei ţări cu Rusia.

Noile tarife sunt menite să prevină destabilizarea pieţei din UE şi să protejeze comunitatea agricolă din UE, să soluţioneze problema exporturilor ilegale de cereale ucrainene etichetate greşit drept ruseşti şi să întrerupă fluxurile de venituri care ar putea finanţa războiul de agresiune purtat în continuare de Rusia împotriva Ucrainei. Regulamentul vine ca răspuns la rolul Rusiei de exportator mondial de cereale şi la utilizarea de către această ţară a exporturilor de alimente ca instrument geopolitic. UE se poziţionează ferm alături de Ucraina şi de poporul ucrainean şi va continua să sprijine cu hotărâre economia Ucrainei, precum şi societatea, forţele armate şi reconstrucţia viitoare a acestei ţări.

În urma adoptării de către Consiliu astăzi, regulamentul de punere în aplicare a tarifelor va intra în vigoare la 1 iulie.

Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv şi comisarul pentru comerţ, a declarat: "Prin impunerea unor tarife mai mari, luăm măsuri decisive pentru a preveni destabilizarea sectorului nostru agricol de importurile ruseşti, protejând în acelaşi timp exporturile ucrainene împotriva etichetării eronate ca exporturi ruseşti. Vom menţine acest sprijin atât timp cât va fi necesar. Angajamentul nostru faţă de securitatea alimentară la nivel mondial rămâne de asemenea ferm, asigurând faptul că ţările în curs de dezvoltare nu sunt afectate negativ de aceste măsuri."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb