UE prelungeşte sancţiunile economice împotriva Rusiei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iunie 2015

Miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene (UE) au decis, ieri, să prelungească sancţiunile economice împotriva Rusiei până la sfârşitul lunii ianuarie 2016, transmite AFP, conform Agerpres.

Decizia şefilor diplomaţiilor din UE a fost luată în contextul în care sancţiunile instituite la adresa Moscovei, după anexarea Crimeei şi declanşarea conflictului armat din estul separatist al Ucrainei, expiră la sfârşitul lunii iulie.

Aceste sancţiuni prevăd interdicţii de viză şi îngheţarea conturilor unor responsabili ruşi sau ucraineni proruşi, dar şi măsuri împotriva unor sectoare întregi ale economiei ruse, precum cel bancar, al apărării sau cel petrolier.

Sancţiunile au fost prelungite "până când Rusia îşi va îndeplini obligaţiile asumate prin acordul (de încetare a focului) de la Minsk", a precizat ministrul britanic de externe, Philip Hammond.

Acordul de pace de la Minsk, semnat în luna februarie, prevede măsuri progresive până la sfârşitul anului în vederea încetării conflictului dintre Kiev şi separatiştii proruşi. În pofida armistiţiului, mai multe incidente soldate cu victime au loc frecvent în estul ucrainean. În ultimele săptămâni, ostilităţile s-au intensificat în mai multe puncte de pe linia frontului, generând temeri privind o nouă escaladare a tensiunilor.

Sancţiunile împotriva Rusiei au fost instituite la 29 iulie 2014 şi întărite în septembrie 2014, creând dificultăţi economiei ruse. Acestea nu au produs o schimbare în atitudinea preşedintelui Vladimir Putin, acuzat de statele occidentale că trimite în continuare trupe şi arme separatiştilor din estul Ucrainei.

Moscova consideră că sancţiunile UE impuse Rusiei, care au fost prelungite ieri, sunt "nejustificate şi ilegale", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, avertizând că Rusia va răspunde la decizia blocului comunitar cu măsuri reciproce.

"'Nu e nimic nou. În schimbul de sancţiuni există principiul reciprocităţii - aceasta este baza abordării noastre. Noi nu am fost şi nu suntem iniţiatorii unor astfel de măsuri, dar în acest caz vom acţiona pornind de la principiul reciprocităţii", a afirmat Peskov, potrivit RIA Novosti.

În opinia sa, continuarea unei astfel de practici va aduce prejudicii nu numai economiei ruse, ci şi intereselor economice ale statelor europene care au decis sancţiunile.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb