UE va urmări o abordare coordonată a politicilor Covid, privind călătorii din China

V.G.
Internaţional / 3 ianuarie 2023

UE va urmări o abordare coordonată a politicilor Covid, privind călătorii din China

Naţiunile Uniunii Europene vor încerca din nou mâine să modeleze o abordare coordonată cu privire la dacă şi cum ar trebui autorităţile să verifice pasagerii companiilor aeriene care sosesc din China pentru a depista eventuale noi variante ale virusului COVID-19, după ce mai multe naţiuni membre au anunţat eforturi individuale în cursul săptămânii trecute, transmite News.ro.

Belgia a declarat la sfârşitul zilei de ieri că va verifica apele reziduale din avioanele care sosesc din China pentru a vedea dacă acestea oferă noi indicii cu privire la orice variantă potenţial periculoasă.

"Ar trebui să se facă mai mult, dar numai în cadrul unei abordări coordonate între cele 27 de state membre", a declarat ministrul belgian al Sănătăţii, Frank Vandenbroucke.

"Ar fi un semnal bun faţă de China dacă toate naţiunile UE ar spune împreună: Dacă veniţi în Europa, trebuie să vă testaţi mai întâi", a declarat el pentru reţeaua VRT.

Suedia, care deţine preşedinţia rotativă a UE, a declarat că oficialii din statele membre vor organiza mâine o reuniune de răspuns politic integrat la crize, pentru a vedea dacă sunt necesare cerinţe de intrare în întregul bloc.

"Este important să punem rapid în aplicare măsurile necesare", a declarat ministrul suedez al Sănătăţii, Jakob Forssmed.

Ţările UE, Franţa, Spania şi Italia au anunţat deja măsuri independente pentru a pune în aplicare măsuri mai stricte privind COVID-19 pentru pasagerii care sosesc din China.Guvernul Franţei cere teste negative şi îi îndeamnă pe cetăţenii francezi să evite călătoriile neesenţiale în China. De asemenea, Franţa reintroduce cerinţa de a folosi măşti pe zborurile din China către Franţa.

Guvernul Spaniei a declarat că va solicita tuturor pasagerilor care vin din China să aibă teste negative sau să facă dovada vaccinării.

Italia a fost primul stat membru al UE care a solicitat teste de depistare a coronavirusului pentru pasagerii companiilor aeriene care vin din China, însă alte câteva state membre au declarat că astfel de măsuri ar putea să nu fie cea mai bună opţiune pentru a proteja populaţiile locale, deoarece noile variante care vin acum din China au fost deja prezente în Europa, adesea de mai multe luni.

Statele Unite au anunţat noi cerinţe de testare a COVID-19 pentru toţi călătorii din China, alăturându-se astfel unor naţiuni asiatice care au impus restricţii din cauza unui val de infecţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. China a oferit ajutorul sau autoritatilor britanice privind criza fara precedent de sanatate care se extinde in Regatul Unit. NHS, sistemul de sanatate public, este coplesit, bolnavii critic asteapta si peste 2 zile, recordul fiind de 99 de ore, pentru un pat de spital. Buteliile de oxigen nu mai sunt disponibile in cantitatile cerute.

    Ah, pe siteul oficial al INSP-ului britanic, ultima actualizare despre variantele Covid 19 care circula in UK este din octombrie. 

    Solicitam guvernului britanic mai multa transparenta privind criza ingrozitoare de sanatate care se desfasoara in UK si sa puna la dispozitie comunitatii internationale datele epidemiologice la zi. 

    1. Foarte curioasa tacerea in media europeana despre criza de sanatate cu care se confrunta Europa. Nici macar despre criza din Romania nu scrie nimeni. Dar nici despre criza din UK.

      Macar daca traduceau titlul din The Times, UK: "A&E crisis: Portable oxygen running out as patient wa its 99 hours for bed" 

      Nu scire nimeni dar pe tine te informeza. Ma gandesc ca esti doctor sau ceva manager de spital?!

      Ahh, nu? Esti doar un postac anti UE? Toti astia anti-ue, uitativa ce au patit englezii, care acum ar vrea inapoi in UE! Nu va lasati prostiti de aurari! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb