Un alt membru din conducerea Băncii Transilvania îşi vinde din acţiunile TLV

OCTAVIAN RADU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 septembrie 2013

Un alt membru din conducerea Băncii Transilvania îşi vinde din acţiunile TLV

Roberto Marco Marzanati, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Băncii Transilvania (simbol TLV), a vândut, marţi, 0,07% din capitalul social al băncii, încasând suma de 2,2 milioane de lei (aproximativ 500.000 de euro). Tranzacţia celor 1.604.500 de titluri TLV s-a făcut la un preţ mediu de 1,3929 lei/acţiune, cu 0,93% mai mult decât media cotaţiilor din şedinţa de luni. Pachetul vândut de Marzanati reprezintă aproape jumătate din tranzacţiile cu titluri TLV din şedinţa bursieră de marţi, operaţiunea fiind realizată atât pe piaţa principală, cât şi printr-un deal.

Cedarea pachetului de acţiuni este continuarea unui val de vânzări de titluri TLV de către oficiali ai băncii, după ce în luna august a acestui an, Andrei Dudoiu, director Executiv Regional Bucureşti, a renunţat la 210.500 de titluri, Nevenca Doca, director de Resurse Umane al băncii, a vândut 300.000 de acţiuni, Tiberiu Moisă, directorul pentru Clienţi Corporativi şi IMM al băncii, a înstrăinat 150.000 acţiuni, iar Rareş Nileş, directorul general al BT Securities, a cedat 6.500 de titluri.

Potrivit brokerilor, faptul că o parte din reprezentanţii băncii au vândut pachete din acţiunile deţinute nu reprezintă un semnal negativ: "În mod normal, rapoartele privind vânzările făcute de persoanele iniţiate pot da un semnal pieţei. În cazul de faţă, vânzările făcute de cei din conducerea Băncii Transilvania nu sunt un semnal de alarmă, în piaţă sesizându-se totuşi un interes pentru aceste titluri. Este dificil de identificat motivul pentru care o parte dintre cei din conducerea băncii îşi vând acţiunile, mai ales că în momentul de faţă, sectorul bancar este unul atractiv pentru investitori".

Potrivit unor surse din piaţa de capital, acţiunile TLV vândute de directorii băncii ar putea face parte din bonusurile încasate de-a lungul timpului de aceştia, care erau blocate la vânzare pentru anumite perioade.

Profitul net al Băncii Transilvania aferent primului semestru din acest an a fost de 180,19 milioane lei, similar celui obţinut în perioada corespunzătoare a anului trecut, de 179,62 milioane lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb