ZIARUL BURSA

12 septembrie 2013
Ediţia din 18.09.2024
Daniel Dăianu, ASF: "Bursele locale joacă un rol cheie în dezvoltarea economică"

MASA ROTUNDĂ BURSA - "STRATEGIA DE RELANSARE A PIEŢEI DE CAPITAL" Daniel Dăianu, ASF: "Bursele locale joacă un rol cheie în dezvoltarea economică"

Piaţa de Capital / 12 septembrie 2013

Update 15:08 Dan Nicu, director general al BRD Asset Management: "Piaţa OPCVM a avut o dezvoltare foarte bună în ultimii ani" 

Piaţa organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (OPCVM) a avut o dezvoltare foarte bună în ultimii ani, ritmul de creştere fiind unul mare, cu două cifre, potrivit afirmaţiilor domnului Dan Nicu, director general al BRD Asset Management.

Domnia sa a declarat că, la sfârşitul lunii august 2013, activele nete din sectorul OPCVM erau de 12,1 miliarde lei. Anul trecut, industria de profil din ţara noastră a crescut cu 30%, după un avans de 24% în 2011, care a urmat unei majorări de 49% în 2010, conform spuselor lui Dan Nicu.

Pieţele de capital sunt sufocate de bulele speculative alimentate de băncile centrale

Pieţele de capital sunt sufocate de bulele speculative alimentate de băncile centrale

CĂLIN RECHEAPiaţa de Capital / 12 septembrie 2013

CĂLIN RECHEA

Pieţele de capital au devenit, mai ales în ultimii ani, o ţintă predilectă a politicilor monetare ale principalelor bănci centrale. Scopul este clar definit: banii ieftini trebuie să conducă la creşterea preţurilor acţiunilor, fenomen care va conduce la amplificarea "efectului de bogăţie", necesar relansării unei noi perioade de optimism pentru consumatori.

Dar efectul întârzie să apară pentru majoritatea micilor acţionari, care nu pot face faţă manipulărilor tot mai deschise ale pieţelor, pe fondul dominaţiei absolute a algoritmilor.

Uniţi, salvăm... Piaţa de Capital!

Uniţi, salvăm... Piaţa de Capital!

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 12 septembrie 2013

Este timpul ca piaţa noastră de capital să se mobilizeze, să "pună osul" la treabă, iar întreaga comunitate să "tragă" în aceeaşi direcţie, consideră preşedintele SIF Moldova, Costel Ceocea, care mai apreciază că piaţa are nevoie de schimbări ale reglementărilor, de creşterea lichidităţii, de înlesnirea accesului pentru investitori.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Nu cred că ar trebui să răsturnăm un nou dictator prin forţă", a spus preşedintele american, care a făcut aceste declaraţii în East Room, sala de ceremonii a Casei Albe, exact în locul în care i-a anunţat pe americani despre eliminarea lui Osama bin Laden în mai 2011.

Soarta Siriei, jucată de SUA la ruleta rusească

A.C.Politică / 12 septembrie 2013

După ce preşedintele american Barack Obama a susţinut, în repetate rânduri, că regimul de la Damasc a încălcat "lina roşie" încă de anul trecut, folosind arme chimice împotriva propriului popor, acum, liderul SUA pare că şi-a schimbat...

Toamnă bogată în alerte pentru industria alimentară

Toamnă bogată în alerte pentru industria alimentară

ALEXANDRA OANCĂ Companii / 12 septembrie 2013 /

Consumatorii de produse animale şi-au văzut liniştiţi, în ultima perioadă, de coşul de cumpăraturi, în timp ce alertele cu privire la diferite infecţii depistate printre necuvântătoare, în diferite regiuni din Europa, au curs fără prea multă...

MACRO NEWSLETTER 12 septembrie 2013

MACRO NEWSLETTER 12 septembrie 2013

Internaţional / 12 septembrie 2013

Producţia industrială din Suedia a înregistrat un declin neaşteptat în iulie 2013, cu o rată lunară de 0,4%, după o creştere de 2,9% în luna precedentă, iar declinul anual s-a temperat până la 5,2%, de la 5,4% în luna anterioară.

Impozitul forfetar se aplică de la 1 ianuarie 2014

Macroeconomie / 12 septembrie 2013

Impozitul forfetar, prin care se înlocuieşte cota de 16% pe profit sau de 3% pe cifra de afaceri cu o sumă fixă, se va aplica de la 1 ianuarie 2014, potrivit unui proiect de lege discutat ieri în Guvern şi care va fi trimis Parlamentului spre...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo