Traderii concediaţi în cazul Euribor au câştigat procesul împotriva "Deutsche Bank"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 septembrie 2013

Patru traderi din Frankfurt ai băncii germane "Deutsche Bank" AG, responsabili cu furnizarea de date pentru stabilirea dobânzilor interbancare Euribor, au câştigat procesul în care acuzau instituţia financiară că i-a demis în mod necorespunzător.

Ardalan G., Kai-Uwe K., Markus K. şi Joerg V. s-au adresat unui tribunal din Frankfurt împotriva "Deutsche Bank", pentru concediere abuzivă. Reclamanţii au arătat că banca i-a acuzat de încălcarea politicii companiei prin faptul că au comunicat în mod "necorespunzător" cu alţi traderi, de la alte bănci.

Amintim că, în luna februarie a acestui an, "Deutsche Bank" a suspendat din funcţie cinci traderi suspectaţi de comportament inadecvat în urma unei anchete interne privind posibila manipulare a dobânzii interbancare Euribor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Zau daca nu mi se pare normal acest lucru. Pai cum sa-l acuzi pe angajat ca a pierdut riscand din ordinul superiorului? Pai de ce sa fie el tap ispasitor? Chestia cu concediatul e ca bagatul capului in pamant ca sa dispara pericolul. Pai ce, criminalii sunt concediati, adica condamnati la moarte? Nu, in ultima vreme sunt inchisi la inchisoare. Si apoi, de ce sa-i concedieze? Pentru ca si-au indeplinit cu succes fisa postului? Pai fisa postului mentiona ca trebuie sa incerce sa castige bani, nu? Daca limitele de supraveghere nu au fost mentionate sau nu au fost respectate de catre sefii lor, de ce sa raspunda ei? Culmea e ca sefii lor au primit ulterior salarii si mai mari, in general, la toate bancile. Deci, interesanta este doar orientarea justitiei, catre omul de rand. Eu as zice ca actionarii majoritari sa se puna putin cu burta pe administratorii lor, sa-i scuture putin, sa-i dea pe mana justitiei putin, ca altfel, se schimba echilibrul si nu prea se vede bine viitorul lumii. De fapt, deja e clar ca nu se vede bine, deoarece banii emisi in exces nu au ajuns in economia reala, cu toate chinurile legiuitorilor, ci tot in buzunarele administratorilor si actionarilor cheie. Nu in buzunarele amaratilor aia de functionari. Bine, ca nici aia nu traiesc prost, dar nici nu-si cumpara insule, vapoare, excursii in spatiu si tari sarace...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb