Un deputat PDL propune impozitarea nunţilor, botezurilor şi banchetelor

Ziarul BURSA #Politică / 1 octombrie 2010

Deputatul PDL de Timiş Gheorghe Ciobanu a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a propus preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, impozitarea nunţilor, botezurilor şi a banchetelor, relatează Mediafax.

Deputatul, care este membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor, susţine că evaziunea fiscală în acest domeniu este "fantastică".

Parlamentarul a precizat că Minis-terul Finanţelor Publice are termen o lună pentru introducerea unui impozit forfetar care să vizeze "zonele de evaziune fiscală". În context, deputatul a adăugat că a avut discuţii cu preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, căruia i-a "sugerat" tocmai impozitarea nunţilor, botezurilor şi banchetelor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Respectiva lege ar trebui sa impuna ca starostele de la nunta sa trebuiasca sa fie o persoana autorizata in acest scop, sa fi urmat un curs de staroste si sa detina o diploma in acest sens, poate chiar sa organizeze ministerul educatiei cursuri de staroste in unitatile de invatamant.

    Respectivul staroste ar trebui sa elibereze chitante fiecarui nuntas pentru sumele virate in beneficiul nuntasilor, fiindca altfel ar fi vorba despre evaziune fiscala, iar respectivii nuntasi ar trebui sa se prezinte imediat dupa nunta, inainte de luna de miere , la birourile administratiei fiscale cu o declaratie tip privind veniturile incasate, numarul nuntasilor, etc. 

    Legea ar putea prevedea deducerea cheltuielilor cu organizarea fericitului eveniment, cum ar fi cele cu rochia miresei, onorariul platit preotului, suplimentul platit ospatarilor... daca aceste cheltuieli vor putea fi dovedite pe baza de chitanta. 

    Guvernul ar putea crea o institutie cum ar fi Autoritatea Nationala de taxare a nuntilor care ar putea trimite agenti spion prin restaurantele tarii pentru a verifica prin sondaj respectarea prevederilor legale. 

    In acest mod casatoriile ar fi descurajate, fiindca stim cu totii ca populatia tarii este oricum intr-o crestere amenintatoare pentru siguranta nationala. 

    Bravo dom' parlamentar! Sa eradicati transferurile de numerar "fara numar, fara numar"! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb