UN DEPUTAT SUPĂRAT Arme, ameninţări cu moartea şi salariu nemotivant!

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 15 martie 2017

Arme, ameninţări cu moartea şi salariu nemotivant!

Actualizare 13:51 Dragnea: "Afirmaţiile lui Cătălin Rădulescu despre protestatari, neavenite şi foarte periculoase"

Afirmaţiile deputatului social-democrat Cătălin Rădulescu privind protestatarii sunt "neavenite" şi "foarte periculoase", iar acesta nu ar mai trebui să aibă dreptul de a deţine arme de foc, a declarat astăzi Liviu Dragnea, liderul PSD.

Dragnea a susţinut, totodată, că deputatul "riscă foarte multe lucruri" în privinţa statutului său în PSD, iar o decizie privind excluderea lui Rădulescu urmează să se ia în cadrul partidului, relatează News.ro.

Liviu Dragnea a precizat: "Am o părere mai mult decât proastă în legătură cu afirmaţiile dumnealui. Mie mi se par, dincolo de faptul că sunt neavenite, mie mi se par foarte periculoase. Sincer, eu nu am aceste competenţe, eu nu ştiu dacă mai poate avea dreptul să deţină acele arme. Un om nu se poate juca cu acele afirmaţii, ameninţând că le foloseşte şi în acelaşi timp să aibă dreptul de a purta, în mod legal, arme de foc".

Întrebat dacă va lua vreo măsură împotriva acestuia, liderul PSD a susţinut că această chestiune va fi discutată în interiorul partidului.

"O să discutăm în partid lucrul ăsta, pentru că nu iau decizii singur", a răspuns preşedintele PSD.

De asemenea, întrebat dacă deputatul riscă excluderea din partid, Liviu Dragnea a spus că acesta "riscă foarte multe lucruri".

"PSD nu este de acord cu asemenea comportament", a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a mai spus că nu a discutat cu Rădulescu în urma afirmaţiilor acestuia, deoarece nu are de ce.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a deschis, ieri, dosar penal în cazul declaraţiilor deputatului PSD Cătălin Rădulescu şi face cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, după declaraţiile lui Rădulescu, trei persoane din judeţul Argeş au solicitat Parchetului Curţii de Apel Piteşti să se autosesizeze.

Potrivit procurorului Dinu Dumbravă, de la Parchetul Curţii de Apel Piteşti, nu este vorba despre plângeri penale sau denunţuri, ci despre sesizări, care au fost înaintate Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Şi Poliţia Judeţeană Argeş a anunţat că s-a autosesizat după declaraţiile lui Rădulescu şi face verificări cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.

(S.A.)

-----------

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a reuşit în doar două zile să se impună în atenţia opiniei publice prin mai multe declaraţii uşor scăpate de sub control. După un prim set de declaraţii incendiare oferite în cadrul unui interviu acordat cotidianului Adevărul, legate de demonstranţi şi modul cum ar trebui autorităţile să-I disperseze, dar şi de armele din panoplia personală pe care le-ar folosi în plină stradă în anumite condiţii, Cătălin Rădulescu a revenit cu alte afirmaţii interesante. Deputatul se plânge că a primit peste 150 de ameninţări cu moartea - motiv pentru care a făcut o plângere penală cu ajutorul avocaţilor săi şi aşteaptă ca toţi cei 150 de oameni să fie audiaţi - dar are şi o nemultumire legată de faptul că este foarte prost plătit în calitatea sa de parlamentar.

Printre declaraţiile care au inflamat spiritele se regăsesc şi următoarele: "Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. Nu poţi în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au ieşit pentru nicio ordonanţă. Au fost scoşi în stradă şi manipulaţi groaznic de cine a avut interes să îi manipuleze. Mulţi ies în stradă la orice e dat pe Facebook şi au fost aduşi de la multinaţionale. (...) Eu arma cu care am tras la revoluţie mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o ţin acasă ca şi armă de panoplie. Am certificat de colecţionar, nu o să mi-o ia nimeni în viata vieţilor şi o ţin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo o idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat. (...) Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine vreo nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla".

După aceste declaraţii incendiare, dornică să stingă "focul", Poliţia Judeţeană Argeş ( pe raza acestui judeţ îşi are domiciliul deputatul) a anunţat că s-a autosesizat şi face verificări cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor. Pe acest fond, Cătălin Rădulescu şi-a nuanţat poziţia faţă de armele din dotare şi intenţiile sale vizavi de ele: "Eu sunt colecţionar, am nişte arme, dar n-am tras în viaţa mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt şi colecţionar. Am spus şi voi spune - dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma. Şi cu asta am clarificat subiectul".

Prins într-o spirală a afirmaţiilor picante, deputatul şi-a exprimat şi alte nemulţumiri, o parte fiind legate de câţi bani primeşte ca parlamentar: "Salariul, nemotivant. Atât timp cât eu trebuie să-mi cumpăr 3-4 costume pe lună, nu-mi ajung nici banii de un pantof. Atât timp cât toată lumea ne dorim ca salariile să fie mari, cred că şi parlamentarul trebuie să aibă un salariu civilizat care să-i permită să-şi cumpere costume, să venim civilizat, nu ca alţii în blugi şi tenişi. Ar trebui să avem salarii mult mai decente. Dacă vrem să venim în blugi şi mizerabili, lumea o să ne trateze ca atare. Nu mă descurc. Eu îmi folosesc dividendele pe care le iau la sfârşit de an din compania mea, ca să-mi plătesc motorina".

În decembrie anul trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Cătălin Rădulescu la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. 3 - 4 costume pe luna = 36 - 48 costume pe an. Oare se tot ingrasa intr-un ritm in care nu ii mai sunt bune costumele, sau isi cumpara costume de unica folosinta?

    Eu as prefera sa avem doar parlamentari imbracati "necivilizat" in blugi, dar cu un comportament civilizat, decat parlamentari care sa isi cumpere cate un costum pe saptamana dar care sa aiba o atitudine si un limbaj ca al domnului Radulescu.

    PSD s-a dezis de afirmatiile domnului Radulescu, insa il pastreaza totusi ca membru de nadejde.  

    Domnul 4 costume pe luna, a spus un adevar, dar a facut o "mica" greseala; a uitat sa puna virgula unde trebuie. Il ajutam , pe gratis: ....."dar are şi o nemultumire legată de faptul că este foarte prost, plătit în calitatea sa de parlamentar". 

    Este totusi ceva sa fi foarte prost, dar platit in calitatea de parlamentar.

    Asta-i parlamentul nostru. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb