Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Stan Mihaela, fost asistent manager la SC Trm-Tnuva România Milk SRL, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: La data de 6 octombrie 2006, SC Trm-Tnuva România Milk SRL a încheiat cu Agenţia de Plăţi Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, în calitate de autoritate contractantă, contractul având ca obiect acordarea finanţării nerambursabile de către autoritatea contractantă pentru punerea în aplicare a proiectului societăţii beneficiare "Înfiinţare fermă vaci lapte în localitatea Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu".
În vederea obţinerii pe nedrept de fonduri SAPARD, inculpata Stan Mihaela, în calitate de reprezentant legal al firmei beneficiare şi de responsabil pentru realizarea acestui proiect, la data de 31 martie 2006, a depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit - Centrul Regional pentru Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 3 Sud Muntenia Târgovişte o adeverinţă falsă, pretins emisă de Primăria Comunei Ghimpaţi, judeţul Giurgiu. Această adresă conţinea date eronate în sensul că SC Trm-Tnuva România Milk SRL deţinea în arendă suprafaţa de 372,28 hectare de terenuri agricole pe raza comunei Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, în baza a 71 de contracte de arendă.
În această modalitate, inculpata Stan Mihaela a creat în dauna Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit un prejudiciu în sumă de 980.657,66 lei (echivalentul a aproximativ 289.481 euro) sumă ce a fost restituită integral de către SC Trm-Tnuva România Milk SRL. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sector 1 Bucureşti.