Un grup de investitori de la SIF Muntenia cere anularea deciziilor acţionarilor din AGA de bilanţ

M.G.
Piaţa de Capital / 2 septembrie 2021

Un grup de investitori de la SIF Muntenia cere anularea deciziilor acţionarilor din AGA de bilanţ

Consiliul de Administraţie al SIF4 i-a prelungit ieri mandatul de director lui Nicuşor Buică

Un grup de investitori de la SIF Muntenia (SIF4) a dat în judecată societatea de investiţii şi a solicitat anularea deciziilor acţionarilor din AGA de bilanţ din data de 28 aprilie 2021, potrivit unui raport remis astăzi, de către emitent, Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Tot astăzi SIF Muntenia a informat că mandatul de director general al lui Nicuşor Buică a fost prelungit de către Consiliul de Administraţie al societăţii, în ciuda tuturor problemelor pe care le reclamă acţionarii.

În legătură cu chemarea în judecată, este vorba despre toate cele 10 hotărâri din AGOA SIF Muntenia din 28 aprilie, inclusiv: hotărârea prin care au fost aprobate situaţiile financiare anuale ale societăţii pentru exerciţiul financiar 2020, hotărârea prin care s-a aprobat acoperirea pierderii contabile de 25,86 milioane de lei aferentă exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2020 din rezerve, hotărârea prin care s-a aprobat programul de administrare al SIF Muntenia şi bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii, hotărârile prin care au fost aprobate politicile de remunerare pentru conducere, dar şi hotârârea prin care s-a respins atragerea răspunderii administratorului pentru dobândirea de către societate, în mod indirect, a acţiunilor proprii, punct introdus la vremea respectivă pe ordinea de zi de către investitorul Ben Madadi.

Reclamanţii sunt de altfel Ben Madadi, Alexandru Ionel Secară, Andrei Viorel Orlando şi Florian Munteanu, investitor cu deţineri la mai multe SIF-uri care a candidat în trecut şi la postul de membru în Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea.

"SIF Muntenia SA, prin administratorul său SAI Muntenia Invest SA, informează investitorii în legatură cu faptul ca în data de 02.09.2021 a fost comunicată cererea de chemare în judecată în dosarul nr. 18956/3/2021 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti Secţia a VI-a Civila, având ca obiect acţiune în constatarea nulităţii absolute a Hotărârilor nr. 1 - nr. 10 a A.G.O.A. SIF Muntenia SA din data de 28.04.2021, SIF Muntenia având calitatea de pârâta iar reclamanţi fiind Behboud Madadi, Alexandru Ionel Secară, Florian Munteanu şi Andrei Viorel Orlando", potrivit raportului SIF4.

Totodată, astăzi, emitentul a informat că membrii Consiliului de Administraţie al SIF Muntenia au aprobat într-o şedinţă ţinută ieri prelungirea mandatului de director general al lui Nicuşor Buică. Buică ar urma să înceapă exercitarea noului mandat pe patru ani începând cu 22 decembrie 2021, data expirării actualului mandat.

"Exercitarea atribuţiilor aferente noului mandat se va face după obţinerea deciziei de aprobare emise de ASF", se mai arată în raportul SIF Muntenia.

Amintim că Ben Madadi a depus luni, la ASF, o ofertă de cumpărare concurentă celei pregătite de conducerea SIF Muntenia, pentru care se aşteaptă aviz.

Oferta lui Madadi vizează 55 milioane de acţiuni SIF4 (7% din SIF4), comparativ cu 20,6 milioane de acţiuni oferta conducerii SIF4.

"Sunt în aşteptarea răspunsului de la Autoritatea de Supraveghere Financiară la contraoferta pe care am făcut-o ofertei publice de răscumpărare a SIF4, care urmează să înceapă pe 2 septembrie. Cum probabil ştiţi, preţul de răscumpărare oferit de SAI Muntenia, administratorul SIF Muntenia, pentru acţiunile SIF4 este de 1,3 lei. Având în vedere că acest preţ este aproape egal cu preţul din piaţă la momentul lansării, nu este deloc un preţ serios pentru o ofertă publică. Pe data de 30 august am înaintat o ofertă concurentă către ASF, apoi am trimis înştiinţare prin e-mail către BVB, SAI Muntenia, dar şi ASF. Este vorba de o ofertă pentru a cumpăra 55 milioane de acţiuni SIF4. Având în vedere că mi-am depus oferta la ASF şi pentru că aştept un răspuns din partea lor, mă abţin să fac public preţul ofertei mele. Conform legii, o ofertă concurentă trebuie să fie cu cel puţin 5% peste preţul ofertei", ne-a declarat marţi Madadi.

Mai amintim că acest program de răscumpărare al conducerii SIF4 a fost aprobat de acţionarii SIF Muntenia tocmai în urmă cu 16 luni, compania anunţând abia în finalul lunii iulie că vrea în sfârşit să ducă la îndeplinire acest program. Amintim, de asemenea, că preţul acţiunii SIF4 se situa mult mai jos la data aprobării de către acţionari.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Felicitari pt cei care isi apara drepturile romanii n-au mai iesit din case de la 1907 , poate or iesi cand le fura astia si ultimul bob de fasole din strachina sau strachina, ca prosti sunt!

    1. Aia de la Revolutia de la 1989 nu erau romani? Sau n-au iesit din case? Sau n-a fost Revolutie? Sau tu nu gandesti cand scrii?

      Pai tot el e....

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb