Un nou dosar FNI se judecă la Sibiu

D.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 martie 2011

Un nou dosar FNI se judecă la Sibiu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba au dispus trimiterea în judecată a unui nou dosar legat de Fondul Naţional de Investiţii. Astfel, Ioana Maria Vlas, preşedinte director general al SC SOV Invest SA (societatea de administrare a FNI), Marian Petrescu, preşedinte director general al SC SOV Invest SA, Mihaela Sima, director economic al SC SOV Invest SA, sunt acuzaţi de înşelăciune în formă continuată, faptă comisă în dauna a 5.363 de investitori FNI cu domiciliul pe raza Municipiului Sibiu. De asemenea, Marius Andrei, Gavril Bătrân, Ion Diţă, Gheorghe Negură, Mircea Ianculescu, Mircea Costescu, toţi cu funcţii în cadrul SC SOV Invest SA, au fost acuzaţi de complicitate la înşelăciune în formă continuată.

Procurorii susţin că în perioada 1995 - 24.05.2000 a fost cauzat celor 5.363 de investitori FNI, din Sibiu, un prejudiciu total de 58.584.244.693 ROL. Trebuie precizat că toate cele nouă persoane au fost judecate şi condamnate definitiv în anul 2009, într-o altă cauză privind activitatea Fondului Naţional de Investiţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Sibiu.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Cand am citit titlul articolului am tresarit. Iata, mi am zis, ca in sfarsit, principalul regizor si actor in afacerea FNI, S. O. Vantu, va fi pus sub acuzatie. Dar ... deziluzie. Se repeta judecarea doar a executantilor ordinelor lui SOV.

    1. S.O.V a fentat vechiul proces, neprezentandu-se la nici un termen. Acum, dupa ce principalii lui sustinatori din SRI, Parchet, instante se vor feri ca de foc sa-l mai ajute, va da sigur cu subsemnatul, si cine stie, din martor va deveni inculpat, iar statul roman va recupera sumele imense platite pana acum investitorilor FNI.

      Ar fi tare fain daca in noul proces ar aparea ca favorizatori ai infractorului SOV si toti cei care l-au "strecurat " prin justitie pana amu, amintiti de matale, colea mai sus.

      Omu" inca are sustinatori destul de puternici si cu mare influenta, in mediul politic. Nu uita ca a sponsorizat la greu pesedeu pe vremea lu"i liescu, pe vremea lu" geoana, a sponsorizat consistent conventia democratica pe vremea lu" constantinescu, cand ministru si deputat cine credeti ca era ? traienicaa Basescuuu

      Stii tu mai Androane, cand umblam eu prin sat cu straita aia mare pe spate, toti copii fugeau de mine sa nu-i bag in ea. Asa vor fugi si politrucii si consilierii de taina din banca nationala si din serviciile secrete si marii economisti ai neamului, alde daianu,alde vosganian, alde soare si altii ca ei, care au ciugulit pe saturate din manuta lui SOV.

      Mai baieti, mai baieti, nu va incingeti asa, ca auzii deunazi, ca vine, cica, tartorul cel mare al FNI, cel care a luat toti banii, seful, adicaNicolae Popa si va lua asupra lui toata tarasenia. Auzi, cica vine si cu o cisterna de bani sa despagubeasca dublu pe cei tepuiti de Vlas.

      Nicolae Popa a mituit cu bani trimisi de SOV prin curieri special,i diverse structuri de putere din filipine,asa ca s-ar putea sa nu-l vedem prea curand. Toaata nadejdea va fi pusa in elocinta d-nei maria ioana, care de data aceasta cunoaste bine lectia.

      Io cre ca poa sa spuna ce are de spus si in versuri ca am auzit ca la puscarie a invatat sa faca poizii.

      Este acum momentul scoaterii de la naftalina ancheta parlamentara facuta in anul 2000 unde s-a documentat foarte bine cazul, atunci cand lucrurile erau calde, proaspete. Cu acea ocazie s-a stabilit cu precizie nu numai cine se face vinovat de prabusirea fondului dar mai ales, cine a luat banii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb