Un număr de 36 de migranţi irakieni şi sirieni, prinşi când încercau să intre în ţară din Serbia

Andrei Stan
Miscellanea / 1 aprilie 2017

Un număr de 36 de migranţi irakieni şi sirieni, prinşi când încercau să intre în ţară din Serbia

Un număr de treizeci şi şase de migranţi irakieni şi sirieni au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, de poliţiştii de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin, în timp ce încercau să intre ilegal în ţară din Serbia.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi de Poliţia de Frontieră şi citat de News.ro, în ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră de la Sectorul Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat, pe direcţia localităţii de Lăţunaş, două grupuri de nouă, respectiv zece cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

"În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că primul grup era format din şase bărbaţi, o femeie şi doi minori, cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 45 de ani, iar al doilea grup era format din trei bărbaţi, două femei şi cinci minori, cetăţeni sirieni, având vârste cuprinse între 2 şi 40 de ani", se arată în comunicat.

În aceeaşi zonă, duminică dimineaţă, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră au descoperit alte nouă persoane, cetăţeni irakieni, dintre care şapte bărbaţi, o femeie şi un minor, cu vârste cuprinse între 3 şi 45 de ani.

"Toate cele 28 de persoane depistate pe raza localităţii Lăţunaş au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei", se mai arată în comunicat.

De asemenea, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, poliţiştii de frontieră de la Serviciul Caraş-Severin, au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Oraviţa, opt cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt şase bărbaţi, o femeie şi un minor, toţi din Siria, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, a precizat poliţia.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând să fie luate măsurile legale care se impun. De asemenea, vor fi anunţate autorităţile sârbe, pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb