Un prim eşalon de armament greu din SUA a ajuns în Estonia

Ioana Dogaru
Internaţional / 26 octombrie 2015

Tancuri, tunuri autopropulsate şi transportoare de luptă americane au ajuns duminică în Estonia, potrivit agenţiilor de presă Interfax şi RIA Novosti, care au citat publicaţia locală Valgamaalane.

Aceste echipamente îi vor dota pe militarii americani din cadrul NATO, care staţionează prin rotaţie continuă pe teritoriul ţărilor baltice.

Autorităţile de la Tallinn atribuie această necesitate de consolidare militară "comportamentului agresiv şi imprevizibil al Rusiei", potrivit surselor citate.

La sfârşitul lunii septembrie, 12 avioane de atac la sol A-10 au fost desfăşurate la baza aeriană Amari din Estonia.

"Garnitura conţine în total 40 de echipamente militare, între care patru tancuri M1A2 Abrams, zece vehicule de luptă pentru infanterie de tip Bradley şi trei dispozitive de artilerie autopropulsată Paladin", relatează agenţia de presă RIA Novosti, indicând că echipamentele au sosit în oraşul eston Valga, de unde vor fi transportate până luni la baza militară Tapa.

Tancurile şi tunurile sunt destinate soldaţilor din Divizia 3 de infanterie a SUA, care vor înlocui militari americani în cadrul procesului de rotaţie a trupelor, preconizat să aibă loc până la 3 noiembrie.

Alte două vehicule blindate de deminare şi tehnică de sprijin sunt aşteptate să sosească în Estonia săptămâna viitoare, potrivit surselor citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PATRU (4, adică 1, 2, 3, 4) tancuri vor opri o Rusie ofensivă. Ce rahaturi sunt propagate în presa mondială! Idioților din țările baltice! Rebelii din Donbas vi le fac praf în 4-5 ore. Iar după cum Siria o arată, Rusia în doar 20 de minute. Nu mai țipați ca apucați de streche. Nu reprezentați nimic pentru nimeni și nici Rusia nu este o amenințare pentru voi. Ar fi bine să fiți mai toleranți față de minoritatea rusă de la voi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb