ALD Group Limited, producător chinez de ţigarete electronice, va lansa la mijlocul lui 2023 primul produs de vaping biodegradabil, a anunţat conducerea companiei, ieri, în cadrul evenimentului "In Focus: Sustainability", organizat în cadrul "Global Tobacco & Nicotine Forum" (GTNF). Potrivit grupului chinez, produsul va fi de asemenea reciclabil în proporţie de 90%, în timp ce descopunerea substanţelor organice ale produsului se va realiza în circa 3 luni de zile.
Potrivit oficialilor companiei, produsul a fost creat "ca răspuns la cererea consumatorilor şi a pieţei" în condiţiile în care se doreşte ca produsele de vaping să devină "mai sustenabile". Compania chineză a fost înfiinţată în 2009 în oraşul Shenzhen, societatea definindu-se ca o companie high-tech specializată în "cercetări, aplicaţii şi tehnologii electronice inovative de atomizare".
Compania comercializează "sisteme electronice de livrare a nicotinei", vaporizatoare şi dispozitive ce încălzesc tutunul. Potrivit ALD, componentele de plastic din soluţia sa "eco-friendly" foloseşte materiale biodegradabile, iar carapacea şi părţile structurale ale dispozitivului nu intră în contact cu lichidul, ceea ce face posibilă reciclarea pastilelor.
Totodată, în cadrul evenimentului, dr. Pippa Bailey, şefa departamentului de schimbări climatice şi sustenabilitate de la casa de sondare Ipsos din Marea Britanie, a afirmat că industria de tutun trebuie să întreprindă mai multe acţiuni pentru a contracara cele peste 4,5 trilioane de mucuri de ţigarete care sunt aruncate în fiecare în toată lumea.
Bailey a subliniat că mucurile de ţigară reprezintă cel mai numeros deşeu la nivel mondial.
Aceasta a prezentat de asemenea un sondaj Ipsos, realizat la nivel global prin intervievarea a 24.000 de persoane, care arată că circa 83% din respondenţi cred că omenirea se îndreaptă către un "dezastru ecologic" dacă nu ne schimbăm rapid obiceiurile de consum.
"În Sudul Global vedem creşteri mari în ceea ce priveşte îngrijorările cu privire la impactul schimbărilor climatice: 61% din respondenţii din America de Sud observă în mod «categoric» efectele pe care schimbările climatice le provoacă asupra ţărilor din regiune; în Orientul Mijlociu şi în Africa proporţia celor care spun că observă efectele schimbărilor climatic se situează la 45%", a spus Pippa Bailey.
Bailey a adăugat că respondenţii consideră că deşeurile, ambalajele şi plasticul nereciclat reprezintă o problemă la fel de îngrijorătoare ca schimbările climatice.
"Vedem plastic peste tot, vedem că apare la ştiri, unii dintre noi simţim pe pielea noastră în ţările în care trăim în care plasticul contribuie la poluare, iar consumatorii consideră că pot face ceva prin forţele lor. Cu privire la mucurile de ţigară, există oportunităţi: vedem în alte sectoare că cele mai mari provocări au fost soluţionate cu gândire creativă şi tehnologie. Un exemplu este echipamentul de ski, care a trecut de la un sistem de vânzare la un sistemul de închiriere. Este mai bine pentru client, echipamentul este curăţat de firmă, venitul generat din închiriere este cu mult în exces faţă de cel din vânzare. Deci există beneficiu şi pentru companie şi pentru mediu. În astfel de situaţii trebuie doar să ne gândim cum putem să satisfacem o cerere într-un mod creativ", a mai afirmat Pippa Bailey.