ZIARUL BURSA

06 mai 2022
Ediţia din 15.08.2024
Nimeni nu îl vede bine pe Bogdan Drăgoi, în această fotografie.

Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat Crişana, a primit 4.086.998 de lei în 2021

Ben MadadiPiaţa de Capital / 6 mai 2022

Ben Madadi

Dar aparent nemulţumit de această sumă, a cerut mai multe acţiuni gratuite, iar acţionarii (şi cu conflict de interese) au aprobat 

Cei care au ajuns să stăpânească SIF-urile nu răspund în faţa adevăraţilor proprietari. S-a constituit şi tot creşte, pe fondul unor practici ilicite în defavoarea acţionarilor, ceea ce investitorii în piaţa de capital românească numesc Cooperativa. Este vorba de un grup de persoane care, cu sprijinul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), pentru interesul lor de grup, au preluat şi au căpuşat companii publice aparţinând acţionarilor.

O dezbatere cu adevărat crucială

Cornel CodiţăEditorial / 6 mai 2022

Cornel Codiţă

Înainte chiar de a începe, suntem deja pe cale să o ratăm. Nici o noutate! Din 1989 pînă acum, am ratat cam tot ceea ce merita să fie dezbătut serios în politica şi în societatea României: modelul de guvernare şi aşezarea sa constituţională, locul şi rolul monarhiei, macro-gestiunea moştenirii economiei şi acumulărilor "erei socialiste", soluţiile pentru dezvoltarea unui capitalism modern, performant social, soluţiile specifice de dezvoltare, refacerea structurilor distruse ale culturii din România, gestiunea marilor probleme sociale, de la monstruoasele disfuncţii urbane, la sărăcie, şi de la hiper-inegalităţile structurale, pînă la modelele instituţionale ale educaţiei, cercetării şi învăţămîntului.

Rubla, la cel mai ridicat nivel al ultimilor doi ani

Rubla, la cel mai ridicat nivel al ultimilor doi ani

A.V.Internaţional / 6 mai 2022

Bursa din Moscova, pe curs pozitiv 

Moneda Rusiei, rubla, a atins ieri cel mai ridicat nivel al ultimilor doi ani, faţă de dolarul american, susţinută de măsurile de control al capitalului, iar indicii bursieri au urcat la rândul lor, chiar dacă investitorii urmăresc în continuare evoluţiile legate de sancţiunile împotriva Moscovei, în contextul războiului din Ucraina, informează Reuters.

Oleksii Arestovici a spus că nu se aşteaptă ca ofensiva Rusiei în Ucraina să aibă vreun "rezultat semnificativ" până pe 9 mai, când Rusia celebrează victoria asupra Germaniei naziste, în Al Doilea Război Mondial.

OLEKSII ARESTOVICI, CONSILIER AL PREŞEDINTELUI VOLODIMIR ZELENSKI: Ucraina - posibil să lanseze o contraofensivă împotriva Rusiei, în iunie

V.R.Internaţional / 6 mai 2022

Rusia susţine că a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară 

Ucraina este puţin probabil să lanseze o contraofensivă în războiul său împotriva Rusiei înainte de mijlocul lunii iunie, când speră să primiească mai multe arme de la aliaţii săi, a declarat ieri Oleksii Arestovici, consilier politic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează Reuters.

Şah, bani, faimă şi război

Şah, bani, faimă şi război

OCTAVIAN DANMiscellanea / 6 mai 2022

Bucureştiul găzduieşte în aceste zile câţiva dintre cei mai buni şahişti ai lumii. Grand Chess Tour a debutat în Capitală, atât simbolic, cât şi oficial, marele maestru şi multiplu campion mondial Garry Kasparov făcând prima mutare pe tabla magică.

Academia are noi vicepreşedinţi

Academia are noi vicepreşedinţi

O.D.Miscellanea / 6 mai 2022

Academicienii Răzvan Theodorescu, Mircea Dumitru, Marius Andruh şi Nicolae-Victor Zamfir sunt noii vicepreşedinţi ai Academiei Române, aleşi de Adunarea Generală a acestui for.

Teatru în sălile de clasă

PROIECT Teatru în sălile de clasă

O.D.Miscellanea / 6 mai 2022

Teatrul pleacă în căutarea celor mai tineri spectatori. Un nou proiect al Asociaţiei Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) aduce spectacole de teatru în săli de clasă!

Creşterea accelerată a cotei de piaţă şi comisioane mari plătite brokerilor, cauze ale falimentului City

CITR: Creşterea accelerată a cotei de piaţă şi comisioane mari plătite brokerilor, cauze ale falimentului City

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 6 mai 2022

Asigurătorul a achitat dobânzi de 144 milioane de lei pentru împrumuturi care s-au dovedit fără substanţă economică, arată analiza lichidatorului judiciar Peste 1.600 de creditori City Insurance s-au înscris la masa credală cu o expunere de peste opt miliarde de lei, potrivit CITR  

Creşterea accelerată a cotei de piaţă printr-o politică de vânzări agresivă, ceea ce a condus la o degradare rapidă a situaţiei City Insurance, valoarea ridicată a comisioanelor plătite brokerilor, precum şi cedarea în reasigurare a unui procent cuprins între 80% - 99,5%, se numără printre cauzele ce au dus la falimentul asigurătorului, conform unei analize preliminare prezentate ieri într-o conferinţă de presă de CITR, lichidiatorul judiciar al companiei.

O firmă apropiată de Constantin Frăţilă cere anularea hotărârilor adunării de bilanţ a THR Marea Neagră

ÎN INSTANŢĂ O firmă apropiată de Constantin Frăţilă cere anularea hotărârilor adunării de bilanţ a THR Marea Neagră

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 6 mai 2022

Fostul arbitru făcuse în februarie o plângere penală pentru gestiune frauduloasă împotriva directorului general al THR Marea Neagră  

Consulting & Construction Investments din Constanţa a cerut în instanţă anularea hotărârilor adunării de bilanţ a acţionarilor Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), conform unui raport publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Banca Angliei majorează dobânzile şi semnalează o recesiune pentru 2023

Banca Angliei majorează dobânzile şi semnalează o recesiune pentru 2023

MIHAI GONGOROIBănci-Asigurări / 6 mai 2022

Comitetul de politică monetară din Marea Britanie este complet divizat Fed semnalează încă două majorări de câte 50 de puncte de dobândă Marile bănci centrale au pierdut controlul asupra inflaţiei şi rămâne de văzut când îşi vor pierde credibilitatea 

Banca Angliei (BOE) a majorat ieri dobânda- cheie din Marea Britanie cu 0,25%, la 1,00%, a patra majorare consecutivă, la doar o zi după ce Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a majorat dobânzile cu 50 de puncte de bază, la intervalul 0,75 - 1,00%.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 6 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 6 mai 2022

Macroeconomie / 6 mai 2022

Comenzile industriale noi din Germania au scăzut peste aşteptări şi în martie 2022, cu o rată lunară de 4,7%, după o scădere de 0,8% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 3,1%, după o creştere de 4,3% în luna anterioară.

Bursele europene urcă

BURSELE LUMII Bursele europene urcă

A.V.Internaţional / 6 mai 2022

Pierderi importante pe pieţele americane 

Bursele din Europa au crescut ieri, după ce Banca Angliei a majorat dobânda la cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, pentru a contracara inflaţia ridicată.

Închidere mixtă pentru indici

BVB Închidere mixtă pentru indici

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 6 mai 2022

Prime Transaction: "Piaţa instrumentelor cu venit fix a avut un aport de 64% la rulajul zilnic, în special prin listarea obligaţiunilor International Development Solutions" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut închideri...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo