UniCredit a devenit parteneră a programului de granturi implementat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

J.P.
Bănci-Asigurări / 7 octombrie 2020

UniCredit a devenit parteneră a programului de granturi implementat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

UniCredit Bank România a încheiat cu Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) convenţia de colaborare prin care devine bancă parteneră în cadrul programului guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile pentru întreprinderi mici şi mijlocii (instituit în baza OUG nr.130/2020), conform unui comunicat trimis redacţiei.

Liviu Rogojinaru, Secretar de Stat în cadrul MEEMA a declarat: "Acest program oferă posibilitatea IMM-urilor afectate de criza COVID să acceseze surse de finanţare de 1 miliard de euro din fonduri nerambursabile, toate eforturile noastre fiind îndreptate acum spre susţinerea activităţilor economice la nivel naţional, pe o piaţă de consum şi producţie afectată. Este un program care a generat un interes foarte mare în rândul IMM, pentru care accesul la astfel de granturi este esenţial în această perioadă dificilă".

Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail, UniCredit Bank: "Ne bucurăm să putem susţine şi facilita acest program de granturi, ca parte a parteneriatului cu MEEMA. Prin oferta de tranzacţionare a UniCredit Bank, clienţii beneficiază, dincolo de posibilitatea de a accesa finanţările necesare, de certificate calificate gratuite, activate şi disponibile imediat, pe care le pot folosi pentru a semna electronic documentaţia, dar şi ulterior în activitatea lor. Vrem să fim pentru clienţii IMM un partener care le oferă acces la soluţii digitale moderne şi care îi susţine în eforturile lor".

În contextul convenţiei încheiate, UniCredit Bank pune la dispoziţia clienţilor o ofertă de tranzacţionare ce include de la conturi curente şi conturi dedicate măsurilor instituite prin OUG 130/2020, soluţii de creditare adaptate tipului de activitate a clientului (credite pentru cheltuieli curente, credite pentru investiţii, credite punte etc.) şi până la soluţii digitale dintre cele mai moderne. Astfel, ca parte a ofertelor tranzacţionale Creativ sau GeniusIMM oferite de UniCredit, clienţii companii beneficiază de până la trei certificate calificate gratuite, pe care le pot utiliza imediat atât pentru semnarea documentelor în relaţie cu banca, cu parteneri de afaceri sau instituţii publice, dar şi pentru a semna electronic documentele proiectului depus pentru accesarea granturilor (semnarea electronică a documentaţiei fiind o cerinţă obligatorie pentru granturile pentru capital de lucru).

De asemenea, prin creditul punte, UniCredit Bank va finanţa partea din cheltuielile care vor fi rambursate de către autorităţi în cadrul măsurii 3 - "Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor".

Potrivit OUG 130/2020, granturile nerambursabile pentru întreprinderi mici şi mijlocii pot fi Micro granturi de până la 2.000 de euro (PFA-uri, ONG-uri, IMM-uri), Granturi pentru capital de lucru - max. 15% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 150.000 de euro pentru un beneficiar (IMM-uri şi ONG-uri) şi Granturi pentru investiţii - max. 200.000 de euro de proiect şi beneficiar (IMM-uri).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb