UniCredit Bank consumă energie 100% din surse regenerabile în cele peste 140 de sedii ale sale

T.B.
Bănci-Asigurări / 13 februarie

UniCredit Bank consumă energie 100% din surse regenerabile în cele peste 140 de sedii ale sale

De la începutul acestui an, toate sediile UniCredit Bank consumă energie 100% regenerabilă, furnizată de compania Renovatio Trading SRL, se arată într-un comunicat al UniCredit Bank, remis redacţiei. Ultimii ani au fost marcaţi de dezbateri şi discuţii despre preţurile la energie electrică şi despre investiţiile noi în surse de energie regenerabilă, transmite sursa.

Mihaela Lupu, CEO şi Preşedinte al Directoratului UniCredit Bank, declară, potrivit comunicatului: "Din ianuarie 2024 toate sediile noastre consumă doar energie din surse regenerabile. UniCredit Bank reuşeşte astfel să mai facă un pas semnificativ către obiectivul < netzero >. În plus, toată energia regenerabilă consumată este produsă în România. Rămânem preocupaţi constant de acest demers prin acţiuni concrete şi vom continua să susţinem tranziţia spre o economie durabilă, aşa cum ne-o dorim cu toţii."

În paralel, ca parte a angajamentului asumat de a juca un rol central în facilitarea tranziţiei către o economie mai durabilă, în conformitate cu strategia noastră şi planul strategic de implementare a principiilor ESG, UniCredit Bank susţine companiile şi partenerii săi în demersurile pe care le întreprind pentru creşterea eficienţei şi obţinerea independenţei energetice, informează sursa. Concret, banca a accelerat acordarea de finanţări pentru realizarea proiectelor de investiţii menite să conducă la eficientizarea consumului de energie electrică, inclusiv prin instalarea de panouri fotovoltaice pentru clienţii săi, companii din diverse sectoare de activitate, adaugă sursa.

Totodată, UniCredit Bank acordă finanţări pentru proiecte de investiţii în capacităţi noi de producţie energie din surse regenerabile solare, proiecte cu un impact pozitiv în tranziţia României spre o energie curată, se arată în comunicat. Printre proiectele finalizate cu succes în ultima perioadă se numără şi finanţarea în valoare totală de 39,3 milioane de euro acordată Comcris Energy SRL, o subsidiară a companiei de producţie electricitate din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena. Pachetul de finanţare susţine dezvoltarea, construcţia şi exploatarea centralei fotovoltaice Şărmăşag de 51,4 MW DC, situată în judeţul Sălaj, relatează sursa citată.

Mihaela Lupu a adăugat, potrivit comunicatului: "Fundamentele ESG sunt o parte integrantă a modelului nostru de afaceri, iar trecerea către o economie durabilă este o direcţie strategică pentru noi. Ne dorim să fim parte din acest proces de tranzitie al clienţilor, al partenerilor, al comunităţilor, fiind activi şi proactivi în a-i susţine în această etapă spre o economie sustenabilă."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb