Unii politicieni americani cer blocarea vânzării Chicago Stock Exchange către investitori chinezi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Politică / 13 iulie 2017

Unii politicieni americani cer blocarea vânzării Chicago Stock Exchange către investitori chinezi

Unsprezece politicieni republicani şi democraţi din SUA le cer autorităţilor federale de reglementare să respingă planul de preluare a Chicago Stock Exchange (CHX) de către un consorţiu care include mai mulţi investitori din China, informează theaustralian.com.au.

Cei 11 membri ai Camerei Reprezentanţilor din SUA au trimis, zilele trecute, o scrisoare către autoritatea pieţei de capital (Securities and Exchange Commission - SEC), în care să îşi exprime solicitarea.

SEC are termen până în 9 august să aprobe sau să respingă tranzacţia de preluare a Bursei din Chicago.

Unii dintre politicieni şi-au exprimat anterior îngrijorarea cu privire la vânzarea, pe o sumă nedezvăluită, a pieţei din Chicago, care face parte dintr-un plan de reinventare a bursei cu o existenţă de 135 de ani, ca o punte între pieţele de capital din SUA şi întreprinzătorii chinezi.

Politicienii susţin că SEC ar trebui să fie atentă deoarece este posibil ca autoritatea de reglementare să nu poată monitoriza acţionariatul chinez.

De menţionat că bursele americane limitează, de regulă, controlul oricărei entităţi sau al participanţilor asupra pieţei.

"Cu o vizibilitate şi transparenţă reduse sau chiar inexistente pe pieţele chineze, dominate de guvern, SEC nu va putea să monitorizeze structura acţionariatului chinez , lăsând CHX deschisă la influenţe necorespunzătoare şi, eventual, la influenţate de stat", au scris politicienii în scrisoarea obţinută de Wall Street Journal.

Scrisoarea a fost semnată de deputaţi democraţi şi republicani care sunt sceptici în ceea ce priveşte comerţul liber şi investiţiile internaţionale.

Un purtător de cuvânt al SEC a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la informaţia publicată de theaustralian.com.au, la fel şi oficialii Chicago Stock Exchange.

Dacă SEC aprobă afacerea, printre deţinătorii pieţei din Chicago se vor număra "Chongqing Casin Enterprise Group", o companie privată cu peste 800 de salariaţi, care are operaţiuni în China, Hong Kong şi Australia.

Tranzacţia de preluare a Bursei din Chicago este aşteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului curent, după obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare. Achiziţia este prima pe care o face o companie chineză în sectorul burselor din SUA.

La momentul anunţului achiziţiei, directorul executiv al Chicago Stock Exchange, John Kerin, a declarat: "Ne potrivim. Strategia noastră este pe placul chinezilor şi se potriveşte cu strategia lor".

Bursa din Chicago, subsidiară a "CHX Holdings" Inc., a fost înfiinţată în 1882. Acţionarii minoritari ai Bursei din Chicago sunt "E Trade Financial" Corp., "Bank of America" Corp., "Goldman Sachs Group" Inc. şi "JPMorgan Chase & Co". Aceştia îşi vor înstrăina deţinerile către "Chongqing Casin Enterprise Group".

La Bursa din Chicago se derulează aproape 0,5% din tranzacţiile cu acţiuni din SUA, conform Bloomberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb