Universitatea Oxford şi Oracle încheie un parteneriat pentru a accelera identificarea variantelor de COVID-19

G.U.
Miscellanea / 18 mai 2021

Universitatea Oxford şi Oracle încheie un parteneriat pentru a accelera identificarea variantelor de COVID-19

Apariţia mai multor variante infecţioase ale virusului COVID-19 ameninţă să încetinească redresarea globală şi potenţialul de eficacitate a vaccinului. Pentru a ajuta guvernele şi cadrele medicale să identifice şi să acţioneze mai rapid asupra acestor variante, Universitatea Oxford şi Oracle au creat un sistem Global de Analiză a Agenţilor Patogeni (GPAS) care combină Platforma Scalabilă de Agregare a Agenţilor Patogeni (SP3) de la Oxford cu puterea Oracle Cloud Infrastructure (OCI), conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Acest nou instrument puternic va permite oamenilor de ştiinţă din domeniul sănătăţii publice din instituţiile de cercetare, agenţiile de sănătate publică, serviciile de sănătate şi companiile de diagnosticare din întreaga lume să contribuie la o mai bună înţelegere a bolilor infecţioase, începând cu coronavirusul", - a declarat Derrick Crook, profesor de microbiologie în cadrul Departamentului de Medicină Nuffield de la Universitatea din Oxford.

"Sistemul Global de Analiză a Agenţilor Patogeni va contribui la stabilirea unui standard comun la nivel mondial pentru colectarea şi analizarea datelor legate de acest nou virus, precum şi a altor ameninţări microbiene la adresa sănătăţii publice. Acest lucru adaugă o nouă dimensiune în capacitatea noastră de a procesa datele privind agenţii patogeni. Suntem încântaţi de parteneriatul cu Oracle ce ne va ajuta să ne continuăm cercetările folosind această platformă tehnologică de ultimă generaţie."

Prima dată utilizat pentru tuberculoză, SP3 a fost reconvertit pentru a unifica, standardiza, analiza şi compara datele de secvenţă ale SARS-CoV-2, obţinând secvenţe genomice adnotate şi identificând noi variante ale virusului. Capacitatea de procesare a SP3 a fost îmbunătăţită datorită implicării Oracle în dezvoltarea sistemului, permiţând o performanţă şi o securitate ridicată, la care se adaugă disponibilitatea sistemului SP3 la nivel mondial, 24/7, în Oracle Cloud. Sistemul SP3 va furniza acum rezultate complete şi standardizate ale analizelor COVID-19 în câteva minute de la depunere, la nivel internaţional. Rezultatele vor fi partajate cu ţări din întreaga lume într-un mediu securizat, notează sursa citată.

Împreună cu capacităţile extinse de învăţare automată din Oracle Cloud, oamenii de ştiinţă, cercetătorii şi guvernele din întreaga lume care colaborează pot procesa, analiza, vizualiza şi acţiona pentru prima dată o colecţie largă de date privind agenţii patogeni COVID-19. Aceasta include identificarea variantelor de interes şi a impactului potenţial al acestora asupra eficacităţii vaccinurilor şi tratamentelor. De exemplu, interfeţele analitice din sistem vor arăta ce tulpini specifice se răspândesc mai rapid decât altele şi dacă caracteristicile genetice contribuie la o transmisibilitate sporită şi la eficacitatea vaccinului. Deja, Oxford a procesat jumătate din secvenţele SARS-CoV-2 din lume, mai mult de 500.000 în total.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb