UNSAR: Legislaţia RCA trebuie să răspundă nevoilor pieţei, nu presiunilor transportatorilor

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 octombrie 2016

Graba cu care s-a legiferat segmentul de asigurări RCA în ultimele săptămâni a fost în strânsă legătură cu presiunile constante ale asociaţiilor de transport, fără a se ţine cont de cerinţele de transparenţă în elaborarea politicilor publice şi de necesităţile pieţei, spun reprezentanţii Uniunii Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Conform unui comunicat al UNSAR, remis vineri, asiguratorii consideră că prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 54/2016 privind asigurarea RCA sunt încălcate normele europene şi legislaţia naţională în vigoare, cu referire la Directiva 2009/138/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind accesul la activitate şi desfăşurarea activităţii de asigurare şi de reasigurare (Solvabilitate II) şi la Legea concurenţei nr. 21/1996, potrivit Agerpres.

"UNSAR îşi manifestă încrederea că în procesul de elaborare a legislaţiei privind asigurările obligatorii de răspundere civilă, aflat în derulare în prezent, vor fi respectate legile naţionale şi europene în vigoare, precum şi principiile de libertate a pieţei. Conform legislaţiei menţionate, nu poate fi introdus un control al preţurilor pentru o anumită industrie în lipsa unui sistem general de control al preţurilor (Directiva Solvabilitate II). Mai mult, îngheţarea preţurilor se face doar în împrejurări excepţionale şi pe o perioadă determinată (Legea Concurenţei), însă situaţia de criză din industria transporturilor invocată nu a fost fundamentată cu argumente economice", spun reprezentanţii UNSAR.

Aceştia consideră că actualizarea legislaţiei în domeniu trebuie să ţină cont de dinamica pieţei, pentru a oferi predictibilitatea şi stabilitatea necesare atât industriei de asigurări, dar, mai ales, clienţilor. Pentru identificarea unor soluţii viabile şi sustenabile, UNSAR îşi exprimă întreaga disponibilitate la dialog.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb