UPDATE Andrei Gerea, propus la Ministerul Economiei

F.A.
Politică / 15 octombrie 2013

Andrei Gerea, propus la Ministerul Economiei

Update 19:11 Andreea Paul, PDL: "Propunerea USL este un nou caz de calificare la locul de muncă"

Andreea Paul, prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), consideră propunerea Uniunii Social Liberale (USL) de a-l numi pe Andrei Gherea drept caz de "calificare la locul de muncă", conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Domnia sa a declarat: "Domnul Gerea va trebui să încaseze toate eşecurile pe care premierul Victor Ponta refuză să şi le asume, aşa cum a dat de înţeles colegul său de partid, fostul ministru Varujan Vosganian. Toate acestea nu sunt însă decât experimente decontate din buzunarul contribuabililor".

---

Update 11:39

Andrei Gerea este propunerea liberalilor pentru postul de ministru al Economiei, a anunţat preşedintele PNL Crin Antonescu.

"Andrei Gerea, fostul lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, membru al Comisiei Economice, a fost propunerea făcută şi votată în unanimitate cu 58 de voturi. Este propunerea noastră pentru Ministerul Economiei. Este o variantă discutată şi agreată de premier. Este un minister foarte greu, în general, pentru că există subiecte de agendă foarte presante, urgente şi complicate, de felul Oltchim", a declarat Antonescu, după şedinţa BPN.

"Vă mulţumesc pentru încrederea acordată astăzi. E o sarcină care mă onorează, dar, având în vedere toatre greutăţile, nu-i de natură să mă cocoşeze, totuşi mă emoţionează. Sper să fac faţă cu brio. E un minister greu. Traversăm o perioadă dificilă. Sunt multe lucruri nerezolvate încă, dar sunt convins că, împreună cu colegii mei, vom reuşi sa ne ducem la bun sfârşit sarcinile pe care le avem. Sper să am aceeaşi performanţă pe care am avut-o prin toate locurile prin care am fost", a afirmat Andrei Gerea.

Gerea a mai spus că una dintre priorităţile sale este privatizarea Oltchim.

Crin Antonescu a menţionat: "Plecarea în Guvern a domnului deputat Gerea a generat nişte schimbări. Andrei Gerea se retrage din calitatea de membru şi vicepreşedinte în Comisia pentru Roşia Montană, locul său urmând să fie luat de deputatul PNL Cristina Pocora".

De asemenea, fostul vicelider de grup George Scutaru va deveni liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, în locul lui Andrei Gerea.

Gerea are o vechime de 23 de ani în PNL, ocupând pe rând funcţiile de vicepreşedinte al Organizaţiei Tineretului Universitar Bucureşti, secretar Relaţii Interne al aceleiaşi organizaţii şi apoi vicepreşedinte. În perioada 1994 - 1996 a fost vicepreşedinte al TNL Bucureşti, vicepreşedinte al PNL sector 1, iar din 2002 este vicepreşedinte al PNL Argeş, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Ca activitate profesională, în intervalul 1997 - 2002 a fost manager realţii cu clienţii la Eximbank România, iar între 2000 şi 2001 a ocupat un post similar la Emporiki Bank, aceeaşi poziţie deţinând-o şi în perioada 2002-2004 la Alpha Bank. Totodată, a fost şi director de sucursală la Banca Ţiriac, filiala Piteşti.

În 1996 - 2000 şi 2000 - 2004 a fost consilier local la sectorul 1, iar în perioada 1998 - 2000 a fost şi membru al Consiliului de Dezvoltare Regională Bucureşti - Ilfov. În perioada 1999 - 2000, Gerea a fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Poşta Română SA.

Andrei Gerea se află la al treilea mandat de deputat.

---

Vicepreşedintele organizaţiei PNL Argeş, Andrei Gerea, ar putea fi propunerea liberalilor pentru Ministerul Economiei, potrivit surselor de presă.

Varujan Vosganian şi-a dat demisia, săptămâna trecută, din funcţia de ministru al Economiei. Portofoliul a fost preluat ca interimar de către ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa speram ca domnul Vosganian dupa o activitate atat de fructuoasa la conducerea ME ii va lasa succesorului planul cu reindustrializarea Romaniei.

    Un deputat care nu a facut mai nimic 3 mandate ce poate face la ME ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb