UPDATE: Astra Rail Industries SRL Arad, cumpărătorul firmelor din grupul IRS Un investitor german a preluat Astra Vagoane SA, Meva SA şi Romvag Caracal

F. A.
Comunicate de presă / 9 iulie 2012

UPDATE: Astra Rail Industries SRL Arad, cumpărătorul firmelor din grupul IRS

Companiile din grupul de firme IRS au fost achiziţionate de Astra Rail Industries SRL Arad, susţin surse autorizate apropiate tranzacţiei.

Potrivit datelor obţinute de la Registrul Comerţului, Astra Rail Industries SRL Arad este deţinută de Astra Rail Management BV Olanda (95%) şii de Astra Rail Management GmbH Germania (5%).

(A.T.)

-----

Casa de Insolvenţă Transilvania, administrator judiciar al Astra Vagoane SA şi Meva SA, anunţă că, în cadrul procesului de reorganizare judiciară a companiilor din grupul de firme IRS, Astra Vagoane Arad, Meva SA şi Romvag Caracal aflate în insolvenţă, s-a realizat trasferul business-urilor celor trei companii către un investitor german, la o valoare de peste 30 milioane de euro, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Tranzacţia a fost încheiată în 6 iulie.

Tranzcţia reprezintă o soluţie de redresare integrată: infuzie de capital, acces la piaţă, echipă de management şi susţinere din partea creditorilor. Se evită, astfel, închiderea a trei companii, fiecare cu peste 100 de ani de tradiţie în industria românească şi sunt salvate peste 1.500 de locuri de muncă.

"Cu toate că tranzacţii de asemenea anvergură nu sunt o premieră pentru Casa de Insolvenţă Transilvania, prin complexitatea soluţiilor oferite şi implementate, această preluare devine, prin puterea exemplului, un punct de referinţă în activitatea reorgănizărilor judiciare viitoare din România", a declarat Rudolf Vizental, Managing Partner CITR.

Tranzacţia s-a efectuat conform strategiilor prezentate în planurile de reorganizare a celor trei companii. Transferul business-ului are rolul de a asigura cea mai bună formă de continuare a activităţii şi de păstrare a locurilor de muncă pentru cele trei companii, iar reorganizarea judiciară a reprezentat soluţia restructurării celor trei companii, care aveau un grad de îndatorare peste nivelul suportabilităţii şi un nivel al costurilor necorelat cu condiţiile pieţei. La momentul deschiderii procedurilor, datoriile consolidate ale celor 3 companii depăşeau 150 milioane euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. 150 milioane datorii si s-a vandut pentru 30 de milioane. Cine pierde cele 120 de milioane diferenta?!

    1. Cind cineva cumpara un bun, el cumpara si pasivul acelui bun (adica datoriile). Daca tu crezi ca datorii mari inseamna un pret mai mare de tranzactionare atunci CFR-ul ar trebui sa fie regina burselor din lumea intreaga, la cite datorii are...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb