Actualizare - Curtea Constituţională a României a amânat pentru joi decizia în ceea ce priveşte sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016, scrie Agerpres.
Pe 28 noiembrie, în şedinţă publică a CCR, au fost prezentate punctele de vedere ale Parlamentului şi Ministerului Public.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a susţinut că Ministerul Public, prin protocoalele încheiate cu SRI, a readus justiţia de după 2009 la cea care se înfăptuia în perioada comunistă.
(V.D.)
--------
Curtea Constituţională ar putea anunţa astăzi decizia privind sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vizând protocoalele încheiate cu SRI.
Dezbaterile au fost amânate de trei ori până acum. La şedinţa din 28 noiembrie, Curtea Constituţională a dezbătiut cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de-o parte, şi Parlamentul României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, declanşat de semnarea a două protocoale între Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii, cerere formulată de preşedintele Camerei Deputaţilor. După audierea părţilor, judecătorii constituţionali au decis amânarea pronunţării având nevoie de timp pentru a delibera, conform News.ro.
Sesizarea a fost depusă la Curtea Constituţională în 8 octombrie, fiind semnată de către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, căruia preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, i-a delegat atribuţiile în aceeaşi zi.
1. Un subiect ff important
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 11.12.2018, 10:27)
Infractorii de la conducerea tarii ascund realitatea intr-o bezna deasa de minciuni.
Este coruptia o amenintare la adresa securitatii nationale?
Protocoalele sunt legale?
Evident, coruptia este amenintarea principala la adresa securitatii nationale, ca daca n-ar fi, nu s-ar povesti. Evident ca protocoalele sunt legale, coruptia fiind principala amenintare la adresa securitatii nationala si combaterea ei necesita actiunea SRI.
Dar, desi lucrurile stau asa, institutiile statului, in frunte cu CSAT, care au stabilit coruptia ca amenintare principala adresa securitatii nationale si ca urmare au elaborat respectivele protocoale, nu sar sa-si apere opera si-i lasa pe infractorii neamului sa-si faca toate mendrele.
Ce se intimpla cu acest CSAT? S-a hotarit sa lase tara la cheremul infractorilor? A pactizat cu infractorii? N-ar fi de mirare ca asa sa fie. Oricum traim timpuri formate cu situatii de mirare, dintre care cea mai mare este ca nstingheriti infractorii neamului au ajuns sa conduca tara si din aceasta pozitie intorc totul pe dos, impunindu-ne "adevarurile" lor.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.12.2018, 13:09)
CSAT-ul e bun în loc de Parlament.
Autorul vorbește despre scandalul protocoalelor, n-are treabă cu abuzurile și ilegalitățile. E chestie de manipulare fină.
Principala amenințare la adresa securității naționale este tocmai Securitatea, ultimul exemplu fiind trimiterea lui Ghiță în Serbia după ce Securitatea a eșuat să-l aresteze pentru conducere fără permis. Justiția subordonată Securității nu a avut posibilitatea de ancheta afacerile Securității desfășurate pe numele lui Ghiță.
1.2. Principala amenințare la adresa securită (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 11.12.2018, 21:23)
"impactul anual al corupţiei în România este de 38,6 miliarde (euro). Rezultatele se bazează pe datele unei cercetări din 2016 realizate de organizaţia americană Rand."
Cine sunt cei care fac aceasta coruptie... enorma?
1.3. Principala amenințare la adresa securită (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 11.12.2018, 21:30)
Corect: principala amenințare la adresa securitătii nationaleeste coruptia. Coruptii, adica infractorii, n-au ce cauta la conducerea tarii.
Categoric, guvernul asta de infractori trebuie indepartat de la conducerea tarii. Trebuie indepartat Dragnea si unealta lui, guvernul.
2. # CCR = PARLAMENT
(mesaj trimis de anonim în data de 11.12.2018, 14:36)
E SUFICIENT 9 PARLAMENTARI + CCR-iști ȘI,ȘI ÎNCHIRIAŢI CASA POPORULUI ....sau DAŢI-O WKI ....