UPDATE: LICHIDARE VERSUS DEZVOLTARE Acţionarii decid soarta Sibex

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 noiembrie 2012

Valentin Ionescu, de la SIF2 "Moldova" (stânga) şi Dan Simionescu, de la SIF3 "Transilvania" (dreapta), par să fie principalii favoriţi pentru preşedinţia Sibex, însă negocierile între acţionari au loc până în ultima clipă.

Valentin Ionescu, de la SIF2 "Moldova" (stânga) şi Dan Simionescu, de la SIF3 "Transilvania" (dreapta), par să fie principalii favoriţi pentru preşedinţia Sibex, însă negocierile între acţionari au loc până în ultima clipă.

UPDATE ORA 19.05:

Noii administratori Sibex, pe lângă Dan Simionescu, sunt: Valentin Ionescu, propus de SIF Moldova, Iancu Adrian Stavrositu, propus de SSIF Interfinbrok Corporation, Cristina Manuela Duţu, propusă de Bogdan Baloşan, şi Daniel Grigoropol, propus de Georgeta Camelia Grecu.

UPDATE ORA 16.52: Dan Simionescu nu a fost revocat de acţionari

Acţionarii Sibex nu au aprobat revocarea lui Dan Simionescu din funcţia de membru în Consiliul de Administraţie, potrivit unor surse.

Acţionarii au votat revocarea lui Paul Miclăuş şi a lui Cristian Sima.

Astfel, candidaţii înscrişi se vor lupta pentru cele patru locuri rămase libere în CA.

UPDATE ORA 16.45

Acţionarii Sibex şi-au exprimat voturile asupra revocării CA şi a tragerii în răspundere a lui Cristian Sima, în urmă cu mai bine de o oră, însă deocamdată rezultatele nu au fost anunţate.

Candidaţii şi-au prezentat planurile în faţa acţionarilor.

UPDATE 14.10

Acţionarii Sibex s-au întrunit la ora 12 în Adunarea Generală să aleagă o nouă conducere şi să discute viitorul instituţiei.

Potrivit unor surse, prezenţa ar fi de aproximativ 65%, iar şedinţa este prezidată de Dan Simionescu.

Sursele susţin că Paul Miclăuş şi-a dat prezentat demisia din funcţia de administrator. El este însă candidat pentru noul Consiliu.

Dan Simionescu ar fi arătat că nu există nici un prejudiciu material în conturile Sibex, după scandalul Sima, potrivit surselor citate, iar auditorul ar fi confirmat acest fapt.

...

A fi sau a nu (mai) fi, aceas­ta este întrebarea pentru acţionarii Sibex, care au programat, astăzi, să îşi aleagă o nouă conducere, după ce fos­tul preşedinte Cristian Sima, pe care, oricum, unii nu îl mai doreau, a primit interzis pe piaţa de capital.

Se pare că îşi vor măsura forţele două tabere, una în jurul SIF Moldova şi a candidatului său Valentin Ionescu, iar alta în jurul lui Bogdan Baloşan (care deţine 5% din bursă), alături de care ar fi şi Dan Simionescu de la SIF3 Transilvania.

Valentin Ionescu s-a declarat pentru o dezvoltare a bursei sibiene, în timp ce unele surse din piaţă susţin că a doua grupare ar opta mai degrabă pentru o lichidare controlată a grupului.

Se pare, însă, că niciuna dintre grupări nu reuşise, până vineri, să îşi asigure o majoritate confortabilă, astfel că negocierile au loc până în ultimul moment.

Acţionarii Sibex îşi programaseră pentru duminică seara un "cocktail", pentru a pune la punct ultimele detalii legate de vot.

Până vineri, o parte dintre acţionari nu fuseseră convinşi de niciuna dintre grupări, din diverse motive, fie că nu au crezut în programele candidaţilor, fie că nu îi cunoşteau deloc pe aceştia, unii dintre ei venind din mediul bancar şi de afaceri.

Un alt acţionar important, SIF4 Muntenia, care are o deţinere de 5% din Sibex, s-a declarat, prin vocea lui Gabriel Filimon, director executiv SAI Muntenia, alături de Valentin Ionescu şi de Grigore Chiş, directorul general al SSIF Broker.

În aceeaşi tabără, este dat drept sigur şi SSIF Broker, iar unele surse îi calculează tot aici şi pe oamenii de afaceri Radu Dimofte şi Adrian Bejenaru.

Cei doi din urmă aveau în septembrie o deţinere cumulată de 8,25% din Sibex şi au fost declaraţi concertaţi de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, iar votul lor a fost redus la 5% din capitalul social. Respectivii au depus la data respectivă o contestaţie la CNVM, însă unele surse susţin că ea a fost respinsă, astfel că va fi valabilă şi pentru AGA de astăzi.

O măsură similară fusese aplicată de CNVM şi pentru un grup de acţionari din jurul casei de brokeraj WBS România, care avea o participaţie cumulată de 16% din capitalul social.

Unii acţionari doresc să vadă un plan de acţiune concret pentru noul Consiliu, astfel încât Sibex să revină pe profit, care să conţină şi eventuale "penalizări" pentru neîndeplinirea ţintelor.

Alţii nu doresc decât să îşi recupereze o parte din pierderile pe care le-au suferit în calitatea de clienţi ai lui Cristian Sima şi văd în lichidarea operatorului de piaţă o soluţie.

Un alt zvon care circulă este că această variantă nu ar fi convenabilă SIF Moldova, care ar prefera ca acţionarilor să nu le intre bani în buzunar, pe care, la o adică, ar putea să-i folosească să preia SIF-ul.

Votul, însă este secret, aşa că pot migra chiar şi acţionarii care sunt daţi drept siguri într-una din tabere, în funcţie de ultimele negocieri.

Lista candidaţilor

1. Valentin Ionescu, propus de SIF Moldova

2. Marius Dorel Olteanu, propus de FDI Omninvest şi FDI Omnitrust prin SAI SIRA SA

3. Grigore Chiş, propus de SSIF Broker SA

4. Irina Corona Rădulescu, propusă de SSIF Transilvania Capital

5. Iancu Adrian Stavrositu, propus de SSIF Interfinbrok Corporation

6. Ovidiu Dan Gălăţeanu, propus de Radu Dimofte

7. Cristina Manuela Duţu, propusă de Bogdan Baloşan

8. Andrei Aurel Suciu, propus de Ioan Alexandru Botezan

9. Daniel Grigoropol, propus de Georgeta Camelia Grecu

10. Paul Gabriel Miclăuş

11. Dan Simionescu, SIF Transilvania

12. Ciprian Dan Costea, propus de Nova Invest

13. Gheorghe Ovidiu Petru, propus de Super Gold Invest

14. Alexander Etienne Hergan, propus de Bogdan Baloşan

15. Gabriel Biriş, propus de Paul Miclăuş

Opinia Cititorului ( 33 )

  1. Păcat ca nu au propus un ca din 15, sa între toată lumea...iar președinți de onoare, vechea garda...democracy!

    1. Unde sunt, ce vor? Ce fac?

      Nu mai e loc !

      Cum CA-ul ca CA-ul?

      Tu nu vezi ce-i acolo? Incompententa, prostie, lacomie, lipsa de caracter, tot tacimul...Un Valentin Ionescu dat afara de la BVB, un Grigore Chis, asta a fost dat afara si de la Sibex si de la Broker (la Broker l-a tinut filimon asa dat afara cum era pe banii din SIF Muntenia), Un Simionescu (hahahah) 

    Trebuie sa scape de Balosan, de Simionescu si de sclavii lor de la Sibex.

    1. Stimati actionari Sibex, este acum sau niciodata, vreti sa faceti lucrurile "romaneste" ramaneti la "combinatii" daca nu uitati-va in jur si luati deciziile corecte pentru aceasta societate.

    simionescu s.a opus tot timpul lui sima in bursa,normal ca vrea dezvoltare.ce porcarii scrieti voi aici?

    1. Nici nu trecea pe acolo! Ba da , scuze, o data pe luna la sedinte.

      Stimabile, esti prost informat sau rau intentionat. Simionescu si Sima au fost mana in mana multa vreme, au controlat tot impreuna, sprijiniti de fostul comisar. Ruptura a intervenit mai tarziu si tot de la ciolan. Mai documenteaza-te!

    Pai cu ce bani rezultati din lichidare, sa presupunem, se poate prelua un Sif? Ai nevoie de 20-25% din actiuni, mai ales la siful in cauza. Asta inseamna 30-35 mill Euro. Daca se lichideaza grupul bvb, si nu se obtin banii astia.

    1. 1.Pt preluarea uni sif ai nevoie de max 15%. Cei care au bani in sibex au (direct sau indirect) si in sif-uri sau in alti emitenti ce pot fi transf.

      2.De ce nu or fi folosit votul cumulativ? (Raspuns: sa ramana la ciolan numai dulaii) 

    broker e cel mai mare fan al lichidarii.peste tot sustine asta.primul la lichidare depozitarul.

    Ionescu era sa lichideze bvb.ul,aici sigur rezolva problema

    1. Vezi acum "ce bune sunt".

      Ai ndreptate! Era! Noroac ca au venit altii sa salveze aceasta institutie. La timp as spune! Daca il primesc aia de acolo, praf ii face. Cum da Dumnezeu atata prostie la unii. As murii de rusine, crede-ma sa ma mai afisez ca si specialist!

    Simionescu in toate interviuril a zis ca vrea sa dezvolte.el cu balosan au cerut imperativ lui sima sa dezvolte sau il schimba.acum la final apare si ionescu plin de idei luate din stanga dreapta si cica el e singurul care vrea dezvoltare

    1. Toti vor sa gaseasca solutii pentru Sibex acum, metodele difera.

    Sa ne spuna Paiata ce a facut acolo unde a fost mai putin de un An? Si de ce as crede eu un actionar mic ca ar face ceva pentru Sibex? Sa ne ramintim cat a cheltuit si cum a fost Concediat aceasta paiata? Sa ne remintim cat de mincinoasa si paiata perversa este? Se fac angajari la stat pentru manageri performanti de ce nu se duce Paiata? Daca tot se da asa competenta? Sau competenta este pentru prosti iar fala, prostia, minciuna, defaimarea este numai pentru cei muncitori si creduli? Cine sprijina aceasa paiata sa fie hulit! Aceasta Paiata trebuie sa dispara din acest peisaj. Oare cei de la Sif chiar atat de mult isi doresc sa scape de Ea! Vor fi alegeri si la ei, nu mai este buna paiata pentru ei? Hei..Paiata, ia vezi ce mai scrii acum, ce mai inventezi?

    1. Asa sunt zvonurile. Pufff iar a dat-o tare.

      Pus de cine?

      A plecat un hot si va fi numit un incompetent. Halal viata!

      Se poata Paiatele. Nu gandesc..dar executa. Nu au creier, dar sunt "specialisti" . Nu pun intrebari, dar lasa capul in jos si iar executa. Executa toate miscarile cerute. Asa ca, doreste cineva sa puna o paiata la munca? Sau in business privat care cineva curaj sa numeasca o paiata?

    Nu as fi crezut ca vom ajunge de la Revoutie incoace sa tot mergem spre Negativ. Daca poporul japonez promoveaza competenta, varsta care inseamna experienta samd, la noi este suficient sa te plimbi pana la Viena si sa spui ca ai experienta. La noi daca ai o amanta ( numai Dumnezeu te poate judeca) trebuie sa o pui si in functie, obligatoriu ceilalti te vad ca un super "men" colegii o aduleaza, numai la romani se poate asa ceva. Nimic nu se schimba si societatea in loc sa mearga spre bine se duce in jos. Pana cand aceste grupuri de interese nu vor intelge ca dl.Siminel de exp.(ste de fapt unicul care intelege) ca este timpul pentru oameni de business, oameni care sa cunoasca si sa puna in practica ceea ce cunosc, societatea ma repet va merge spre dreptul pierzaniei. Cu astfel de grupuri, fara un cv in spate, fara un program bine conturat, fara o viata plina de morala, nu ne ducem nicaeri. Hai se ne uitam cine este la putere in Romania si ce oamenii buni sau in spate. L-a vazut cineva pe R.P. sa iasa in fata? Si totusi este unul din cei mai buni oameni din piata. Nu..ies, plimabertii si afemeiatii. Asa este la moda in Romania acum. Dar actionarii? Actionrii unde sunt? De nu pun intrebari? De ce nu-si pun intrebari?

    1. cine e RP?

      Fraiere. Normal ca Pasol.

      daca ne uitam la volume, cei mai buni oameni din piata sunt la Swiss. Ce cota de piata are RP? sau in ce se masoara "bunatatea"? Eu zic sa fie rugati sa ne imprumute cei de la swiss soferul lor, cred ca si el are o cota de piata mai mare decat RP si clar a auzit mai multe. Il punem in CA la Sibex si atunci poate se dubleaza volumul de tranzactionare.

    Interesant ar fi daca as vede nume ca Talpes sau Ghenea. Insa cand vad in lista oameni care au fost dati afara ptr.incompetenta, nu are rost sa facem discutii. Nu conteaza daca va iesi sau nu, cu totii stim ca a fost PUS. ceea ce inseamna ca valoarea lui este zero. Si punct.

    As spune ca Paiata de care tot vorbesti, are muschi puternici, dar este lipsit de personalitate. Prin urmare, nu poate sa conduca, ci doar sa se supuna. Haos si coerenta asta inteleg eu ca aveti voi acolo. Control la psiholog ..va astept cu drag.

    1. Se pare ca in ciuda controverselor de pe acest Forum, are personalitate si stie ce vrea ( conform declaratiilor). Deci veniti cu altceva...

      Iarasi te lauzi singur, Valentine? Ce sa-i faci, asa este cand faci rau, chiar si in numele altora si fara sa stii de ce. Lumea nu uita. si nu stii cand ti se intoarce. Atentie pe viitor: nu mai scoate din foc cu mana ta pentru altii! Costa!

    ce se aude? ce se intampla?

    simacii pietei de capital din ro decid astazi inca o hotie.

    ei au desfiintat notiunea de bursa in ro. 

    atentie, sif-urile sunt alta cocina a capitalului romanesc. 

    am zis.

    Se pare ca Bran scapa....cade in picioare ca o pisica. Dezastru pt Sibex.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb