UPDATE Mitingul PSD s-a încheiat

F.C.
Politică / 9 iunie 2018

Mitingul PSD s-a încheiat

Actualizare 22:20 Dragnea spune că Iohannis 'păstoreşte statul paralel'

După Traian Băsescu, Klaus Iohannis "păstoreşte" sistemul "statului paralel", a afirmat astăzi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la mitingul din Piaţa Victoriei.

"După Băsescu, acum preşedintele Iohannis păstoreşte acest sistem (statul paralel n.r.). Fără statul paralel, el n-ar fi câştigat procesul pe care toţi ceilalţi primari l-au pierdut, fără statul paralel uzul de fals prin care şi-a procurat casele ar fi ajuns până acum pe masa unui judecător de drept penal. Cu statul paralel în spate, însă, Iohannis îndrăzneşte să ameninţe premierul Romaniei, să blocheze Parlamentul şi să ne socotească CCR. Şi vă întreb: Ce ar trebui sa facem noi? Să stăm cu mâinile în sân? Să-i lăsăm să-şi bată joc de ţara asta? Să asistăm cum securiştii blochează guvernarea? Să tremurăm de frica lor? Sa ne dăm la o parte şi să vină alţi tehnocraţi? Să nu mai creştem pensiile şi salariile? Să lăsăm justiţia aşa cum a aranjat-o Macovei? 'Nu' este răspunsul! Nu mai putem accepta aceste lucruri. Trebuie să spunem 'stop', trebuie să spunem 'gata cu abuzurile', 'gata cu denunţurile', 'gata cu securitatea', 'gata cu anchete de tip sovietic', 'gata cu poliţia politică'! Ajunge!", a spus Dragnea, acompaniat de cei din Piaţa Victoriei.

(V.D.)

-------

Actualizare 22:00 Dragnea: "Sistemul Băsescu a plecat, dar procurorii corupţi şi şefa DNA au rămas"

Sistemul Băsescu care construit sistemul statului paralel a plecat, dar procurorii corupţi şi şefa DNA au rămas, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la mitingul din Piaţa Victoriei.

"Haideţi să o felicităm cu toţii pe Simona Halep! Ne-a adus o bucurie după 40 de ani", şi-a început discursul Liviu Dragnea.

El le-a transmis participanţilor la miting că şi-au asumat cu demnitate "poziţia, dreptul la libertăţi şi democraţie".

"Vă salut cu respect şi admiraţie pe toţi cei care aţi venit astăzi să fiţi alături de noi, aici în Piaţa Victoriei. (...) Propaganda securistă vrea să ne facă să credem că suntem puţini. Aţi dat dovadă de curaj că aţi venit aici, v-aţi asumat cu demnitate poziţia, dreptul la libertăţi şi democraţie. (...) Îi salut cu milă pe toţi trimişii în piaţă ai statului paralel, civili sau nu, la ordin sau din curiozitate şi vă rog sa-i salutaţi!", a spus Dragnea, fiind acompaniat de huiduieli la adresa "statului paralel".

(V.D.)

-------

Actualizare 21:40 Premierul Viorica Dăncilă a afirmat sâmbătă, la mitingul PSD-ALDE din Piaţa Victoriei, că rezultatul voturilor românilor trebuie respectat, iar abuzurile din justiţie stopate.

"Suntem astăzi în piaţă împreună pentru a spune câteva lucruri esenţiale. Rezultatul voturilor românilor trebuie respectat. Abuzurile din justiţie trebuie să fie stopate, trebuie să închidem epoca urii şi a dezbinării. Iată care este diferenţa dintre noi şi cei care ne împiedică să guvernăm", a declarat Dăncilă.

(V.D)

------

Actualizare 21:00 Pleşoianu, în discursul de la mitingul PSD: "Chiar în aceste clipe, Kovesi, Iohannis, Coldea, Maior şi toţi securişii lor s-au închis într-o sufragerie".

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a spus în discursul ţinut pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, unde are loc mitingul PSD, că preşedintele Klaus Iohannis, procurorul şef al DNA, Laura Coduţa Kovesi, fostul director al SRI George Maior şi fostul său adjunct Florian Coldea se află acum într-o sufragerie şi le este frică de ce văd în stradă. De asemenea, el a susţinut un discurs şi în limba engleză pentru presa internaţională, în care a vorbit despre abuzuri şi despre protocoalele secrete dintre SRI şi instituţiile de forţă din România

(V.D.)

--------

Actualizare Mitingul PSD "Pentru prosperitate, nu pentru securitate", 120.000 de participanţi

-------------

Actualizare 70.000 de oameni în Piaţa Victoriei sunt în acest moment şi încă 150.000 sunt aşteptaţi

Actualizare Poliţia Română anunţă că la această oră pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, la intrarea în Capitală, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe o distanţă de aproximativ doi kilometri. Sute de microbuze sau autocare aduc în Bucureşti manifestanţi la mitingul PSD din Piaţa Victoriei.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, la intrarea în Capitală, pe o distanţă de aproximativ doi kilometri se circulă în condiţii de aglomeraţie, din cauza numărului mare de autovehicule. Coloana este însă în mişcare, nu se staţionează, viteza de deplasare fiind de aproximativ 30 de kilometri la oră.

-------------

Actualizare Câteva mii de persoane s-au strâns sâmbătă, până la ora 17:30, în Piaţa Victoriei unde în cursul serii este programat mitingul PSD - ALDE.

Ei flutură steagul României şi al Uniunii Europene, fiind împărţiţi pe grupuri din fiecare judeţ.

Manifestanţii poartă pancarte pe care se poate citi: "Am crescut veniturile românilor. Scuză-ne Klaus", "Vrem Guvernul României, nu Guvernul meu", "Prosperitate, nu securitate!".

-------------

Actualizare Tăriceanu anunţă că 22.000 de persoane vor reprezenta ALDE la mitingul din Piaţa Victoriei

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că 22.000 de persoane vor reprezenta formaţiunea politică la mitingul de sâmbătă seară din Piaţa Victoriei.

"Noi am făcut un calcul al participării pe care au anunţat-o organizaţiile noastre şi, în momentul de faţă, sunt estimate să vină în Bucureşti 22.000 de persoane", a declarat Tăriceanu, la România TV.

În opinia sa, vocea a sute de mii de oameni "se va face auzită" sâmbătă seară în Bucureşti, iar acest lucru "nu va fi în zadar".

"Vocea lor va fi bine auzită şi cred că toţi cei care astăzi au o responsabilitate în România vor trebui să ţină cont că ei reprezintă milioane şi, probabil, alte milioane de oameni care sunt, în egală măsură, îngrijoraţi, temători cu privire la ziua de mâine şi care vor o Românie mai bună şi mai liberă pentru generaţiile care urmează", a spus Tăriceanu.

Totodată, el a subliniat că desfăşurarea mitingului nu poate să rămână "fără ecouri".

"O astfel de manifestaţie nu poate rămâne fără ecouri, nu vorbesc de România, ci în toată lumea. În pofida încercărilor disidente de a deturna sensul acestei manifestaţii şi de a o descrie în alte culori decât este realitatea, lucrurile adevărate până la urmă tot ies la suprafaţă. Adevărul, întotdeauna, e mai puternic", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

----------

Actualizare Primii participanţi la miting au început să sosească în Piaţa Victoriei.

Centrul Capitalei e pregătit pentru sutele de mii de susţinători anunţate de liderii social democraţi iar traficul a fost restrictionat. Deocamdată câteva zeci de persoane au ajuns în piaţa Victoriei.

-----------

Actualizare Trafic restricţionat toată ziua în Capitală. Mitingul PSD blochează centrul oraşului începând din acest moment. Până la ora 22.00, şoferii nu vor avea voie să intre pe şoseaua Kiseeleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Presei Libere.

Sute de autocare, microbuze şi alte sute de maşini personale sunt mobilizate în sudul ţării pentru a-i aduce la Bucureşti pe cei care cred în abuzurile reclamate de liderii PSD de la centru. 2 autocare cu 50 de oameni la bord au plecat de dimineaţă din comuna Vela, jud Dolj. Moralul simpartizanţilor PSD e la cote înalte. Au postat deja pe Facebook un clip video de la startul misiunii.

------------

Un miting "împotriva abuzurilor", organizat de Partidul Social Democrat, la care sunt aşteptate sute de mii persoane, are loc sâmbătă, de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei.

Decizia a fost luată la începutul săptămânii trecute de Comitetul Executiv Naţional al PSD, iar la miting sunt aşteptate, potrivit preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, "sute de mii de persoane".

"Este un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse serios sub semnul întrebării, ba putem spune şi mai dur că sunt afectate de câţiva ani buni în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt, pentru ca România să devină o ţară democratică, o ţară unde libertăţile şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor sunt respectate, aşa cum scrie şi în Constituţia României şi toate tratatele internaţionale pe care România le-a semnat", a declarat preşedintele PSD, la finalul reuniunii CExN al formaţiunii.

El i-a invitat la miting pe toţi cei care "doresc să trăiască într-o ţară liberă".

Dragnea nu a dorit să nominalizeze instituţiile care fac abuzuri, în opinia sa, arătând că o va face la miting. Totuşi, el a menţionat că este vorba despre "instituţiile de forţă". Întrebat dacă SRI şi DNA sunt printre instituţiile statului care fac abuzuri, Dragnea a spus: "Nu numai".

El a susţinut că nimeni nu este forţat să vină la miting şi i-a invitat să participe pe toţi cei care au suferit abuzuri.

"Nimeni nu este forţat să vină la miting, dar, în acelaşi timp, toţi cei care au tăcut până acum şi care au suferit destul şi n-au avut nicio reacţie când s-au tăiat pensiile, când au fost ascultate telefoanele într-una, când au văzut abuzuri peste abuzuri au posibilitatea să vină sâmbătă seara la miting şi să se exprime liber. (...) Noi vrem să facem un miting sigur, dar, în acelaşi timp, îi aşteptăm pe toţi cei care vor să se exprime. Nu este un miting exclusiv PSD", a spus liderul social-democraţilor.

La miting va participa şi premierul Viorica Dăncilă: "Sigur că voi fi prezentă la miting pentru că sunt membru PSD, sunt preşedinte executiv", a precizat Dăncilă, adăugând că nu este un miting pentru susţinerea Guvernului, ci împotriva abuzurilor.

Deşi organizatorul mitingului este PSD, partenerul de coaliţie - ALDE - va fi prezent şi chiar reprezentat la vârf: "Da, participăm (la mitingul PSD - n.r.). (...) Este un miting prin care protestăm faţă de toate abuzurile care s-au petrecut în justiţie în ultimii ani, faţă de gravele greşeli care s-au făcut, ilegalităţi, protocoale de colaborare servicii - justiţie, tot ceea ce vedem că s-a întâmplat şi care, până la urmă, aduce atingere unui element fundamental pentru orice democraţie: respectul pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor, care este valoare eminamente liberală şi europeană, pe care s-a construit democraţia liberală europeană", a precizat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că, sâmbătă, în Capitală vor avea loc 14 evenimente, printre care şi mitingul PSD la care este aşteptată o participare de 200.000 - 250.000 de persoane, adăugând că existenţa unui număr atât de mare de acţiuni reprezintă un test pentru autorităţile locale, care trebuie să demonstreze că pot face faţă unei astfel de situaţii.

Ea a menţionat că pe cererea de autorizare a mitingului PSD este trecut un număr estimativ de 200.000 - 250.000 de participanţi şi că au fost stabilite mai multe locuri pentru parcarea vehiculelor cu care vor veni aceştia.

"Împreună cu Brigada Rutieră, Administraţia Străzilor, Poliţia Capitalei şi Poliţia Municipală s-au stabilit mai multe locaţii (pentru parcare - n.r.). De asemenea, s-a stabilit sistemul de afluire şi defluire, astfel încât să nu existe incidente. S-a stabilit pentru fiecare judeţ inclusiv ora de plecare de la locaţia respectivă către destinaţie, către Bucureşti, pentru a putea fi preluate, astfel încât să nu existe suprapuneri şi să nu existe momente în care vin prea multe autocare sau microbuze", a spus Firea.

Detaliile organizatorice sunt coordonate de la centru de secretarul general al PSD, Marian Neacşu, care a transmis în teritoriu o serie de recomandări liderilor de filiale, precizând că mitingul va dura în jur de o oră şi jumătate.

Demersul PSD a fost criticat vehement de reprezentanţii Opoziţiei, dar şi din interiorul PSD.

Primarul social-democrat al oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, a afirmat, la un post local de televiziune, că nu înţelege utilitatea mitingului care va fi organizat la Bucureşti, atât timp cât PSD se află la guvernare.

"Prostia asta de miting (...). Cum să faci tu miting în capitala ţării, când tu conduci ţara. Tu ai prefecţii, tu ai primarii, tu ai preşedinţii de Consilii Judeţene, tu ai Guvernul României, tu ai Senatul, tu ai Camera Deputaţilor, tu poţi legifera. (...) Sau merg cumva să-l apere pe penalul Dragnea?", a spus Petruţ.

Mitingul PSD este criticat şi de preşedintele Klaus Iohannis, demersul fiind calificat ca fiind o abordare caraghioasă şi pur populistă".

"Mitingurile sunt o formă de protest şi protestul se asociază în mod normal, într-o democraţie, cu opoziţia sau cu societatea civilă nemulţumită de guvernare. În nicio societate normală mitingul de protest nu se asociază cu cei de la putere. Cei de la putere au Guvernul, au Parlamentul, au toate instrumentele pentru a rezolva problemele ţării. Ultima metodă este cea a protestului. Mi se pare o abordare caraghioasă şi pur populistă", a declarat Iohannis, marţi, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut că există informaţii potrivit cărora angajaţi ai instituţiilor publice sunt "recrutaţi cu arcanul" pentru a fi aduşi la mitingul organizat de PSD sâmbătă în Capitală.

Uniunea Salvaţi România a anunţat că va acorda asistenţă, prin intermediul juriştilor săi, tuturor angajaţilor din instituţiile publice care sunt supuşi la presiuni să participe la mitingul organizat de PSD pe 9 iunie.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. ....Sunt de rasul "curcilor"....PSD impotriva abuzurilor si a statului de drept ???...Doamne..doamne ..... mare e gradina lui D-zeu....

    1. Da, este un miting al PSD-ului impotriva abuzurilor din politica, adica impotriva PSD-ului. Un partid al prostilor, pentru prosti si sustinut de prosti (dar din banii nostri, ai tuturor). Traisca Dragnea! Ura! Aplauze indelungate.. Jos puscaria! Vrem coruptii in libertate si pe functii din administratie cu bugete grase!

      Foarte bine zis maestre

      ... si mereu isi muta gardul...

    there is nothing like the sight of an amputated spirit. There's no prostetic for that.

    1. io, in mahalaua in care traiesti nu e loc de valori morale. get used to it and stop watching great movies... te futi de cap

    De către mine!

    Amarati adusi cu forta... V-ai de capul lor

    1. pe tine ar fi trebuit sa te educe cu forta

      vai de capul tau 

    Presa nu are acces în pista de fac șezătoare la tv!

    1. Daca sunt pupincuriștii de la A3 și RTV, atunci este toată presa psd.

    Pilosi țări.

    1. cam analfabet din partea ta

    M-am dus si eu, de curiozitate.... Am vazut unele "fete", pardon caricaturi care, fie-mi iertat, nu fac cinste partidului organizator.

    O curiozitate: i-am vazut pe multi dintre sefi: Alde Tariceanu, Alde Dragnea....... dar erau pe acolo si ALDE BIHOR si alti ALDE de care eu nu prea am auzit si nici nu i-am vazut la fata vreodata. 

    Oamenii aia nici nu stiu din ce motiv sunt acolo. Stiu doar ca trebuie si ca da bine si cu asta mai pupa o data clanta PSD. Din pacate oamenii astia mediocrii care, nu pot gandi pentru ei ci trebuie sa li se spuna ce sa faca, fac cariera in tar. In timp ce tineri valorosi emigreaza si fac cariera acolo. Bravo lor dar vai de Romania.

    1. Am vorbit cu un nene care mi-a spus ca fiica lui , care traieste intr-un sat langa Targoviste si care are doi copii si implivcit primeste alocatii de la ''Primarie'' pentru copii, a fost amenintata de primar ca daca nu merge la minting la Bucuresti ii taie alocatiile pentru copii ! Auzi ticalosul, ii taie alocatiile, adica dreptul acelei femei prin LEGE ! Asa ca nu putem sa dam vina pe multi dintre ei; unii sunt santajati, pe altii atat ii duce capul, dar cei care-i conduc si-i manipuleaza sunt iarba rea !"

    A fost un miting minunat. Da, au existat si o mie, doua, trei de oameni foarte saraci. Nu cred eu ca toti au fost fortati. Ci au vrut sa vada Bucurestiul.

    Dar restul pana la 200-300 000 au fost oameni normali. Nu mai exagerati. Ca si la mitingul rezist erau niste specimene de iti venea sa fugi. 

    1. daca in 2018 pentru tine normalitatea este politica psd inseamna ca ai consumat resursele acestei planete complet inutil

      La acest miting care a vrut sa inspire forta unui partid nu s-au auzit decat vorbe goale Adica statul paralel nu-l lasa sa faca strazi autostrade industrie prin bariere juridice... Esenta manifesatiei a reiesit din cat de repede s-au retras simpatizantii si ce au lasat in urma lor Tara nu trebuie condusa ci construita Omul sfinteste locul nu-l polueaza

      PSD nu fa gunoi adu-ne oamenii inapoi Fa prosperitate daca stii ce e aia ,restul e carton

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb