UPDATE Opoziţia a depus moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor

Andrei Stan
Politică / 31 octombrie 2017

Ionuţ Mişa (Sursa foto: Gov.ro)

Ionuţ Mişa (Sursa foto: Gov.ro)

Actualizare 11:40

Moţiunea va fi dezbătută lunea viitoare în plenul Senatului, a anunţat Claudiu Manda.

"Preşedintele Senatului a decis pentru ziua de luni, ora 16.00, că se va dezbate moţiunea simplă", a declarat Manda.

În moţiune, semnatarii solicită demisia ministrului de Finanţe.

"Cerem Guvernului Tudose: luarea de măsuri pentru readucerea cât mai rapidă a României în parametrii asumaţi de deficit bugetar, asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii fiscale, atât de necesare mediului de afaceri, adoptarea de măsuri pentru protejarea întreprinderilor şi capitalului românesc, reducerea impozitelor pe forţa de muncă, încurajarea investiţiilor directe, reducerea cheltuielilor cu salarii şi asistenţă socială, demararea unor proiecte importante de investiţii publice finanţate din bugetul de stat şi din bugetul comunitar şi demisia ministrului Finanţelor", precizează senatorii PNL, PMP şi USR.

Ei arată că, potrivit cifrelor, ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie periculoasă.

Senatorii opoziţiei spun: "Ca să fim sinceri, scumpirile la combustibili, electricitate, gaze şi credite nu au nevoie de traducere în limba română din «finanţista» domnului ministru Mişa. Se văd cu ochiul liber, se simt la buzunar. Actuala putere de stânga din ţara noastră a reuşit, în doar zece luni, să ciuruiască bugetul României prin cheltuieli populiste, să omoare investiţiile şi să scoată România cu un picior afară din Uniunea Europeană pe seama depăşirii angajamentelor legate de deficitul bugetar".

Semnatarii afirmă că promisiunile făcute de PSD în campania electorală din 2016 sunt "populiste, falimentare şi nesustenabile".

În textul moţiunii se mai arată: "Nu poţi să faci, pe termen mediu, creştere economică bazată pe creşterea consumului şi pe micşorarea investiţiilor, aşa cum a promis PSD. Nu este posibil să măreşti fără limite salariile bugetarilor şi să micşorezi, în acelaşi timp, taxele. Nu este permis să măreşti salariul minim fără să existe o creştere a productivităţii. Nu poţi să creşti cheltuielile şi să reduci veniturile statului fără să depăşeşti angajamentul privind limitarea deficitului la 3%. Practica falimentară a PSD-ALDE nu poate fi întreruptă decât în două feluri: printr-o acţiune politică coerentă a actualei opoziţii, care să sancţioneze comportamentul Guvernului în domeniul financiar; sau printr-o criză economică şi financiară inevitabilă în asemenea condiţii, care ar cutremura România din temelii. Prin prezenta moţiune, vă propunem prima variantă, pe cea responsabilă, prin care încă s-ar mai putea corecta erori ale actualei puteri".

-------------

PNL, PMP şi USR au depus, astăzi, la Senat o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, intitulată "Finanţista ministrului Mişa - un film prost despre faliment cu acces gratuit", a anunţat preşedintele de şedinţă, Claudiu Manda, potrivit Agerpres.

El a precizat că moţiunea este semnată de 39 de senatori PNL, PMP şi USR.

"Moţiunea simplă, îndeplinind condiţiile de formalitate, îşi va lua circuitul constituţional, legal şi regulamentar", a precizat Manda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb