UPDATE Protest la Ministerul Mediului şi Pădurilor

F. A.
Miscellanea / 15 martie 2012

UPDATE 16:00

Protestatarii au venit, din nou, în faţa Ministerului Mediului şi Pădurilor. Unul dintre activiştii de la Re.Generation ne-a declarat: "De dimineaţă, când ne-au băgat prima dată la dubă, jandarmii au explodat când au văzut banner-ul cu < < Carantină/Mediu contaminat/Corupţie şi cianură în stadiu avansat > >. Au început să dea cu pulanele în banner ca să-l sfâşie. Apoi ne-au târât în dubă".

Deşi circa 50 de persoane sunt în faţa ministerului, jandarmeria nu este prezentă.

UPDATE 14:00

A sosit o dubă la faţa locului. Jandarmii îi duc pe protestatarii la secţiile de poliţie, deşi aceştia vor să fie legitimaţi la faţa locului, aşa cum prevede legea. Sunt însă luaţi cu forţa, pe sus. Tinerii s-au pus în fund, pe trotuar. Se ţin de braţe unii de alţii şi refuză să părăsească locul. Strigă: "S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană".

Jandarmii intervin din nou în forţă şi îi iau pe sus. Se strigă: "Fără violenţă!", "Jandarmeria apără hoţia". Cei aşezaţi în fund sunt luaţi, rând pe rând, şi duşi în dubă. Un reporter îi ia interviu prinţesei Briana Caragea, care este încă aşezată pe ciment. Este ridicată pe sus şi dusă, de asemenea, în maşina Jandarmeriei. Duba este plină. Protestatarii cântă: "România, stat poliţienesc".

Maşina a plecat spre secţia de poliţie.

------------------

UPDATE 13:50: În acest moment, protestatarii nu scandează lozinci.

Este de aşteptat ca, după ce pleacă televiziunile, Jandarmeria să-i someze pe activişti să părăsească locul. Tocmai au sosit două activiste de la secţia de poliţie, în faţa Ministerului. Una dintre ele este rănită la mâna stângă, după ce Jandarmeria a luat-o cu forţa în cursul dimineţii. Ea a declarat pentru presă că, mai devreme i-a fost rupt bannerul. Jandarmeria tocmai lansează somaţii ca locul să fie părăsit. Circa 50 de persoane strigă în cor: "Jandarmeria apără hoţia", "S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană". Televiziunile filmează.

Protestatarii aduc Constituţia, amintid că protestele paşnice sunt legale, potrivit legii fundamentale. Sunt citite articolule 30 şi 39 din Constituţie:

ARTICOLUL 30

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

ARTICOLUL 39

Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.

---------------------

Update

Mai mulţi activişti RE.Generation s-au întors în faţa Ministerului Mediului, după ce au fost duşi la secţia de poliţie în cursul dimineţii. Televiziunile sunt prezente la faţa locului. Jandarmii au format un cordon în faţa activiştilor, pe care nu-i lasă să se apropie de intrarea ministerului. Activiştii sunt îmbrăcaţi în salopete albe. Aici au sosit şi alţi protestatari, în semn de solidaritate. Sunt afişate bannere pe care scrie "Salvaţi Roşia Montană!". La faţa locului a sosit şi prinţesa Briana Caragea.

...

Activiştii Re.Generation au blocat în această dimineaţă accesul în cladirea Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Activiştii declară că nu vor părăsi locul acţiunii până când ministrul Borbely şi secretarul de stat Marin Anton, principalii responsabili de soarta Roşiei Montane, nu îşii vor da demisiile sau până când activiştii nu vor fi luaţi cu forţa din faţa ministerului.

Forţele de ordine din minister au intervenit violent pentru stoparea protestului. Mai mulţi activişti au fost răniţi.

Activiştii de la Re.Generation au fost luaţi de Jandarmerie cu duba, în două serii, şi duşi la secţia de poliţie. După ce vor fi eliberaţi, aceştia se vor întoarce, din nou, în faţa Ministerului Mediului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si nu le-a spus nimeni ca nu ai voie sa blochezi intrarea intr-o institutie publica? eu cred ca stiau asta. dar asa, ca au fost dusi la sectie, se bucura de publicitate, scopul lor pirincipal

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb