UPDATE Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD s-a încheiat

V.D
Politică / 22 ianuarie 2018

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD s-a încheiat

Actualizare 20:45 Dragnea: "Vineri, la ora 11.00, votăm componenţa Cabinetului"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în această seară, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, că vineri la ora 11:00, membrii CExN vor vota componenţa noului Cabinet.

Liderul social-democraţilor a precizat că toate filialele vor putea face propuneri pentru posturi în Guvern.

"Vineri, la ora 11:00, să adoptăm prin vot componenţa Cabinetului", a spus Dragnea.

Totodată, Liviu Dragnea a susţinut: "Fiecare organizaţie sau fiecare membru CEx să facă propuneri pentru un membru al Cabinetului sau să facă propuneri să nu mai fie un membru în următorul Guvern. Ele vor fi centralizate şi vom veni în CEx vineri, unde vor fi votate fiecare în parte (...) Cel mai important este ca orice membru al Cabinetului să fie bine pregătit şi să îşi aducă contribuţia lui la îndeplinirea unui program de guvernare bun".

"Dacă vor fi mai multe propuneri pe un minister, CExN va analiza cu seriozitate", a precizat el.

(D.I)

----------------

Actualizare 19:50 Dragnea: "Ne facem noi Guvernul, nu alte instituţii"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declaratîn această seară că membrii partidului cercetaţi penal vor putea face parte din noul cabinet, menţionând că PSD a decis să-şi facă Guvernul "şi nu alte instituţii".

Întrebat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional dacă membrii PSD care sunt cercetaţi penal vor putea face parte din nou Cabinet, Dragnea a răspuns afirmativ.

Dragnea a precizat în acest sens: "Am hotărât să ne facem noi Guvernul şi nu alte instituţii.(...)Am hotărât să ţinem cont de votul românilor din decembrie anul trecut şi să ne facem noi Guvernul".

(D.I)

----------

Actualizare 19:25 Dragnea: "Viorica Dăncilă lucrează la programul de guvernare, învaţă programul de guvernare"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în această seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, că premierul desemnat Viorica Dăncilă nu iese la declaraţii până nu este votată în Parlament şi că în prezent ea "lucrează la programul de guvernare" şi "învaţă programul de guvernare".

Liderul social-democraţilor a susţinut: "Asta face de a doua zi de când a fost desemnată. Lucrează la programul de guvernare, învaţă programul de guvernare".

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că decizia Vioricăi Dăncilă de a nu vorbi public este una corectă.

În acest sens, liderul PSD a declarat: "Cred că decizia dumneaei este o decizie corectă şi anume să vorbească după ce primeşte votul de investiture pentru că acuma îşi dă cu părerea. Ca premier votat de Parlament şi acceptat cu decretul semnat de preşedinte, atunci are ce să spună. Acum îşi dă cu părerea, pur şi simplu".

(D.I)

--------------

Actualizare 19:03 Dragnea: "Componenţa cabinetului - adoptată vineri prin vot de conducerea PSD"

Componenţa cabinetului condus de premierul desemnat Viorica Dăncilă va fi adoptată vineri prin vot de conducerea PSD, a anunţat preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Dragnea a declarat la finalul reuniunii CExN al PSD: "Azi a fost susţinut în unanimitate ca vineri să ne vedem la ora 11:00, să adoptăm prin vot componenţa cabinetului, dar, ca şi procedură, fiecare organizaţie sau fiecare membru al CEX să facă propuneri pentru un membru al cabinetului. (...) Ele vor fi centralizate şi vom veni în Comitetul Executiv vineri, unde va fi votat fiecare în parte. Dacă vor fi mai multe propuneri pe un minister, CExN va analiza cu multă seriozitate şi cu multă atenţie care este cea mai buna propunere, pentru că, dincolo de reprezentarea politică, care este importantă, e important ca orice membru al cabinetului să fie bine pregătit şi să-şi aducă contribuţia la un program de guvernare bun".

El a menţionat că un alt punct al discuţiilor s-a referit la legea achiziţiilor publice, în acest sens urmând să fie format un grup de lucru care, în aproximativ două săptămâni, va ieşi cu o propunere pe marginea acestei legi, în principal în sensul simplificării procedurilor.

(A.C)

------------

Actualizare 18:34 Dragnea: "Nu dezincriminăm abuzul în serviciu"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în această seară, că social-democraţii nu au în vedere dezincriminarea abuzului în serviciu.

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că nu este de acord cu declaraţiile deputatului Cătălin Rădulescu.

"Nu dezincriminăm abuzul în serviciu", a afirmat liderul PSD.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarant, astăzi, înaintea şedinţei CExN al PSD, că membrii Comisiei speciale care modifică legile Justiţiei vor începe modificarea Codurilor penale şi dezincriminarea abuzlui în serviciu, afirmând că directiva europeană care vizează prezumţia de nevinovăţie trebuia modificată acum doi ani.

Cătălin Rădulescu a declarat: "O să începem să lucrăm la Codul penal, Codul de procedură şi prezumţia de nevinovăţie, şi eu sper că Directiva asta (europeană - n.r.) să o implementăm cât mai repede, oricum trebuia să o implementăm de doi ani, în aşa fel încât nicio persoană care nu are condamnare la CEDO să nu mai poată fi pusă într-o situaţie de genul să plece dintr-un Guvern, fiind nevinovată până când nu se stabileşte că este vinovată. Eu voi propune ca să se respecte prezumţia de nevinovăţie şi Directiva europeană, care este propusă în toate ţările europene".

El mai spus că multe dintre amendamentele depuse pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală au fost reformulate, adoptând forma celor din state precum Franţa şi Germania.

Acesta a adăugat: "Am eliminat multe dintre amendamentele pe care le propusesem, am modificat multe dintre ele, analizând şi cum era forma Codurilor penale ale celorlalte state. Am luat formele cum e în Franţa, Germania, le-am modificat un pic ca formă, conţinut şi le voi propune în felul ăsta".

Rădulescu a anunţat că va propune dezincriminarea abuzului în serviciu, aşa cum "în 90% dintre state este dezincriminat".

Rădulescu mai spune: "Abuzul în serviciu - propunerea mea o să fie să îl dezincriminăm, pentru că în 90% dintre state, din ce am văzut acum, este dezincrimnat, deci nu îşi are sens pragul. Chestiunea penală poate fi doar într-o formă agravantă, iar chestiunea asta trebuie să o discutăm noi şi să formulăm ce înseamnă formă agravantă. O redefinire a abuzului în serviciu (...) Eu sper să ajungem la o variantă la care chiar şi PNL să fie de acord pe o anumită formulare".

(A.C)

-----------

Actualizare 17:31 Tăriceanu: "Impozitul pe venitul global rămâne, dar nu pot da un termen pentru introducerea lui"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, că impozitul pe venitul global rămâne în programul de guvernare, dar că nu poate da un termen pentru introducerea lui.

Tăriceanu a afirmat: "Întâi am făcut o prezentare succintă a discuţiilor pe care le-am avut cu partenerii de guvernare, cu conducerea PSD. În esenţă, ceea ce am transmis colegilor este următoarea idee: nu vor fi modificări majore nici în profunzime, nici ca întindere a programului de guvernare. Am convenit cu cei de la PSD să trecem în revistă mai degrabă angajamentele importante pe care le-am făcut şi pe care dorim să le vedem transpuse în legislaţie şi măsuri efective care să fie adoptate. Nu vom lua măsuri fiscale".

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că impozitul pe venitul global va fi introdus, dar că nu ştie încă termenul: "Impozitul global pe venit, care a fost anunţat la începutul programului de guvernare, va rămâne în continuare, dar nu pot astăzi să vă dau un termen referitor la introducerea lui, pentru că Ministerul de Finanţe are de făcut o pregătire amplă şi amănunţită. (...) Taxe şi impozite noi, nu".

Liderul ALDE a mai declarat că structura Guvernului va rămâne aceeaşi, iar vineri vor fi făcute nominalizările pe posturi.

(A.C)

----------

Actualizare 16:18 Dragnea: "În CExN de azi tema principală e programul de guvernare. De principiu, nu exclud impozitul pe gospodărie"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, că principala temă va fi programul de guvernare, el precizând că, de principiu, nu exclude introducerea impozitului pe gospodărie.

Acesta a declarat: "Am avut nişte discuţii ieri, unele telefonice, alţi colegi au venit la Bucureşti şi părerea cvasiunanimă, cu care şi eu am fost de acord, a fost că ne-am grăbi dacă azi am discuta miniştri şi am stabilit de ieri că nu discutăm ministere şi miniştri. Am început de ieri discuţii despre programul de guvernare".

În privinţa programului de guvernare, Liviu Dragnea a spus că nu vor fi modificări mari sau multe, în principal fiind vorba despre "o actualizare".

El a menţionat că vor discuţii şi în coaliţie, toată săptămâna.

Întrebat dacă în programul de guvernare va fi introdus impozitul pe gospodărie, Dragnea a răspuns: "N-am ajuns acolo. De principiu, nu îl exclud, dar să avem forma finală".

(A.C)

----------

Actualizare 15:33 Orban: «PSD să înceteze "ciolaniada" şi măcar să nu-i mai pună în Guvern pe cei care au mai fost miniştri»

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, astăzi, că PSD trebuie să înceteze "ciolaniada" pentru posturile din Guvern şi să nu îi mai nominalizeze în Cabinet pe niciunul dintre cei care au mai fost miniştri, conform News.ro.

Ludovic Orban a declarat: "PSD nici măcar acum nu-şi dă seama ce efecte catastrofale are ciolaniada din PSD, respectiv bătaia pe portofolii ministeriale, pentru instabilitatea politică a ţării: avem cel mai slab leu, inflaţia a luat-o la vale, preţurile cresc, Guvernul nu are resursele necesare în buget pentru a majora salariile şi veniturile oamenilor, iar în acest timp PSD se bate pentru ciolan, îşi scot ochii între ei care baron să-şi pună ministrul preferat în cine ştie ce ministere. Din acest motiv înţeleg că şi întârzie părocedura de învestire a noului guvern, nu că m-aş aştepta ca Vasilica Viorica să renunţe până la învestirea Guvernului, că sunt convins că nu o întreabă nimeni pe Vasilica Viorica pe cine acceptă ca ministru în Guvernul pe care urmează să-l conducă domnul Dragnea prin intermediul lui Viorica Vasilica. Este ruşinos şi penibil, ca tot ce se întâmplă de la alegeri şi până astăzi".

Liderul PNL a precizat că liberalii vor prezenta "cartea neagră" a guvernării.

"Sper să îi convingă pe cei care îşi dau la gioale măcar să nu-i mai pună pe cei care au fost miniştri, pentru că aceasta arată că, practic, aproape toţi miniştri au fost degeaba, pentru că au făcut orice altceva decât ceea ce au promis în campania electorală sau decât scrie în programul de guvernare", a adăugat Orban.

(A.C)

------------

Actualizare 12:49 PSD ar putea amâna desemnarea miniştrilor Cabinetului Dăncilă

Discuţiile privind formarea Guvernului condus de Viorica Dăncilă vor fi amânate pentru că social-democraţii nu au ajuns la o înţelegere privind unele portofolii, a declarat, astăzi, preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

Astfel, în şedinţa de astăzi a Comitetului Executiv Naţional (CEx) al PSD ar urma să se discute despre programul de guvernare, iar o nouă şedinţă a CEx este programată pentru vineri, pentru a decide asupra componenţei viitorului Guvern, afirmă surse din PSD, potrivit News.ro.

"Discuţiile privind componenţa Guvernului se amână, nu s-a ajuns la o înţelegere privind unele portofolii", a declarat liderul PSD Tulcea, Horia Teodorescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

El a făcut aceste declaraţii astăzi, la Parlament, unde a mers la o discuţie cu liderul partidului, Liviu Dragnea.

(A.C)

------------

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD este convocată, astăzi, de la ora 16:00, pentru a stabili componenţa noului Executiv condus de premierul desemnat Viorica Dăncilă.

Surse politice au precizat că structura viitorului Cabinet nu va fi modificată, anunţă Agerpres.

Din viitorul Guvern nu vor mai face parte unii dintre miniştrii Cabinetului Tudose, printre care Marcel Ciolacu şi Marius Nica, care şi-a anunţat deja demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

Reprezentanţii ALDE au susţinut că îşi vor păstra portofoliile deţinute la Externe, Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul.

Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară, astfel încât în data de 29 ianuarie va avea loc votul de învestitură pentru noul guvern, după cum a anunţat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Liderul PSD afirma, săptămâna trecută, că preşedintele Klaus Iohannis a ales stabilitatea prin desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcţia de prim-ministru.

"Preşedintele a ales stabilitatea în ciuda presiunilor partidelor din Opoziţie şi a altora de a refuza propunerea PSD şi îi mulţumim pentru asta şi apreciem în mod deosebit. Intrarea într-o criză politică ar fi fost un lucru grav pentru România, preşedintele a vrut să evite asta. PSD va guverna, împreună cu ALDE, în baza mandatului obţinut prin votul românilor, pentru a îndeplini programul de guvernare şi pentru a împlini aşteptările românilor", a afirmat Dragnea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Orbane,ia-ti chitara si canta la PNL!.Lozincile nu te prind.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb