UPDATE Statul Islamic revendică atentatul terorist de la Barcelona, soldat cu 14 morţi şi 130 de răniţi

A.I.
Internaţional / 18 august 2017

Atentat terorist la Barcelona (Sursa foto: captură Youtube)

Atentat terorist la Barcelona (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 17:21 Dublul atentat din Catalonia, planificat de "ceva timp" de persoane care operau de la Alcanar, anunţă poliţia regională

Cele două atentate comise în Catalonia au fost planificate de "ceva timp" de persoane care operau de la Alcanar, a anunţat poliţia regională astăzi, relatează Reuters.

La Alcanar a avut loc o explozie, într-o casă, imediat după miezul nopţii de miercuri spre joi, un incident pe care poliţia îl leagă de dublul atentat.

Trei dintre persoanele arestate până acum în legătură cu atentatele sunt marocani, iar a patra persoană aflată în arest preventiv este un spaniol, a anunţat şeful poliţiei regionale, Josep Lluis Trapero, într-o conferinţă de presă.

Niciuna dintre aceste persoane nu este cunoscută din cauza unor activităţi legate de terorism, a precizat el.

Cei patru suspecţi au vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani.

Poliţia a subliniat că nu l-a identificat încă pe şoferul camionetei care a intrat în pietoni în centrul Barcelonei, care a fugit de la faţa locului pe jos.

Şeful poliţiei catalone a precizat că este posibil ca bărbatul să se fi aflat între cei cinci suspecţi ucişi de poliţişti în oraşul turistic Cambrils astăzi, însă nimic nu este sigur în acest sens încă.

(S.A.)

------------

Actualizare 16:30 Un singur poliţist a ucis patru presupuşi autori ai atentatului de la Cambrils, a anunţat poliţia spaniolă

Rajoy: "Terorismul, principala problemă a Europei"

Un singur poliţist a ucis patru dintre presupuşii autori ai atacului din oraşul turistic catalan Cambrils, a declarat astăzi un reprezentant de rang înalt al poliţiei, relatează The Associated Press.

Poliţistului "nu i-a fost uşor", în pofida faptului că este un profesionist, a subliniat Josep Lluis Trapero, reprezentatul poliţiei spaniole.

Pe de altă parte, premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat astăzi, după dublul atentat din Catalonia, că lupta împotriva terorismului este o "luptă globală" şi a subliniat că ea este principala problemă a Europei, potrivit News.ro.

Rajoy le-a mulţumit serviciilor de urgenţă pentru modul cum au gestionat situaţia, dar şi pentru mesajele de susţinere primite de spanioli din întreaga lume.

El a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună, la Barcelona, cu preşedintele regiunii spaniole Catalonia, Carles Puigdemont.

(S.A.)

------------

Actualizare 16:24 Un număr de 130 de persoane au fost rănite în dublul atentat în Catalonia; dintre acestea, 17 se află în stare critică

Un număr de 130 de persoane au fost rănite în atacul cu camioneta de la Barcelona, ierii după-amiază, şi într-un atac cu o maşină, opt ore mai târziu, în oraşul turistic catalan Cambrils, a anunţat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, relatează Reuters.

Şaptesprezece persoane se află în stare critică, iar alte treizeci în stare gravă, a precizat el.

(S.A.)

------------

Actualizare 16:17 MAE: Doi români spitalizaţi după atentatul din Spania au fost externaţi; al treilea se află în stare stabilă

Două dintre cele trei persoane de cetăţenie română, rănite în urma atacului din Barcelona, au fost externate, fiind tratate doar în regim ambulatoriu, arată ultimele date obţinute de Consulatul General al României la Barcelona din partea autorităţilor spaniole, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Instituţia menţionează că al treilea cetăţean român rămâne spitalizat, fiind vizitat de către Consulul general al României la Barcelona. "De asemenea, reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii cetăţeanului în cauză, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă", se mai arată în comunicat.

MAE adaugă: "În vederea consolidării capacităţii de reacţie operativă şi de asistenţă consulară a oficiului consular român din Barcelona, o echipă consulară mobilă având în componenţă un consul şi un funcţionar consular din cadrul Consulatului României la Castellon, precum şi ataşatul pentru afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Madrid s-a deplasat la Barcelona în cursul acestei dimineţi.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Celula de criză a MAE îşi continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistenţă consulară posibilă. Precizăm că, la nivelul CCSCRS se efectuează în continuare verificări cu privire la situaţia cetăţenilor români a căror prezenţă în Barcelona a fost semnalată telefonic de către aparţinători.

Reiterăm că operaţiunea de identificare a victimelor şi cetăţeniei răniţilor este un proces complex aflat în desfăşurare. Informaţii actualizate vor fi transmise în funcţie de evoluţia situaţiei, pe măsura obţinerii de date oficiale de la autorităţile locale".

(S.A.)

------------

Actualizare 16:05 Autorităţile spaniole au revizuit la 34 numărul naţionalităţilor victimelor atacurilor de la Barcelona şi Cambrils

Serviciile de urgenţă din Catalonia au anunţat că victimele atacurilor de ieri, de la Cambrils, sunt de 34 de naţionalităţi, potrivit evaluării provizorii, citate de BBC News.

Evaluarea anterioară era de 24 de naţionalităţi.

(S.A.)

------------

Actualizare 15:30 O a patra persoană a fost arestată în legătură cu dublul atentat terorist din Catalonia, anunţă poliţia regională

Poliţia catalană a anunţat că a arestat o a patra persoană în legătură cu dublul atentat de la Barcelona şi Cambrils de ieri, soldate cu cel puţin 14 morţi, relatează The Associated Press.

Forţele de ordine regionale au făcut acest anunţ pe Twitter, fără să ofere alte precizări.

(S.A.)

-----------

Actualizare 14:05 Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanţe Regelui Spaniei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis vineri Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, un mesaj de condoleanţe, în urma atacurilor teroriste care au avut loc la Barcelona, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Mesajul lui Klaus Iohannis precizează: "În aceste momente de grea încercare, doresc să exprim solidaritatea deplină a României şi poporului român cu Regatul Spaniei şi întregul său popor. În faţa acestor noi tragedii, reiterez determinarea României de a coopera strâns şi a continua lupta împotriva terorismului.

Acest act incalificabil ne arată în mod dureros, o dată în plus, că demersul comun al României şi al Spaniei de a înfiinţa o Curte Internaţională împotriva Terorismului trebuie urmărit cu şi mai multă determinare".

Totodată, Preşedintele României a adresat sincere condoleanţe familiilor victimelor şi urări de însănătoşire grabnică celor răniţi.

(A.I.)

---

Actualizare 13:35 Bilanţul atentatelor de la Barcelona şi Cambrils a crescut la 14 morţi

Bilanţul atentatelor de ieri, de la Barcelona şi Cambrils, a crescut la 14 morţi, au anunţat serviciile de urgenţă spaniole, citate de BBC News.

Serviciile de urgenţă catalane au anunţat pe Twitter că o femeie care era în stare critică după atentatul de la Cambrils a încetat din viaţă.

Deocamdată nu se cunoaşte naţionalitatea victimei, prima care şi-a pierdut viaţa după atacul din staţiunea balneară Cambrils.

(S.A.)

-----------

Actualizare 13:24 Cel puţin 13 cetăţeni germani se numără printre persoanele rănite ieri, în atentatul de la Barcelona

Cel puţin treisprezece cetăţeni germani se numără printre persoanele rănite ieri, în atentatul de la Barcelona, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin, Martin Schaefer, citat de Reuters.

Oficialul a precizat că o parte dintre conaţionalii săi sunt în stare foarte gravă.

El a subliniat că, deocamdată, nu poate nici confirma, nici infirma că printre morţi se află germani.

Presa a scris anterior că trei nemţi şi-au pierdut viaţa în atac.

Cetăţeni din douăzeci şi patru de ţări se numără printre cei treisprezece morţi şi peste 100 de răniţi din atacul de pe principala arteră pietonală din Barcelona, La Rambla.

Ministru belgian de Externe, Didier Reynders, a confirmat că un belgian şi-a pierdut viaţa, iar Franţa a anunţat că 26 dintre cetăţenii săi sunt răniţi, cel puţin 17 grav.

De asemenea, patru australieni au fost răniţi: două femei sunt în spital, în stare gravă, dar stabilă, în timp ce doi bărbaţi au fost externaţi.

Trei bărbaţi din Olanda se numără printre răniţi, la fel ca şi o femeie şi cei doi copii ai săi din Grecia.

Trei români au fost răniţi în atentat, a anunţat Ministerul de Externe de la Bucureşti. Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cei trei cetăţeni ai noştri sunt internaţi.

Un cetăţean din Hong Kong a fost rănit uşor, la fel ca şi un un american.

(S.A.)

-----------

Actualizare 12:17 El Pais: Atacatorii de la Barcelona şi Cambrils făceau parte dintr-o celulă de 12 persoane

Cotidianul spaniol El Pais scrie că atacatorii de la Barcelona şi Cambrils făceau parte dintr-o celulă de 12 persoane, transmite BBC.

(A.I.)

---

Actualizare 12:12 Poliţia spaniolă a identificat "principalul suspect" pentru atentatul de la Barcelona

Poliţia spaniolă au identificat un suspect pe care îl caută în legătură cu atentatul de joi, de la Barcelona, şi care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat în mulţime, potrivit surselor din presă.

Este vorba despre Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani, scrie News.ro.

El este fratele lui Driss Oukabir, una dintre cele două persoane arestate la Ripoll. Driss Oukabir este marocan şi a fost arestat în noaptea de joi spre vineri. Actele sale ar fi fost folosite pentru închirierea furgonetei care a lovit mulţimea la Barcelona. El susţine, însă, că actele i-au fost furate şi că nu are nicio legătură cu atacul, precizează sursa citată. 

Poliţia a mai arestat vineri dimineaţă un suspect, tot la Ripoll, aparent într-un tren. Anterior, autorităţile au reţinut un spaniol, suspectat de legături cu atacul, însă identitatea acestuia nu a fost făcută publică, informează agenţia de presă.

Potrivit reţelelor de socializare, Moussa Oukabir a scris pe pagina sa de Facebook că va ucide toţi necredincioşii. Contul său a fost şters sau blocat între timp, potrivit sursei citate.

(A.I.)

---

Actualizare 12:07 Autorităţile care anchetează atacurile de la Barcelona şi Cambrils cred că o celulă de opt persoane a fost implicată

Autorităţile care anchetează atacurile de la Barcelona şi Cambrils cred că o celulă de opt persoane a fost implicată, relatează Reuters.

Aceştia au planificat un atac cu canistre cu gaz, a declarat o sursă judiciară citată sub acoperirea anonimatului.

(S.A.)

----------

Actualizare 11:58 Centurile de explozibili purtate de atacatorii de la Cambrils erau false

Centurile de explozibili purtate de atacatorii ucişi de poliţie în staţiunea catalană Cambrils erau false, a declarat liderul regiunii spaniole, Carles Puigdemont, presei locale, citate de BBC News.

Patru dintre atacatori au fost ucişi pe loc de forţele de ordine, iar al cincilea a murit ulterior, în urma rănilor.

Puigdemont a declarat că geniştii au confirmat că centurile cu explozibili nu erau funcţionale.

(S.A.)

-----------

Actualizare 11:55 Poliţia spaniolă a oprit un al doilea atac, după cel de la Barcelona

Poliţia spaniolă a anunţat că a ucis cinci persoane în oraşul Cambrils, pentru a opri o a doua tentativă de atac terrorist, la scurt timp după cel de la Barcelona, relatează BBC News, citat de News.ro.

Atacatorii purtau centuri cu explozibil.

La Cambrils, şapte oameni, inclusiv un ofiţer de poliţie au fost răniţi când o maşină a intrat într-un grup de persoane, în această dimineaţă, au anunţat serviciile catalane de urgenţă.

Potrivit presei spaniole, vehiculul atacatorilor s-a răsturnat şi, când oamenii au coborât, poliţia a deschis focul asupra lor.

Forţele de ordine au anunţat că situaţia din Cambrils - o staţiune propulară aflată la sud-vest de Barcelona - este sub control.

O echipă de genişti a detonat controlat centurile cu explozibil ale teroriştilor.

Într-un alt incident, poliţia a împuşcat şi a ucis un bărbat care a lovit ofiţeri la un punct de control de la marginea Barcelonei, dar autorităţile au declarat că nu există dovezi că acesta a avut legătură cu atacul de la Las Ramblas.

(S.A.)

----------

Actualizare 11:42 Bulevardul La Rambla a fost redeschis

Bulevardul La Rambla din Barcelona a fost redeschis, în timp ce poliţia continuă o urmărire urgentă pentru conducătorul camionetei care a dispărut în mulţime, transmite ABC News.

(A.I.)

---

Actualizare 11:36 Ministrul Teodor Meleşcanu condamnă atacul terorist din Barcelona

 

 

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, condamnă în termeni categorici atacul terorist care a avut loc în cursul zilei ieri în Barcelona, şi reiterează angajamentul ferm al României în combaterea terorismului, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

(A.I.)

---

Actualizare 11:28 Antonio Tajani: "Hotărârea Uniunii Europene de a lupta împotriva terorismului rămâne la fel de puternică"

Hotărârea Uniunii Europene de a lupta împotriva terorismului rămâne la fel de puternică, a declarat Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, în urma atacului terorist de la Barcelona, precizând că cetăţenii blocului comunitar nu se vor lăsa intimidaţi de cei care ucid şi propagă acte de violenţă.

Într-un comunicat de presă al Executivului European, trimis Redacţiei, Antonio Tajani a afirmat: "Condamn, în termenii cei mai fermi, atacul terorist de astăzi (ieri, n.r.) de la Barcelona. Gândurile mele se îndreaptă către victimele acestei îngrozitoare atrocităţi şi către familiile lor, precum şi către cetăţenii Barcelonei. În această seară (ieri, n.r.), Barcelona se regăseşte în inimile tuturor europenilor.

Îmi exprim solidaritatea cu întreaga ţară, cu Majestatea Sa Regele şi cu prim-ministrul Spaniei. Întregul meu sprijin se îndreaptă către autorităţile spaniole, cu speranţa că vor reuşi să pună capăt actelor barbare ale teroriştilor în cel mai scurt timp.

Hotărârea Uniunii Europene de a lupta împotriva terorismului rămâne la fel de puternică. Nu vom fi intimidaţi de cei care ucid şi propagă acte de violenţă. Îi vom învinge întăriţi de libertatea noastră, de unitate şi de supremaţia legii".

(S.A.)

------------

Actualizare 10:33 Numărul românilor răniţi în atacul de la Barcelona a ajuns la trei

Numărul românilor răniţi în atacul de la Barcelona a ajuns la trei, după ce autorităţile spaniole au informat vineri dimineaţă Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

MAE a anunţat: "Potrivit aceloraşi surse oficiale, şi acest cetăţean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă. Precizăm că operaţiunea de identificare a victimelor şi cetăţeniei răniţilor este un proces complex aflat în desfăşurare, situaţia fiind una care se schimbă de la un moment la altul. Informaţii actualizate vor fi transmise pe tot parcursul evoluţiei situaţiei, pe măsura obţinerii de date oficiale de la autorităţile locale".

Ministerul precizează că, în contextul operaţiunilor antiteroriste aflate în desfăşurare, circulaţia în regiune şi accesul în unităţile publice este momentan restricţionat de către autorităţi.

(A.I.)

---

Actualizare 09:45 Poliţia spaniolă a arestat o a treia persoană suspectată de legături cu atacul de la Barcelona

A treia persoană a fost arestată în oraşul catalan Ripoli, în legătură cu atacul de la Barcelona, transmite BBC News.

Tot la Ripoli, la 100 de kilometri de Barcelona, a fost arestat şi un marocan, identificat drept Driss Oukabir, suspectat de legături cu furgoneta utilizată în atentat.

Actele sale ar fi fost folosite pentru închirierea furgonetei care a lovit mulţimea la Barcelona, însă acesta susţine că actele i-au fost furate.

Poliţia îl caută în continuare pe şoferul care a condus vehiculul.

(A.I.)

---

Actualizare 09:27 Tăriceanu: "Atentatul de la Barcelona arată importanţa luptei împotriva grupărilor teroriste"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că atentatul de la Barcelona arată din nou pericolul reprezentat de terorism pentru întreaga lume şi importanţa luptei împotriva grupărilor teroriste, România, alături de alte state, luându-şi angajamentul să elimine ameninţarea teroristă care face atâtea victime, potrivit surselor din presă.

Călin Popescu Tăriceanu a scris pe Facebook: "Astăzi (joi - n.r.) ne confruntăm cu o nouă tragedie care a lovit Europa, o zi tristă pentru poporul spaniol. Atentatul de la Barcelona arată din nou pericolul reprezentat de terorism pentru întreaga lume şi importanţa luptei împotriva grupărilor teroriste".

Liderul ALDE a exprimat condoleanţe faţă de poporul spaniol şi familiile victimelor.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat: "Este un angajament pe care România, alături de celelalte state ale lumii şi l-a luat, astfel încât să eliminăm ameninţarea teroristă, care face victime în întreagă lume. În aceste momente grele, îmi exprim condoleanţele faţă de poporul spaniol şi familiile victimelor".

(A.I.)

---

Actualizare 09:03 Dragnea, după atentatul de la Barcelona: "Democraţiile lumii trebuie să lupte împotriva terorismului de orice tip"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis că este alături de poporul spaniol în urma atacului terorist care a avut loc la Barcelona, afirmând că democraţiile lumii trebuie să stea unite şi să nu cedeze în niciun caz în faţa celor care împrăştie teroare, potrivit surselor din presă.

"Sunt alături de poporul spaniol, lovit în această seară! Democraţiile lumii trebuie să stea unite şi să lupte în continuare împotriva terorismului de orice tip", a scris preşedintele Camerei Deputaţilor joi seara pe Facebook.

În încheiere, Liviu Dragnea a subliniat faptul că "în niciun caz nu trebuie să cedăm în faţa celor care împrăştie teroarea", precizează News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

(A.I.)

---

Actualizare 08:59 Rajoy: "Teroriştii nu vor distruge niciodată un popor unit"

Palatul regal spaniol a condamnat atentatul de joi după-amiază, de la Barcelona, şi i-a catalogat pe autori "asasini, simpli criminali care nu ne vor teroriza", scrie The Associated Press.

O dubă a intrat cu viteza în pietoni pe bulevardul Las Ramblas, a ucis 12 oameni şi a rănit alti cel puţin 80.

"Întreaga Spanie este Barcelona. Las Ramblas va fi din nou al tuturor", adaugă palatul regal în acest comunicat postat pe Twitter.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat, tot într-un mesaj postat pe Twitter, că "teroriştii nu vor distruge niciodată un popor unit care iubeşte libertatea şi respinge barbaria. Întreaga Spanie este alături de victime şi familiile lor".

(A.I.)

---

Actualizare 08:05 CIA a avertizat autorităţile catalane în urmă cu două luni că Barcelona este vizată de jihadişti

CIA a avertizat autorităţile catalane în urmă cu două luni că Barcelona este vizată de jihadişti, în special zona Las Ramblas, precizează cotidianul El Periodico, citat de BBC.

Oraşul era o ţintă evidentă după atacurile din alte oraşe europene importante, precum Paris, Londra şi Berlin, a afirmat agenţia americană de informaţii.

(A.I.)

---

Actualizare 07:47 Un al doilea român se află printre persoanele rănite în urma atacului de la Barcelona

Un al doilea român a fost identificat printre persoanele rănite în urma atacului de la Barcelona, acesta fiind internat în spital, iar starea sa fiind stabilă, anunţă MAE, citat de News.ro.

Reprezentanţii MAE au precizat: "Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă".

(A.I.)

---

Statul Islamic a revendicat atentatul soldat cu 13 morţi şi aproximativ 100 de răniţi joi, după ce o camionetă a intrat în mulţime în centrul turistic al Barcelonei, în Spania, iar doi suspecţi au fost arestaţi, transmite AFP.

MAE a anunţat că un român a fost rănit în acest atac, informează News.ro.

Potrivit ministrului belgian de Externe Didier Reynders, o belgiană se află între persoanele ucise. Atacul a vizat Las Ramblas, artera din Barcelona cea mai frecventată de turişti, unde o camionetă a intrat în mulţime, potrivit sursei citate.

"Am văzut patru sau cinci persoane pe jos şi oameni încercând să le reanime. Era mult sânge", a povestit pentru AFP Lily Sution, o turistă olandeză.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul într-un comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq, potrivit centrului american pentru supravegherea site-urilor jihadiste SITE.

"Operaţiunea a fost efectuată ca răspuns la îndemnurile de a ţinti statele coaliţiei" internaţionale antijihadiste care operează în Siria şi în Irak, se arată în comunicat.

Prin modul de operare, atacul de la Barcelona aminteşte de atentatele imputate sau revendicate de Statul Islamic la Nisa, Berlin sau Londra.

Spania, a treia destinaţie turistică la nivel mondial, a fost până acum ocolită de atentate jihadiste ale Statului Islamic, care au vizat alte capitale europene, precum Londra, Paris, Bruxelles sau Berlin, precizează agenţia de presă.

Poliţia regională din Catalonia, a cărei capitală este Barcelona, a anunţat la câteva ore după atentat arestarea unui bărbat suspectat în legătură cu atacul terorist şi a adăugat că nu există "vreo persoană baricadată în vreun bar", infirmând astfel informaţiile furnizate anterior din surse din cadrul poliţiei, conform sursei citate.

Suspectul a fost identificat drept Driss Oukabir, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Sindicatului Unificat al Poliţiştilor (SUP). Un bărbat care poartă acest nume a postat însă pe pagina sa de Facebook, consultată de AFP înainte să devină inaccesibilă, către ora locală 21.00 (22.00, ora României), fotografii în care apare pe o plajă, altele în faţa unei oglinzi şi o imagine cu drapelul berber, o populaţie din Maroc sau Algeria.

Preşedintele Cataloniei Carles Puigdemont a anunţat, ulterior, o a doua arestare. Un martor intervievat de televiziunea spaniolă TVE a declarat că a văzut un suspect în momentul atentatului. "Are aproximativ 20 de ani, este foarte tânăr, are părul închis la culoare şi trăsături fine", a declarat el, citat de News.ro.

"Eu am văzut un bărbat fugind în josul Rambla, urmărit de poliţie, iar el a lăsat să-i cadă un obiect de metal negru, care arăta ca un pistol sau un taser", a declarat Sergio, alt martor, pentru AFP.

Zona în care a fost comis atentatul a fost închisă imediat de un cordon de securitate. Răniţii au fost preluaţi pe tărgi şi duşi către un mare magazin din lanţul Corte Ingles, aparent pentru a primi primele îngrijiri. Staţiile de metrou şi calea ferată au fost închise, au anunţat pe Twitter serviciile de urgenţă ale oraşului, scrie sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb