USR propune cinci măsuri pentru oprirea scumpirilor

I.A.
Politică / 24 aprilie 2023

USR propune cinci măsuri pentru oprirea scumpirilor

Preşedintele USR Cătălin Drulă le-a propus liderilor PSD-PNL să înceapă "tăierile cu clientela de partid, abonată la pensii speciale şi privilegii", potrivit news.ro.

Totodată el a prezentat un set de cinci soluţii corecte pentru oprirea scumpirilor, în contextul discuţiilor despre scăderea încasărilor şi gaura de 20 de miliarde făcută de către PSD şi PNL în bugetul de stat.

Conform comunicatului de presă al USR, Cătălin Drulă a declarat: "Domnii Ciolacu şi Ciucă se agită zilele acestea cu un proiect de ordonanţă de tăieri şi au început să vorbească şi despre austeritate. Am o idee bună pentru ei: să înceapă austeritatea de care vorbesc zilele astea cu clientela de partid, cu specialii, cu privilegiaţii, să oprească jaful din banii publici care a dus la scumpirile pe care le vedem peste tot. Dacă nu sunt în stare să găsească soluţii la criza bugetară pe care au creat-o, să intre pe soluţiicorecte.ro, să aplice ce scrie acolo şi România va fi într-un punct mai bun şi vom avea şi ce să lăsăm generaţiilor care vin".

El a atras atenţia că există soluţii la această criză, măsuri concrete, a căror implementare ar permite oprirea scumpirilor şi anume:

"1. Oprirea risipei şi folosirea banii publici în interesul oamenilor care plătesc taxe şi impozite. Prin cheltuielile aberante cu pensiile speciale şi sinecurile pentru oamenii de partid, Guvernul nu face altceva decât să arunce şi mai mult gaz pe focul inflaţiei, iar preţurile continuă să crească.

2. Reducerea taxelor pe muncă. Munca cinstită trebuie răsplătită corect, iar salariile trebuie să crească astfel încât oamenii să facă faţă scumpirilor.

3. Atragerea celor 28 miliarde de euro din PNRR pentru digitalizarea de şcoli, construirea de spitale noi şi finalizarea autostrăzilor. Guvernul PSD-PNL riscă să piardă aceşti bani pentru că refuză să facă reformele necesare.

4. Mai multe investiţii, mai puţine împrumuturi. România are nevoie de un buget echilibrat. Guvernul trebuie să împrumute mai puţin, iar banii să-i direcţioneze în investiţii.

5. Stimularea producţiei de bunuri şi servicii în România. Cu cât vom avea o ofertă mai mare de produse şi servicii, cu atât preţurile se vor stabiliza şi scumpirile se vor opri".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. 5 masuri absolut populiste si fantasmagorice,

    jenant de la un partid finantat masiv 

    1. oPRIREA RISIPEI intr-adevar e fantezie pentru Romania. N-ai cum sa ceri asa ceva ca esti pe campii. Sa vezi ce campii vor primi alesii actuali la alegeri.

      Mai ales cei care fac parte din partide PRO RAZBOI,

      finantat de poporul roman prin scaderea nivelului de trai 

      Pai puteti sa le sugerati cite ceva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb