"Uztel" va distribui dividendele neridicate

GABRIEL SMOCHINĂ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iulie 2013

"Uztel" Ploieşti a anunţat că, începând de astăzi, urmează să distribuie integral dividendele neridicate aferente anilor 2003 şi 2005, şi parţial pe cele aferente anului 2006, conform graficului de plăţi prevăzut în Planul de reorganizare al societăţii.

Acţiunile "Uztel" au fost reluate la tranzacţionare pe 10 ianuarie, după ce au fost suspendate timp de aproape 33 de luni, ca urmare a solicitării de intrare în insolvenţă. Procedura generală a insolvenţei a fost deschisă la data de 6 septembrie 2010, în urma acumulării unor datorii de 74,4 milioane lei.

Administrator judiciar a fost numit consorţiul format din Euroinsol Consulting, prin Alina Maer, şi, din luna aprilie a anului 2011, Euro Insol, prin Remus Borza. Administratorii judiciari se află în conflict cu Asociaţia Uztel, acţionarul majoritar al companiei, şi administratorul special, Dan Rădulescu. Acesta din urmă doreşte coordonarea activităţii producătorului de utilaj petrolier, demers în care este susţinut de Asociaţia Uztel. Acţionarul majoritar a acuzat Euro Insol şi Euroinsol Consulting că ar interzice administratorului special să îşi desfăşoare activitatea.

Curtea de Apel Craiova a respins, anul acesta, în data de 22 februarie, revizuirea formulată de acţionarii minoritari membri ai asociaţiei Uztel împotriva planului de reorganizare al societăţii.

Aceeaşi instanţă respinsese, pe 18 decembrie 2012, ca nefondat recursul de înlocuire a administratorilor judiciari ai "Uztel". Recursul a fost înaintat de Asociaţia Uztel, acţionarul majoritar al companiei, administratorul special, Dan Rădulescu şi un grup de patru companii. Tribunalul Dolj a respins, pe 9 octombrie, cererea de înlocuire a administratorului judiciar şi a confirmat planul de reorganizare al "Uztel", propus de către administratorul special. De asemenea, Tribunalul a dispus ca supravegherea activităţii companiei să fie realizată de către administratorul judiciar desemnat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb