Vacanţă activă - olimpiadele şcolare, în plină desfăşurare

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 11 aprilie 2023

Vacanţă activă - olimpiadele şcolare, în plină desfăşurare

Elevii olimpici au emoţii în această perioadă. Olimpiadele, fazele naţionale, sunt în plină desfăşurare. Peste 350 de elevi şi profesori din toată ţara se vor afla până pe 14 aprilie la Iaşi, unde urmează să participe la Olimpiada Naţională de Biologie. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ, a declarat că pe parcursul celor cinci zile vor fi organizate atât activităţi care vor pune elevii în situaţia de a descoperi soluţii la diferite probleme din domeniul biologiei, cât şi activităţi culturale şi educative orientate spre stimularea cunoaşterii Iaşiului: "Gândindu-ne că Olimpiada înseamnă cunoaştere dincolo de competiţie şi performanţă, ne propunem să-i familiarizăm pe participanţi cu ceea ce reprezintă medicina la Iaşi, invitându-i să treacă pragul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa», locul unde se formează şi se antrenează zi de zi viitorii medici. Şi pentru că în Iaşi florile sunt mereu prezente, încântându-ne viaţa în fiecare zi, ne dorim ca invitaţii noştri să cunoască şi serele Grădinii Botanice «Anastasie Fătu», cea mai veche grădină botanică din România, care cucereşte prin biodiversitatea ei. Nu în ultimul rând, prin turul ghidat al oraşului Iaşi şi al muzeelor din Complexul Muzeal Naţional «Moldova» Iaşi, elevii alături de profesorii lor vor face o călătorie în trecut şi vor cunoaşte mai bine cultura ieşeană".

Alţi 220 de elevi din toată ţara participă, alături de profesorii lor, la Olimpiada naţională de educaţie tehnologică şi aplicaţii practice care are loc, până pe 13 aprilie, la Colegiul Naţional "'Calistrat Hogaş" din Piatra-Neamţ.

Inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise a declarat: "Dacă un copil aduce Lumină familiei sale şi şcolii în care creşte, atunci mai mulţi copii olimpici vor avea puterea de a vesti Sfânta Lumină a Paştelui în acest an. Copilul şi Lumina Învierii sunt cele mai mari minuni ale lumii. În preajma sfintelor sărbători pascale, ISJ Neamţ îşi deschide din nou porţile pentru a primi oaspeţi de seamă: 220 de elevi participanţi la Olimpiada naţională de educaţie tehnologică şi aplicaţii practice, însoţiţi de 42 de profesori, evaluaţi de 24 membri ai Comisiei centrale. Aceşti tineri sunt vizionarii practici ai societăţii, sunt promotorii unui viitor tehnologic, sunt cei care asigură legătura dintre ştiinţă şi practică". Participanţii, însoţitorii şi evaluatorii sunt invitaţi să meargă într-o excursie pentru a vedea frumuseţile şi unicitatea ţinutului nemţean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb