Vaccin anti-provocări pentru cabinetul Ponta

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 6 septembrie 2012

Victor Ponta consideră că dacă lucrurile vor merge în direcţia stabilită de actuala guvernare, oamenii vor fi alături de Guvern şi pe 9 decembrie, când vor avea loc alegerile, şi că o mare parte dintre membrii actualului Cabinet vor guverna ţara şi în perioada 2012-2016.

Victor Ponta consideră că dacă lucrurile vor merge în direcţia stabilită de actuala guvernare, oamenii vor fi alături de Guvern şi pe 9 decembrie, când vor avea loc alegerile, şi că o mare parte dintre membrii actualului Cabinet vor guverna ţara şi în perioada 2012-2016.

Atacat din mai multe părţi pe tema viitorului său ca prim-ministru, Victor Ponta a decis să nu mai răspundă la nicio provocare de acest gen. Declaraţiile lui Cezar Preda şi Mihail Neamţu, cum că actualul şef al Guvernului nu mai are nicio şansă să revină la Palatul Victoria după alegerile parlamentare din decembrie, dar şi primul discurs public al preşedintelui Băsescu de la revenirea la Cotroceni au determinat această reacţie din partea premierului. Acesta le-a recomandat miniştrilor săi să adopte adopte aceeaşi atitudine: "Vă rog pe toţi membrii Guvernului să vă pregătiţi pentru faptul că voi ignora aceste atacuri politice. Cine vrea să rămână cu scandalul şi cu cearta e treaba lui sau a lor. (...) Nu neapărat toţi trebuie să fiţi la fel de înţelepţi ca mine, în sensul de a ignora atacurile (...), însă cei mai mulţi dintre dumneavoastră dacă o veţi face, cred că va fi foarte bine. La un moment dat o să-l conving şi pe domnul Şova să nu mai răspundă la toate atacurile".

Cu siguranţă că Cezar Preda, prim-vicepreşedintele PDL, nu va mai primi un răspuns din partea preşedintelui PSD, după ultimele sale atacuri, care le continuă pe cele lansate de Mihail Neamţu: "Domnul Ponta nu mai are nici o şansă (n.r. să rămână prim-ministru după 9 decembrie). Am spus acum doi ani de zile, când discutam cu lideri politici ai PSD-ului, că Adrian Năstase în plan european este un om mort, cu ghilimelele de rigoare. El este viu încă în România. S-a dovedit până la urmă că am perfectă dreptate, pentru că eu ştiu care e percepţia diplomaţiei europene şi a politicii europene. Iar acum vă spun, Victor Ponta nici nu mai exis­tă în Europa! Şi nu o spun ca să mă bucur, că e un om tânăr şi mie până la urmă îmi pare rău de oamenii care încearcă să-şi construiască o carieră. Dar modul cum s-a poziţionat el, cu plagiatul pentru care nu-l iartă nimeni în Europa... poate să mai facă şapte comisii în România! Toată Europa e convinsă că el a plagiat şi că trebuie să plece, iar eu cred că USL-ul trebuie să-şi cau­te un nou lider. USL-ul îşi caută deja prim-ministru. Ştiu că în fibra sa, PSD-ul ştie ce să facă pentru a rămâne un partid european".

Faptul că în şedinţele de guvern 75% din timp era alocat problemelor politice, aşa cum au recunoscut mai mulţi miniştrii, nu a reprezentat un semnal încurajator pentru mediul economic. Acum se încear­că o echilibrare a acestor procente, astfel încât să fie alocat mai mult timp chestiunilor cu adevărat importante. Victor Ponta consideră că dacă lucrurile vor merge în direcţia stabilită de actuala guvernare, oamenii vor fi alături de Guvern şi pe 9 decembrie, când vor avea loc alegerile, şi că o mare parte dintre membrii actualului Cabinet vor guverna ţara şi în perioada 2012-2016.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb