Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa "Vaccinarea anti-Covid-19: recomandări şi precauţii", în data de 2 februarie 2021, începând cu ora 10:00.
Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.
•Vaccinul anti-Covid-19 – cheia spre normalitate;
•Stadiul procesului de vaccinare anti-Covid-19 în România;
•Tipurile de vaccinuri anti-Covid-19 disponibile în piaţă şi diferenţele dintre ele;
•Vaccinul bazat pe ARN mesager – avantaje şi dezavantaje;
•Vaccinurile din ţară – accesibilitate, efecte adverse, perioadă de imunizare;
•Mutaţiile virusului şi eficacitatea vaccinurilor din piaţă;
•Imunizarea prin vaccin vs imunizarea prin infectarea cu SARS-CoV-2;
•Riscul de infectare şi transmitere după vaccinare.
Andreea-Anamaria Moldovan •“Cea mai mare provocare din acest moment este disponibilitatea vaccinului”
Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii
Vaccinarea anti-Covid reprezintă o speranţă în derulare pentru a ne putea relua viaţa normală aşa cum dorim, susţine Andreea-Anamaria Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Domnia sa precizează însă că viaţa normală trebuie să fie grevată în continuare de o grijă mai mare pe care am învăţat să o avem, dublată de o precauţie pe care am învăţat să o respectăm şi pe care de multe ori am adoptat-o instinctiv.
Prof Dr. Adrian Streinu Cercel •“Într-o pandemie nu îţi poţi permite să stai la coadă pentru vaccinare”
Preşedinte, Comisia pentru sănătate publică din Senatul României
În momentul de faţă sunt foarte mulţi doritori de vaccin împotriva Covid-19, care însă nu au cum să se vaccineze, declară Prof Dr. Adrian Streinu Cercel, preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din Senat, atrăgând atenţia: "Aceasta este o eroare, din punctul meu de vedere, pentru că într-o pandemie nu îţi poţi permite să stai la coadă. Dacă stai la coadă, îţi asumi un risc suplimentar să contractezi virusul. Consider că oricine ar dori să se vaccineze «astăzi», ar trebui să poată să o facă.
Conf.Univ.Dr. Emilian Popovici •“Vaccinarea populaţiei în proporţie de 70% este realizabilă, până la finalul anului, dacă toate lucrurile decurg ca la carte”
Vicepreşedinte, Societatea Română de Epidemiologie
Vaccinarea populaţiei ţării noastre se poate realiza în proporţie de 70% până la finalul anului dacă toate lucrurile vor decurge ca la carte, a declarat conf.univ.dr. Emilian Popovici, vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie. Domnia sa a explicat: "Acoperirea vaccinală de 70% a populaţiei până la finalul anului este posibilă dacă vom avea vaccinul la dispoziţie, dacă partea de organizare va funcţiona ireproşabil şi dacă populaţia va răspunde pozitiv apelului la vaccinare".
S.L.Dr. Beatrice Mahler •“Ivermectina este avizată la noi doar pentru studii clinice”
Manager, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
Vaccinurile aprobate acum sunt produse şi destinate în mod deosebit pentru combaterea virusului SARS Cov 2, potrivit S.L.Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta. Aceasta subliniază că, dacă vorbim de terapii dedicate, singura aprobată până în prezent este terapia cu anticorpi. Celelalte terapii avizate sunt cele utilizate în alte patologii şi se evaluează, în acest moment, eficienţa lor în terapia SARS Cov 2: "Dacă suntem în România, ne rapotăm la ceea ce înseamnă autorizări necesare în România şi, acum, pentru ivermectină nu avem avizul decât pentru utilizarea de studii clinice. Acest lucru înseamnă că pacientul care primeşte acest medicament este informat înainte că medicamentul respectiv are această limitare şi îşi asumă o colaborare extrem de riguroasă cu medicul care i-l administrează, nu doar pe perioada administrării lui, dar şi ulterior, pentru raportarea extrem de riguroasă a eventualelor efecte adverse".
Ioan Nani •“O linie de producţie a vaccinului anti-Covid ar necesita o investiţie de circa 35-40 milioane euro”
Director General, Antibiotice Iaşi
O linie de producţie sau de divizare a vaccinului anti-Covid la Antibiotice Iaşi (ATB) ar costa între 35 şi 40 de milioane de euro, a spus Ioan Nani, directorul general al companiei. Acesta a spus însă că România nu este în acest moment dat pregătită pentru un asemenea demers. Întrebat dacă se poate discuta despre o linie de producţie la Antibiotice Iaşi a vaccinului anti-Covid, Nani a spus: "Dacă este să vorbim despre o linie de producţie sau de divizare a vaccinului este un subiect. Ea poate fi realizată prin investiţii importante, eu le apreciez undeva la 35-40 de milioane de euro. Dacă e să discutăm de laboratoare şi personal capabil să gestioneze, să manipuleze şi să obţină la un moment dat un vaccin, părerea mea este că încă suntem departe de acest demers. Deşi mă doare să o recunosc pentru că conduc această firmă de aproape 25 de ani... Dar capabilităţile unei companii din România nu sunt... nu numai acea companie trebuie să fie capabilă. Un întreg sistem din România ar trebui să fie capabil pentru acest demers".
Dr. Valeria Herdea •“De 21 de ani, muncim pe o platformă care merge execrabil”
Vicepreşedinte, Colegiul Medicilor din România
Problemele apărute la înregistrarea persoanelor pe platforma de vaccinare nu trebuie exacerbate, atât timp cât platforma pe care lucrează medicii de familie cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate funcţionează sub parametri de foarte mult timp, susţine doctorul Valeria Herdea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR).
Prof.Univ.Dr. Florin Mihălţan •“Studiile arată că vaccinul împotriva Covid are o durată de protecţie contra virusului de trei luni”
Medic pneumolog în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
Protecţia în faţa Covid-19 creşte cu 95% după vaccinare, conform rapoartelor cercetătorilor, iar riscul de infectare cu virusul este mult diminuat. În plus, în cazul infectării ulterioare vaccinării virusul are o formă mai uşoară, lucru foarte important pentru persoanele cu afecţiuni, după cum a declarat prof.univ.dr. Florin Mihălţan, medic pneumolog în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta". Domnia sa a mai precizat că riscul de diseminare a virusului scade odată cu imunizarea celor din jur. "Este foarte important ca într-o familie să existe mai mulţi membrii vaccinaţi. Acest lucru poate avea un efect benefic legat de imunitatea colectivă prin încurajarea familiei de a adera la aceste vaccinuri, sigur, în ordinea priorităţilor şi a existenţei recomandărilor", a completat medicul Florin Mihălţan.
Dr. Adrian Marinescu •“Imunizarea «de turmă» nu are cum să funcţioneze”
Medic primar Boli Infecţioase în cadrul Institutului Naţional Matei Balş, Coordonator al Programului HIV Sida
Imunizarea în masă în cazul pandemiei de Covid-19 nu funcţionează, conform domnului Dr. Adrian Marinescu, medic primar Boli Infecţioase în cadrul Institutului Naţional Matei Balş, Coordonator al Programului HIV Sida, care subliniază că o astfel de imunizare ar crea mult mai multe victime şi de aceea este de preferat imunizarea prin vaccinare. Domnia sa spune: "La începutul pandemiei se spunea că nu ne trebuie vaccin şi că este mai bună o imunizare «de turmă», adică să trecem toţi prin boală şi «scapă cine poate». Acest model s-a încercat în Suedia, dar s-a văzut că nu are cum să funcţioneze pentru că ar însemna să fie un câmp de luptă, cu pierderi multe".
Marius Geantă •“Sondajele arată o tendinţă crescătoare a interesului pentru vaccinare”
Preşedinte şi Co-fondator, Centrul pentru Inovare în Medicină
Sondajele de opinie arată o tendinţă crescătoare a interesului populaţiei pentru vaccinare, a precizat Marius Geantă, Preşedinte şi Co-fondator, Centrul pentru Inovare în Medicină, care consideră că nu se putea face mai mult din punct de vedere al comunicarii: "Informarea oamenilor de către specialişti dă rezultate. Eu cred că mixul dintre campania de comunicare, ofertă şi realitate este unul foarte bun". În opinia sa, suntem in punctul în care, odată cu autorizarea vaccinului produs de Astra Zeneca, peisajul se complică. În ceea ce priveşte ideea de precizie, domnia sa subliniază că, la începutul discuţiilor, se vorbea despre o perioadă de 8-12 ani necesară pentru producerea unui vaccin împotriva Covid 19, pentru că, până acum, nivelul de eroare trebuia luat de la capăt de câteva ori, gradul de precizie nefiind atât de ridicat ca în prezent.
Vasile Barbu •“Bolnavul cronic ar trebui prioritizat la vaccinare”
Preşedinte, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor
Pacienţii cronici ar trebui prioritizaţi în campania de vaccinare, consideră Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor. Acesta a spus că bolnavii cronici încă întâmpină dificultăţi în a se programa la vaccinare, iar următoarea etapă de vaccinare ar trebui să se bazeze pe criterii de risc medical. Barbu a declarat: "Cred că ar trebui prioritizat pacientul cronic. Cred că aici acei «esenţiali», pentru că am foarte nume de cunoscuţi «esenţiali» care deja au început să se vaccineze dar care sunt sănătoşi tun - tineri, foarte activi -, care nu ştiu cu adevărat cât de esenţiali sunt faţă de un om care nu poate să iasă afară din casă din cauza riscului de a se infecta. Este important pentru noi că ne-am vaccinat salvatorii pentru că prima dată trebuie să ne salvăm salvatorii. Şi a decurs extraordinar de bine această campanie de vaccinare a cadrelor medicale, dar în următoarea etapă trebuia să se meargă pe criterii medicale, pe criterii de risc medical.
Dr. Farm. Iuliana Popescu •“Tulpina Sars-Cov 2 din Marea Britanie nu diminuează eficacitatea vaccinului Pfizer”
Cercetător Farmacologie Moleculară
Singura linie a virusului Sars-Cov 2 prezentă în acest moment, disparat, în ţara noastră, este tulpina britanică, ce înregistrează 23 de mutaţii, dar care nu are, conform studiilor publicate până acum, efecte asupra eficienţei anticorpilor produşi de vaccinurile Pfizer şi Novavax, susţine Iuliana Popescu, cercetător în farmacologie moleculară. Ea a arătat că în acest moment, pe mapamond, există trei linii/tulpini ale virusului Sars-Cov 2: britanică, braziliană şi sud-africană.
Dr. Anca Hâncu •“Educarea şi informarea corectă a pacienţilor este foarte importantă”
Preşedintele Asociaţiei Medicale de Prevenţie prin Stilul de Viaţă Sănătos, Director medical-marketing la Clinica Nutriscience
Educarea şi informarea corectă a pacienţilor este foarte importantă în campania de vaccinare şi implicit în combaterea pandemiei de Covid-19, a spus dr. Anca Hâncu, moderatorul conferinţei şi preşedintele Asociaţiei Medicale de Prevenţie prin Stilul de Viaţă Sănătos. Aceasta a precizat: "Anul 2021 începe cu optimism şi speranţă. Greul pandemiei din 2020 pare că poate avea o rezolvare prin vaccinul anti SARS-CoV-2. (...) Educarea şi informarea corectă a pacienţilor, explicaţiile corecte, bineînţeles necesită multă răbdare şi timp dar este nevoie de acest lucru în ceea ce priveşte pacienţii pentru combaterea pandemiei".
Andreea-Anamaria Moldovan
Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii
Prof Dr. Adrian Streinu Cercel
Preşedinte, Comisia pentru sănătate publică din Senatul României
Conf.Univ.Dr. Emilian Popovici
Vicepreşedinte, Societatea Română de Epidemiologie
S.L.Dr. Beatrice Mahler
Manager, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
Ioan Nani
Director General, Antibiotice Iaşi
Dr. Valeria Herdea
Vicepreşedinte, Colegiul Medicilor din România
Prof.Univ.Dr. Florin Mihălţan
Medic pneumolog în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
Dr. Adrian Marinescu
Medic primar Boli Infecţioase în cadrul Institutului Naţional Matei Balş, Coordonator al Programului HIV Sida
Marius Geantă
Preşedinte şi Co-fondator, Centrul pentru Inovare în Medicină
Vasile Barbu
Preşedinte, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor
Dr. Farm. Iuliana Popescu
Cercetător Farmacologie Moleculară
• rfi.ro
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, va avea loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.
Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, va avea loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.
Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.