VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / MARIUS GEANTĂ, PREŞEDINTELE CENTRULUI PENTRU INOVARE ÎN MEDICINĂ: "Sondajele arată o tendinţă crescătoare a interesului pentru vaccinare"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 3 februarie 2021

Marius Geantă

Marius Geantă

Sondajele de opinie arată o tendinţă crescătoare a interesului populaţiei pentru vaccinare, a precizat Marius Geantă, Preşedinte şi Co-fondator, Centrul pentru Inovare în Medicină, care consideră că nu se putea face mai mult din punct de vedere al comunicarii: "Informarea oamenilor de către specialişti dă rezultate. Eu cred că mixul dintre campania de comunicare, ofertă şi realitate este unul foarte bun".

În opinia sa, suntem in punctul în care, odată cu autorizarea vaccinului produs de Astra Zeneca, peisajul se complică. În ceea ce priveşte ideea de precizie, domnia sa subliniază că, la începutul discuţiilor, se vorbea despre o perioadă de 8-12 ani necesară pentru producerea unui vaccin împotriva Covid 19, pentru că, până acum, nivelul de eroare trebuia luat de la capăt de câteva ori, gradul de precizie nefiind atât de ridicat ca în prezent.

Această precizie trebuie înţeleasă în două moduri - profilul de reacţii adverse şi eficacitatea, conform specialistului. Acum este clar că lucrurile se mişcă mult mai repede. Marius Geantă a adăugat: "Mai este un tip de inovaţie care ţine de secvenţierea virusului.

Dacă am fi aplicat acelaşi time line pentru SARS acum 15-17 ani, studiile preclinice cu vaccinurile anti Covid ar fi trebuit să înceapă în toamna anului 2020 în loc de primăvara lui 2020, adică am câştigat circa şase luni în comparaţie cu precedenta epidemie. Designul a durat doar câteva ore, datorită tehnologiilor, puterii de calcul, softurilor utilizate etc. Mai este o componentă care este la fel de importantă - birocraţia. Am avut o situaţie în care Agentia Europeană a Medicamentului a dat recomandarea pozitivă pentru autorizarea condiţionată a vaccinului Phizer şi, ulterior, pentru cel de la Moderna, în câteva ore. Înainte dura câteva săptănâni. (...) Există proceduri care înainte durau peste 70 de zile, iar acum au fost efectuate în două zile. (...) Toate aceste aspecte se adună. Încă dinaintea aprobării vaccinurilor, Comisia Europeană s-a implicat în negocierea acestora. (...) Cetăţenii români au putut beneficia de vaccin în acelaşi timp cu cetăţenii oricărei alte ţări europene. Dacă România nu făcea parte din UE, acum nu puteam vorbi de o campanie de vaccinare de succes şi nici măcar de o campanie de vaccinare începută".

Doctorul Marius Geantă consideră că lucrurile ar trebui să mergă puţin mai departe şi pe componenta de testare: "Avem nevoie de un sitem unic la nivelul UE care să facă această supraveghere epidemiologică, folosind toate aceste tipuri de teste şi toate mecanismele. Este adevărat că trebuie conectate entităţi din toate statele membre, dar avem şi libera circulaţie a virusului, cu sau fără mutaţie, şi acest lucru va contiua".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Hai, las-o baltă!

    Va contraziceti!

    Instinctiv omul are o tendinta de parare in fata necunoscutului! 

    Nu exista asta cu "tendinţă crescătoare a interesului pentru vaccinare"; poate creste interesul in obligatvitate spre vaccinare prin alte forme se constrangere sociala, economica, monetara, ideologica. 

    semnat comenturi "cretine" 

    m-am lamurit de mult cu sondajele ! minciuni si manipulare !

    64% nu doresc vaccinarea

    sondaje noi de opinie- de la final de ianuarie 2021  

    BULANGII, SUGALAU, POPONAR, CHELBOS CUM II CAPUL PULII MELE CIND I-O. DAU SA MI-O SUGA IOHANES BĂSESCU, CIOLOȘ, KOVESI, UDREA IAR O SUGI. NIMFOMAN, DERAIAT L. G. B.T.IST MUIST ȘTIU CA VORBEȘTI DIN DISPERARE CA NU AI MAI SUPT ATI TEA PULII CIT SUGE PE ZI ACESTE DISPERATE SLUGI PROGRESISTE, SCLAVII OCCIDENTULUI, W. C. URILE PUBLICE ALE GAY LOR DE LA BRUXELLES CARE LE AM ENUMERAT CU MARE SCIRBA MAI SUS. ȘI SA ȘTII CA LISTA E LUNGA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb