ZIARUL BURSA

03 februarie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Andreea-Anamaria Moldovan

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA/ ANDREEA-ANAMARIA MOLDOVAN, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: "Cea mai mare provocare din acest moment este disponibilitatea vaccinului"

G.M.Companii / 3 februarie 2021

Vaccinarea anti-Covid reprezintă o speranţă în derulare pentru a ne putea relua viaţa normală aşa cum dorim, susţine Andreea-Anamaria Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Domnia sa precizează însă că viaţa normală trebuie să fie grevată în continuare de o grijă mai mare pe care am învăţat să o avem, dublată de o precauţie pe care am învăţat să o respectăm şi pe care de multe ori am adoptat-o instinctiv.

Beatrice Mahler

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / BEATRICE MAHLER, MANAGERUL INSTITUTULUI MARIUS NASTA: "Ivermectina este avizată la noi doar pentru studii clinice"

E.O.Companii / 3 februarie 2021

Vaccinurile aprobate acum sunt produse şi destinate în mod deosebit pentru combaterea virusului SARS Cov 2, potrivit S.L.Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta. Aceasta subliniază că, dacă vorbim de terapii dedicate, singura aprobată până în prezent este terapia cu anticorpi.

Marius Geantă

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / MARIUS GEANTĂ, PREŞEDINTELE CENTRULUI PENTRU INOVARE ÎN MEDICINĂ: "Sondajele arată o tendinţă crescătoare a interesului pentru vaccinare"

E.O.Companii / 3 februarie 2021

Sondajele de opinie arată o tendinţă crescătoare a interesului populaţiei pentru vaccinare, a precizat Marius Geantă, Preşedinte şi Co-fondator, Centrul pentru Inovare în Medicină, care consideră că nu se putea face mai mult din punct de vedere al comunicarii: "Informarea oamenilor de către specialişti dă rezultate. Eu cred că mixul dintre campania de comunicare, ofertă şi realitate este unul foarte bun".

Vasile Barbu

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / VASILE BARBU, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI NAŢIONALE PENTRU PROTECŢIA PACIENŢILOR: "Bolnavul cronic ar trebui prioritizat la vaccinare"

M.G.Companii / 3 februarie 2021

Pacienţii cronici ar trebui prioritizaţi în campania de vaccinare, consideră Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor. Acesta a spus că bolnavii cronici încă întâmpină dificultăţi în a se programa la vaccinare, iar următoarea etapă de vaccinare ar trebui să se bazeze pe criterii de risc medical.

Politichie cu amnezie încorporată

Cornel CodiţăEditorial / 3 februarie 2021

Cornel Codiţă

Spoiala de normalitate a politicii noastre a căzut de pe pereţii şandramalei încropelnice numită România mult mai repede decît a durat să fie pusă pe pereţi. Brusc! Amorsă ioc, maglavais de doi bani şi multă apă. Chioară!

Emilian Popovici

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / CONF.UNIV.DR. EMILIAN POPOVICI, SOCIETATEA ROMÂNĂ DE EPIDEMIOLOGIE: "Vaccinarea populaţiei în proporţie de 70% este realizabilă, până la finalul anului, dacă toate lucrurile decurg ca la carte"

A.T.Companii / 3 februarie 2021

Vaccinarea populaţiei ţării noastre se poate realiza în proporţie de 70% până la finalul anului dacă toate lucrurile vor decurge ca la carte, a declarat conf.univ.dr. Emilian Popovici, vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie.

Dr. Adrian Marinescu

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA/ DR. ADRIAN MARINESCU, INSTITUTUL NAŢIONAL MATEI BALŞ: "Imunizarea «de turmă» nu are cum să funcţioneze"

A.V.Companii / 3 februarie 2021

"Prin vaccinare am reduce presiunile la nivelul spitalelor" "Vrem să avem cât mai repede în Europa tratamentul împotriva Covid administrat ex-preşedintelui american Donald Trump" 

Imunizarea în masă în cazul pandemiei de Covid-19 nu funcţionează, conform domnului Dr. Adrian Marinescu, medic primar Boli Infecţioase în cadrul Institutului Naţional Matei Balş, Coordonator al Programului HIV Sida, care subliniază că o astfel de imunizare ar crea mult mai multe victime şi de aceea este de preferat imunizarea prin vaccinare. Domnia sa spune: "La începutul pandemiei se spunea că nu ne trebuie vaccin şi că este mai bună o imunizare «de turmă», adică să trecem toţi prin boală şi «scapă cine poate». Acest model s-a încercat în Suedia, dar s-a văzut că nu are cum să funcţioneze pentru că ar însemna să fie un câmp de luptă, cu pierderi multe".

Adrian Streinu Cercel

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / PROF DR. ADRIAN STREINU CERCEL: "Într-o pandemie nu îţi poţi permite să stai la coadă pentru vaccinare"

V.R.Companii / 3 februarie 2021

"Strategia de vaccinare ar fi funcţionat dacă am fi avut o aprovizionare corespunzătoare cu doze" 

În momentul de faţă sunt foarte mulţi doritori de vaccin împotriva Covid-19, care însă nu au cum să se vaccineze, declară Prof Dr. Adrian Streinu Cercel, preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din Senat, atrăgând atenţia: "Aceasta este o eroare, din punctul meu de vedere, pentru că într-o pandemie nu îţi poţi permite să stai la coadă. Dacă stai la coadă, îţi asumi un risc suplimentar să contractezi virusul. Consider că oricine ar dori să se vaccineze «astăzi», ar trebui să poată să o facă.

Majoritatea elevilor revin la şcoală, dar scenariile rămân în vigoare

"VACANŢA" ONLINE A LUAT SFÂRŞIT Majoritatea elevilor revin la şcoală, dar scenariile rămân în vigoare

Octavian DanMiscellanea / 3 februarie 2021

Şcolile vor reveni la viaţă începând cu 8 februarie. Aproape toate, în funcţie de situaţia sanitară locală. Anunţul, ca mai toate anunţurile importante legate de pandemie, a fost făcut de Klaus Iohannis. Preşedintele a declarat că începând de luni majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de infectări din fiecare localitate.

Ioan Nani

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / IOAN NANI, DIRECTOR GENERAL ANTIBIOTICE IAŞI: "O linie de producţie a vaccinului anti-Covid ar necesita o investiţie de circa 35-40 milioane euro"

Mihai GongoroiCompanii / 3 februarie 2021

O linie de producţie sau de divizare a vaccinului anti-Covid la Antibiotice Iaşi (ATB) ar costa între 35 şi 40 de milioane de euro, a spus Ioan Nani, directorul general al companiei. Acesta a spus însă că România nu este în acest moment dat pregătită pentru un asemenea demers.

Florin Mihălţan

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA/ PROF.UNIV.DR. FLORIN MIHĂLŢAN, MEDIC PNEUMOLOG LA INSTITUTUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE "MARIUS NASTA": "Studiile arată că vaccinul împotriva Covid are o durată de protecţie contra virusului de trei luni"

A.T.Companii / 3 februarie 2021

Protecţia în faţa Covid-19 creşte cu 95% după vaccinare, conform rapoartelor cercetătorilor, iar riscul de infectare cu virusul este mult diminuat. În plus, în cazul infectării ulterioare vaccinării virusul are o formă mai uşoară, lucru foarte important pentru persoanele cu afecţiuni, după cum a declarat prof.univ.dr. Florin Mihălţan, medic pneumolog în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Iuliana Popescu

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / IULIANA POPESCU, CERCETĂTOR FARMACOLOGIE MOLECULARĂ: "Tulpina Sars-Cov 2 din Marea Britanie nu diminuează eficacitatea vaccinului Pfizer"

George MarinescuCompanii / 3 februarie 2021

Din cele trei tulpini care suscită îngrijorare, singura prezentă în acest moment, disparat, în ţara noastră, este tulpina britanică, ce prezintă 23 de mutaţii, dar care nu are, conform studiilor preliminare publicate până acum, efecte asupra eficienţei anticorpilor produşi de vaccinurile Pfizer şi Novavax, susţine Iuliana Popescu, cercetător în farmacologie moleculară.

Valeria Herdea

VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / VALERIA HERDEA, VICEPREŞEDINTELE COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA: "De 21 de ani, muncim pe o platformă care merge execrabil"

George MarinescuCompanii / 3 februarie 2021

Problemele apărute la înregistrarea persoanelor pe platforma de vaccinare nu trebuie exacerbate, atât timp cât platforma pe care lucrează medicii de familie cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate funcţionează sub parametri de foarte mult timp, susţine doctorul Valeria Herdea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR).

PENTRU PERIOADA 2020-2022 Conpet şi-a previzionat o rată de distribuţie a dividendelor de 85% din profit

A.I.Piaţa de Capital / 3 februarie 2021

Preţul acţiunilor companiei a urcat puternic în şedinţele din 29 ianuarie şi 1 februarie, pe volume cu mult peste cele obişnuite  

Conducerea Conpet Ploieşti (COTE) a previzionat, pentru perioada 2020-2022, o rată de distribuţie a dividendelor de 85% din profit, se arată în "Politica privind dividendele Conpet", publicată ieri de transportatorul de ţiţei pe propriul site.

Peste 350.000 de persoane, vaccinate deja în etapa a doua

Peste 350.000 de persoane, vaccinate deja în etapa a doua

I.Ghe.Miscellanea / 3 februarie 2021

Numai 27.000 de cadre didactice (14% din cele care doresc) au fost vaccinate 

Până acum, în etapa a doua a campaniei naţionale au fost vaccinate cu prima doză 350.371 de persoane, a anunţat, ieri, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor Privind Vaccinarea anti-Sars-Cov 2 (CNCAV), în cadrul conferinţei de presă săptămânale.

Elevii vor mai mult personal medical în şcoli

O.D.Miscellanea / 3 februarie 2021

Elevii au o serie de revendicări legate de siguranţa sanitară în interiorul unităţilor de învăţământ şi cer autorităţilor să intervină rapid pentru ca procesul de educaţie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

FIFA nu va solicita vaccinarea cu prioritate a fotbaliştilor

FIFA nu va solicita vaccinarea cu prioritate a fotbaliştilor

O.D.Sport / 3 februarie 2021

Conducerea fotbalului mondial a luat o poziţie plină de "sportivitate" în ceea ce priveşte problema vaccinării. Fără să nege importanţa competiţiilor sportive, şeful FIFA susţine că în ceea ce priveşte vaccinarea priorităţile sunt altele.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 3 Februarie 2021

MACRO NEWSLETTER 3 Februarie 2021

Macroeconomie / 3 februarie 2021

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut peste aşteptări în ianuarie 2021, conform datelor finale ale indicelui publicat de University of Michigan, până la 79 de puncte, de la 80,7 puncte în luna precedentă. Indicele situaţiei curente a scăzut...

Yoshiro Mori

Olimpiadă cu orice preţ, indiferent de evoluţia pandemiei

O.D.Sport / 3 februarie 2021

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo ţin să spulbere toate zvonurile legate de o posibilă amânare sau anulare a ediţiei din acest an. Japonia va organiza Jocurile Olimpice în vara acestui an (23 iulie - 8 august) indiferent de evoluţia...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo