PENTRU PERIOADA 2020-2022 Conpet şi-a previzionat o rată de distribuţie a dividendelor de 85% din profit

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 februarie 2021

Preţul acţiunilor companiei a urcat puternic în şedinţele din 29 ianuarie şi 1 februarie, pe volume cu mult peste cele obişnuite

Conducerea Conpet Ploieşti (COTE) a previzionat, pentru perioada 2020-2022, o rată de distribuţie a dividendelor de 85% din profit, se arată în "Politica privind dividendele Conpet", publicată ieri de transportatorul de ţiţei pe propriul site.

Este o rată apropiată de cea din ultimii cinci ani, ce a fost cuprinsă între 88% şi 93% din profit, la stabilirea căreia au fost luate în considerare elemente precum lichiditatea curentă a companiei, accesul şi costul finanţării, aşteptările investitorilor sau rata de distribuire practicată de alte companii listate din acelaşi sector de activitate sau din sectoare înrudite, după cum reiese din documentul Conpet.

În general, rata de alocare a profitului către dividende pe care Consiliul de Administraţie o va avea în vedere în formularea propunerii către Adunarea Generală a Acţionarilor Conpet se va situa între 85% şi 100% din profitul net contabil, se arată în politica companiei, procentul fiind în funcţie de necesarul de investiţii, costul finanţării sau reducerea fluctuaţiilor randamentului dividendului de la o perioadă la alta.

Documentul a fost supus spre analiză şi aprobare în şedinţa Consiliului din data de 28 ianuarie, când s-a hotărât şi convocarea acţionarilor pentru 10 martie, în vederea aprobării majorării capitalului social al companiei cu cel mult 108,79 milioane de lei, reprezentând aport în natură în valoare de 63,88 milioane lei şi numerar în valoare de cel mult 44,91 milioane de lei.

Operaţiunea presupune emiterea unui număr de cel mult 32,96 milioane de acţiuni noi, la un preţ de 3,3 lei/acţiune (valoarea nominală), din care 19,35 milioane de acţiuni noi, în sumă de 63,88 milioane de lei, reprezintă aportului cu terenuri al Statului, restul de cel mult 13,61 milioane de acţiuni noi, în sumă de 44,91 milioane de lei, vor fi oferite în cadrul exercitării dreptului de preferinţă spre subscriere în schimbul aportului în natură al Statului Român celorlalţi acţionari ai Conpet. Fiecare acţionar va putea subscrie, la un titlu COTE deţinut, 3,8 acţiuni noi, conform convocatorului.

Pe 29 ianuarie şi 1 februarie (următoarele două zile bursiere), acţiunile companiei au crescut cu 8,01%, respectiv 7,19%, pe volume cu mult peste cele obişnuite pentru Conpet. Dacă convocatorul a fost publicat la finele şedinţei de tranzacţionare din 28 ianuarie, politica de dividend a fost publicată abia ieri.

De menţionat că în trecut, Conpet nu a reuşit să realizeze operaţiunea de majorare de capital în condiţiile în care, conform prevederilor legale, pentru o operaţiune de acest tip prin aport în natură, este necesar un cvorum la AGA de 85%, ce nu a fost întrunit.

Anul trecut, compania a distribuit dividende atât din profit cât şi din rezultat reporatat.

Pentru primele nouă luni ale lui 2020, Conpet a raportat un profit net de 48,95 milioane de lei, în scădere cu 2,3% faţă de cel obţinut în primele trei trimestre ale lui 2019. Compania îşi va prezenta rezultatele preliminare pentru 2020 în data de 25 februarie.

Statul Român deţine 58,72% din acţiunile transportatorului de produse petroliere, a cărui valoarea de piaţă se ridică la circa 829,4 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. CEI 7 PITICI , SANT STATUL ROMAN SI INCA 6 ACTIONARI , CARE AU VOTAT IN CADRUL AGEA DIN SEPTEMBRIE 2020 , DACA SANT S-AU NU DE ACORD , CU MAJORAREA DE CAPITAL SOCIAL , CU APORTURI IN NATURA , SI IN BANI !!! SI , DACA VA UITATI LA REZULTATELE VOTULUI , VETI VEDEA CA PITICII , '''''' S-AU RASUCIT '''''' !!! ADICA , AFARA DE STATUL ROMAN , CARE ARE 5 083 372 ACTIUNI , SI INCA UN PITIC , CU 30 049 ACTIUNI , DECI UN TOTAL DE 5 113 421 ACTIUNI , CEILALI PITICI , S-AU '''''' RAZGANDIT '''''' !!! VOTAND , '''''' IMPOTRIVA '''''' !!! CEI CARE AU FOST DISPUSI , SA TRIMITA VOTUL PRIN CORESPONDENTA !!! SI , SANT NUME GRELE , PRINTRE ACTIONARII MINORITARI : UTILICO EMERGING , CU 723 108 ACTIUNI !!! DEDEMAN , CU 641 863 ACTIUNI !!! SIF 1 DRAGOI , CU 562 740 ACTIUNI !!! E LIMPEDE CA LUMINA ZILEI , CA , DACA A RAMAS IN VIGOARE VECHEA LEGE , CU 85 % DIN ACTIONARI , SA FIE PREZENTI , SI 75 % DINTRE EI , SA SPUNA '''''' DA '''''', NU SE VA INFAPTUI IN VECI , MAJORAREA DE CAPITAL !!! IN VECI DE VECI , NU SE VOR ADUNA 85 % DIN ACTIONARI !!! CA N-ARE CUM !!! ATUNCI , CE LE-A VENIT SEFILOR POLITICI , AI CONPET , SA CONVOACE , SA PLATEASCA CU BANI GREI , TOT FELUL DE EXPERTI , IN SOCOTEALA TERENURILOR , FORMULARE DE VOT , IMPUTERNICIRI , etc ??? STIU EI MAI MULT ??? S-A MODIFICAT LEGEA ??? STIE CINEVA ??? SE POATE , PRIN DIVERSE ''''' ARTIFICII ''''''', SA SE PREZINTE MAI PUTINI ACTIONARI ??? DE GENUL : 50 % + 1 ??? ATUNCI , AR TREBUI , SA APARA , ALBA CA ZAPADA , DE DUPA USE !!! ALTFEL , IAR O SA ANUNTE : MAJORAREA DE CAPITAL , NU S-A PUTUT REALIZA , DIN LIPSA DE CFORUM !!! MAI NENE , PAI CE FACEM AICEA ??? JUCAM ALBA-NEAGRA , CU BANII SOCIETATII ??? NU AVEM , PE CE DA BANII ??? STIE CINEVa , CEVA IN PLUS ??? AU MAI RISIPIT BANII , SI PE ALTE ADUNARI , SI HOTARARI AGEA !!! CA DOAR , NU SANT BANII LOR !!!

    1. CIUDAT , CA NU RASPUNDE NIMENI-NIMIC !!! MACAR , INSULTATI-MA , ZICETI CEVA DE MAMA !!! S-AU DE FI-MEA !!! N-ARE IMPORTANTA , CA E MOARTA !!! NIMENI-NIMIC ??? SA STITI DE LA MINE , UN LUCRU !!! ASTIA , ENUMERATI DE MINE , MAI SUS , NU SANT INVESTITORI , IN COMPANIE !!! SANT , CA SA FOLOSESC UN CUVANT COMUNIST , '''''' SPECULANTI '''''' !!! EI AU CUMPARAT ACTIUNILE ASTEA , NU CA SA AJUTE CU CEVA VREODATA FIRMA PENTRU DEZVOLTARE !!! IN NICI UN CAZ !!! VOR NUMAI SA RAMANA AGATATI DE EA , SI SA O JECMANEASCA DE BANI !!! EI SANT IN SPATELE HOTARARII DE 100 % DIVIDENDE , DIN CASTIGURILE SOCIETATII !!! SI CRED CA , COMUNISTO-CAPITALISTII DE LA DEDEMAN , SANT CAPUL RAUTATILOR , IN PROBLEMA ASTA !!! SI-AU PUS AFOANA LOR DE FIICA , KARINA , O PUSTOAICA DE 24 DE ANI , CARE NU STIE SA MEARGA BINE PE STRADA , IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE !!! SI-AU DAT PE URMA SEAMA , CA NU E BUNA DE NIMIC , SI AU TRIMIS-O SA MANANCE DUDE !!! IN ALTA PARTE !!! DACA NU S-A MODIFICAT INTRE TIMP , LEGEA CU 85 % DIN ACTIONARI PREZENTI , SI 75 % DINTRE EI , SA SPUNA ''''' DA ''''''' , PENTRU MAJORAREA DE CAPITAL SOCIAL , PUTEM MERGE SI NOI , SA MANCAM DUDE !!! ALBE , S-AU NEGRE !!! LA ALEGERE !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb