Majorarea salariilor de la Metrorex, verificată de Corpul de Control

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 3 februarie 2021

Majorarea salariilor de la Metrorex, verificată de Corpul de Control

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a anunţat, ieri, că a trimis Corpul de control să verifice renegocierea contractului colectiv de muncă de la compania de stat Metrorex, care gestionează metroul bucureştean. El susţine că anul trecut, deşi numărul călătorilor a scăzut din cauza restricţiilor impuse în timpul pandemiei, angajaţii Metrorex au primit o creştere medie a salariilor cu 18%, iar pentru anul 2021 compania - deşi înregistrează pierderi - cere o subvenţie de la guvern de 1,04 miliarde de lei, adică circa 17% din bugetul Ministerului Transporturilor.

"În condiţiile în care anul trecut traficul de călători s-a prăbuşit din cauza pandemiei, ducând la o scădere a veniturilor cu 126 milioane lei, în luna septembrie 2020 la Metrorex s-a negociat o creştere de 18% a salariilor. Dacă în 2016 cheltuielile cu personalul la Metrorex erau aproximativ 333 de milioane lei, în 2020 acestea au ajuns la 627 milioane lei, iar pentru 2021 sunt previzionate să crească până la 876 milioane lei. Adică aproape triplu. Este complet inacceptabil şi lipsit de solidaritate ca, în vreme ce milioane de români au avut de suferit financiar din cauza pandemiei, în timp ce ai pierderi enorme de venituri, să creşti cheltuielile salariale de asemenea manieră", a scris Cătălin Drulă pe pagina oficială de Facebook.

Ministrul Transporturilor l-a criticat pe şeful principalului sindicat de la Metrorex, Ion Rădoi, pe care l-a comparat cu un "şef de cartel". "Problema este cu liderii de sindicat, precum vocalul domn Rădoi, care le-au vândut iluzii. Lideri care îşi dau aere de şefi de cartel şi se comportă de parcă bugetul statului, strâns din taxele şi impozitele tuturor românilor, este un sac fără fund", a precizat Cătălin Drulă.

Menţionăm că Ion Rădoi este preşedintele sindicatelor de la metrou de peste 20 de ani şi a spus că informaţiile oferite de ministrul Transporturilor nu sunt conforme cu realitatea.

Recent ministrul Cătălin Drulă declara că venitul mediu al salariaţilor din Metrorex este de 10.000 de lei lunar. În replică, liderul sindicatelor de la metrou, Ion Rădoi, i-a transmis ministrului Transporturilor să se informeze şi "să nu mai iasă cu asemenea bombe".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb