"VACANŢA" ONLINE A LUAT SFÂRŞIT Majoritatea elevilor revin la şcoală, dar scenariile rămân în vigoare

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Miscellanea / 3 februarie 2021

Majoritatea elevilor revin la şcoală, dar scenariile rămân în vigoare

Şcolile vor reveni la viaţă începând cu 8 februarie. Aproape toate, în funcţie de situaţia sanitară locală. Anunţul, ca mai toate anunţurile importante legate de pandemie, a fost făcut de Klaus Iohannis. Preşedintele a declarat că începând de luni majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de infectări din fiecare localitate. Singurul scenariu care a sărit complet din discuţie este cel hibrid, aspru criticat de ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu. Preşedintele a făcut anunţul după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîţu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, doctor Adriana Pistol.

Preşedintele Iohannis a vorbit şi despre trendul descendent al îmbolnăvirilor, care a cântărit greu în luarea acestei decizii, dar şi despre exemplul altor state din Uniunea Europeană: "Tocmai am finalizat o întâlnire la care au participat premierul, ministrul Educaţiei, ministrul Sănătăţii şi alţi experţi şi consilieri de la Adminsitraţia Prezidenţială. Am discutat ce se va întâmpla cu şcolile din România începând de săptămâna viitoare, când începe semestrul 2. Am început cu o analiză a contextului pandemic şi nu, nu am scăpat de pandemie, e important să respectăm măsurile în vigoare, dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puţine persoane internate la ATI, avem ceva mai puţine persoane care se internează în spital în fiecare zi.

Deci, cum spun experţii, trendul este descendent. Nu suntem singuri în Europa. Marea majoritate a ţărilor din UE deschid şcolile. În majoritatea statelor şcolile sunt deschise sau vor fi deschise progresiv. Sunt doar 3 state care nu deschid şcolile. Am decis că începând de luni majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Evident însă că trebuie să respectăm şi situaţia din fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte, fiindcă noi ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure. În localităţile în care sunt puţine cazuri de COVID-19, în aşa numitul scenariu verde, toţi copiii merg fizic la şcoală, grădiniţă, şcoală, gimnaziu şi liceu. În localităţile din scenariul galben, copiii de grădiniţă merg fizic, clasele 1-4 merg la şcoală, clasa a 8-a şi clasa a 12-a merg la şcoală. În localităţile din scenariul roşu merg fizic doar copiii la grădiniţă şi clasele 1-4 la şcoală, restul fac şcoala online. În localităţile carantinate, toată lumea stă acasă.".

Klaus Iohannis a precizat că mai sunt multe detalii de clarificat şi că toate aceste lucruri vor fi rapid clarificate printr-un ordin comun al Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei. În ăncheiere preşedintele a avut un îndemn pentru părinţi: "În consecinţă, pregătiţi copiii pentru şcoală".

Deciziiile privind scenariul care va fi aplicat va fi descentralizată la nivelul fiecărei localităţi, în funcţie de incidenţa cumulată. Dacă rata infectării în ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie, toţi elevii vor merge la şcoală, fiind aşa-numitul "scenariu verde". La o rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie, scenariul galben, vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale - VIII, XII. Dacă localitatea intră în scenariul roşu - o rată de infectare de peste 3 la mie - vor mai face cursuri "faţă în faţă" copiii de grădiniţă şi de ciclu primar. La peste 6 la mie, orice localitate intră în carantină, iar toţi elevii trec la cursuri online.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cand va lovi a doua tulpina, adica maxim pana in 15 martie.. va iesi un show la fel de sinistru ca cel de anul trecut din martie-aprilie, o sa vedeti.

    Singurul motiv pentru care s-a dat liber la scoala este ca sa induca o idee de revenire la normalitate, care este favorabila campaniei de vaccinare. Omul trebuie sa gandeasca ca ne intepam in vena si gata.. scapam de carpa FIAREI pe figura si de tot circul.. Numai ca, o sa vedeti ca nu e asa.. Lucrurile au fost gandite sa continue chiar si dupa vaccinare in acelasi mod sinistru.  

    1. Ba, mai lasa-ne cu fiara si neo (marxistii, iudei, comunistii, ostrogotii, vizigotii si altii)!

      Tu traiesti intr-un show in care te-au bagat altii, cu scenariu pregatit in detalii si ante-datat! 

      Vezi ca o mai fi pe undeva vreun post de proroc, macar cu jumate de norma!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb