VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / PROF DR. ADRIAN STREINU CERCEL: "Într-o pandemie nu îţi poţi permite să stai la coadă pentru vaccinare"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 3 februarie 2021

Adrian Streinu Cercel

Adrian Streinu Cercel

"Strategia de vaccinare ar fi funcţionat dacă am fi avut o aprovizionare corespunzătoare cu doze"

În momentul de faţă sunt foarte mulţi doritori de vaccin împotriva Covid-19, care însă nu au cum să se vaccineze, declară Prof Dr. Adrian Streinu Cercel, preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din Senat, atrăgând atenţia: "Aceasta este o eroare, din punctul meu de vedere, pentru că într-o pandemie nu îţi poţi permite să stai la coadă. Dacă stai la coadă, îţi asumi un risc suplimentar să contractezi virusul. Consider că oricine ar dori să se vaccineze «astăzi», ar trebui să poată să o facă.

Dacă stăm să facem analize pe grupe de vârstă, pe patologii în general, nu e bine. Suna bine strategia de vaccinare la început - împărţirea pe grupe de vârstă şi patologii -, însă aceasta ar fi funcţionat dacă am fi avut o aprovizionare corespunzătoare cu doze. Acum, să ai nişte doze şi să nu le foloseşti este o eroare, mai ales că virusul nu stă. Trebuie să mergem pe «foarte repede înainte» cu vaccinarea dacă vrem să imunizăm populaţia şi să blocăm circulaţia virusului între oameni.

În caz contrar, virusul îşi va vedea de treaba lui pentru că este un proces natural pe care îl cunoaştem de când s-a dezvoltat virusologia pe Pământ".

"În mod categoric vom purta mască şi în 2022"

Prof Dr. Adrian Streinu Cercel declară că în mod categoric vom purta mască şi în 2022, pentru că vaccinarea nu ne apără la nivelul mucoaselor. Domnia sa afirmă: "După vaccinare dezvoltăm anticorpi, însă aceştia ne imunizează pe dinăuntru, nu ne apără la nivel de mucoase. Vaccinurile cu administrare intranazală dezvoltă şi anticorpi protectori la nivel de mucoasă, dar acestea nu sunt disponibile deocamdată. În urma administrării vaccinurilor injectabile nu vom face forme severe ale bolii, însă putem transmite virusul în continuare. În acest moment, singurul element care ne apără este purtatul măştii în mod corespunzător, adică să acopere nasul şi gura".

Prof Dr. Adrian Streinu Cercel aminteşte că în momentul de faţă există trei tipuri de vaccinuri disponibile împotriva Covid-19, dintre care două sunt făcute după aceeaşi metoldologie, şi anume cu ARN mesager, iar unul pe adenovirus de cimpanzeu. "Este bine că lucrurile se întâmplă aşa, este bine că această tehnologie a putut să fie pusă rapid în producţie şi nu trebuie să uităm că nu e o tehnologie nouă", declară preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din Senat, adăugând: "Este o idee nouă care a apărut vizavi de SARS-CoV-2, dar aceeaşi tehnologie cu ARN mesager a fost folosită şi pentru alt virus, cu succes, în urmă cu câţiva ani. În momentul de faţă sunt 12 metode de fabricare a unui vaccin împotriva SARS-CoV-2, dintre care două au fost mai uzitate - cea cu ARN mesager şi cea cu adenovirus".

Conform domniei sale, datele arată că imunitatea celulară, adică memoria celulară este una bună în momentul de faţă, dar trebuie urmărit în ce măsură noile mutante ale virusului vor putea să afecteze succesul campaniilor de vaccinare.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. ...

    1. La ce spital se desfasoara mai departe arderea pe rug a bolnavilor???

      ...

    Deci, Matei Bals, avea contract cu o firma de apartament cu zero angajati, cu sediul in comuna Pantelimon, care trebuia sa se asigure ca "sunt ok in hartii' din punct de vedere Pompieri - ISU.

    Contractul a fost semnat in vremea cand acest tortionar - Streinu Cercel, era manager la Matei Bals.  

    Aseara, Antena3 nu stia cum drku sa dea stirea in context astfel incat Streinu Cerce sa iasa cat mai mult din cauza.. adica sa nu fie mentionat deloc numele lui in legatura cu incendiul de la Matei Bals.

    Cam despre asta e vorba.  

    1. Corect ,ce dracu f procurori,seviciile au vz ce avere are jegul acesta nici dacă era un afacerist de succes nu ave asemenea profit, O RUȘINE DE OM CARE FACE AVERE PE SUFERINTA BOLNAVILOR. ȘI MAI ESTE DE STG .

    imi doresc sa stai cu trei perechi de masti in puscarie !

    1. eh puscarie... dar la 2 m sub pamant ce-o fi ?

    Nu stiu ce să zic,am lucrat toată viața cu oameni, dar tipul ăsta mi se pare un prost-cameleonic,evident printre oamenii cu ceva școală! Apoi mi se pare dispus la orce potlogarie,dar să simtă si el ceva in palmă, că vorba aia,merită la câte a făcut el pentru lume!

    Viziune de țăran cu boi! 

    asta e mai corupt decat Vantu ....

    a luat la bani de la companii farmaceutice si acum le canta in struna.

    un corupt, un stricat !  

    Am inteles că pe 2020 veniturile însumate au fost de 1,1mil lei !

    Se roagă zi si noapte pentru încă 3 ani de pandemie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb